BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Dutlulu’dan Manisa Trafiğini Rahatlatacak İki Dev ...

Başkan Dutlulu’dan Manisa Trafiğini Rahatlatacak İki Dev Kavşak Müjdesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımını rahatlatacak iki önemli kavşak projesini hayata geçiriyor. Yunusemre ilçesindeki Mimar Sinan Bulvarı Kavşağı ile Akhisar Kavşağı için hazırlanan köprülü kavşak projelerinin ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Projelerle trafik akışının hızlandırılması, kavşak kapasitelerinin artırılması ve sürüş güvenliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

0Yorumlar
Başkan Dutlulu’dan Manisa Trafiğini Rahatlatacak İki Dev Kavşak Müjdesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentin en yoğun ulaşım noktalarından Mimar Sinan Bulvarı Kavşağı ile Akhisar Kavşağı’nda yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla köprülü kavşak düzenlemelerini hayata geçiriyor. Özellikle yoğun saatlerde kapasitesinin sınırına ulaşan kavşaklarda yaşanan beklemeleri azaltacak projelerin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak.

Projeler kapsamında ana arterlerde araç trafiğinin kesintisiz ilerlemesini sağlayacak üst geçişler inşa edilecek. Köprülerin altında oluşturulacak modern dönel kavşaklarla ise trafik kontrollü şekilde yönlendirilecek. Böylece farklı yönlerden gelen araçların güvenli geçişi sağlanırken, kavşak kapasitesi artırılacak, bekleme süreleri azalacak ve ulaşım daha akıcı hale gelecek.

Peyzaj Düzenlemeleri de Yapılacak

Kavşak projeleri yalnızca ulaşımı rahatlatmakla kalmayacak, çevre düzenlemeleriyle kent estetiğine de katkı sağlayacak. Çalışmalar kapsamında yeşil alanlar korunacak ve güçlendirilecek, kavşak merkezlerinde peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Kentin önemli giriş noktalarında uygulanacak projeler sayesinde çevredeki konut alanları, eğitim kurumları, sosyal tesisler ve ticari alanlara erişim daha güvenli ve konforlu hale gelecek.

“Ulaşımı tıkayan değil, akışını sağlayan bir şehir düzeni kuruyoruz”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Mimar Sinan Bulvarı Kavşağı ile Akhisar Kavşağı’nın uzun yıllardır özellikle yoğun saatlerde ciddi trafik yükü taşıdığını belirterek, “Bu durum hem vatandaşlarımızın zaman kaybetmesine hem de trafik güvenliği açısından risklerin artmasına neden oluyor. Biz bu tabloyu kader olarak kabul etmiyoruz. Manisa’da ulaşımı tıkayan değil, akışını sağlayan, modern ve yaşanabilir bir şehir düzeni kurmaya kararlıyız. Bu anlayışla Mimar Sinan Bulvarı Kavşağı ve Akhisar Kavşağı’nda köprülü kavşak projelerini hayata geçiriyoruz” dedi.

Üst geçişlerle ana arterlerde trafiğin kesintisiz hale geleceğini ifade eden Başkan Dutlulu, “Bu sayede bekleme sürelerini önemli ölçüde azaltacak, şehir içi ulaşımı daha güvenli, akıcı ve konforlu hale getireceğiz. Bu yatırımlar yalnızca iki kavşak projesinden ibaret değil Manisa’nın büyüyen ulaşım ihtiyaçlarına cevap veren, geleceğe dönük vizyonumuzun önemli bir parçasıdır. Vatandaşlarımızın zamanını koruyan, trafik stresini azaltan ve yaşam kalitesini yükselten kalıcı yatırımları hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...

Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...

53 dakika önce

Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...

3 saat önce

Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.

Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...

3 saat önce

İzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya

6 saat önce

Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor

Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...

23 saat önce

Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...

1 gün önce

Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor

Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...

1 gün önce

Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu

Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...

1 gün önce

İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı

İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...

1 gün önce

Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...

1 gün önce

Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor

Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....

1 gün önce

Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası

Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...

1 gün önce