Başkan Engin’den bilge çınarlara ziyaret
18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nda aynı yerleşke içerisinde yer alan Narlıdere Huzurevi ve Zübeyde Hanım Huzurevi’ni ziyaret eden Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Deneyimleri ve tecrübeleriyle bize yol gösteren bilge çınarlarımızı ilçemizin en değerli hazinesi olarak görüyoruz” diye konuştu.
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 18–24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nda aynı yerleşke içerisinde yer alan Narlıdere Huzurevi ve Zübeyde Hanım Huzurevi’ni ziyaret etti. 60 yaş ve üstü yaklaşık 1000 bilge çınarın bulunduğu yerleşkede huzur evi sakinleriyle bir araya gelen Başkan Engin, ulu çınarlarla tek tek ilgilendi, onların talep ve önerilerinin yerine getirilmesi için yetkililere talimat verdi. Narlıdere Huzur Evi Müdürü Recep Yağcıoğlu ve Zübeyde Hanım Huzurevi Müdürü Sevda Özen ile de görüşen Başkan Engin, kültürümüzü ve değerlerimizi bizlere aşılayan bilge çınarlara şükran borçlu olduklarını söyledi.

BİLGE ÇINARLARIMIZ BİZE YOL GÖSTERİYOR
Huzur evi sakinleriyle bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirten Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Narlıdere bugün en huzurlu ilçelerden biriyse ilçemize huzur katan kıymetli büyüklerimiz sayesinde… Büyüklerimiz ilçemize sahip çıkıyorlar. Bir sorun olduğunda bize bildiriyorlar ve önerilerini belediyemiz personelimizle paylaşıyorlar. Biz de 18–24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası vesilesiyle kıymetli büyüklerimizle bir araya geldik. Hem talep ve önerilerini dinledik hem de hayır dualarını aldık. Deneyimleri ve tecrübeleriyle bize yol gösteren bilge çınarlarımızı ilçemizin en değerli hazinesi olarak görüyoruz. Cumhuriyetimizin 100.yılını coşkuyla kutlamaya hazırlanırken geçmişten bugüne yaşını almış değerlerimize çok şey borçluyuz. Kıymetli büyüklerimize sağlıklı, huzur dolu bir ömür diliyorum. Özveriyle yaşlılarımıza hizmet eden personele de ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Başkan Engin, 2050 yılında 65 yaş ve üstü insan sayısının dünya nüfusunun yüzde 22’sini oluşturacağını ifade ederek, “TÜİK rakamlarına göre ülkemizde de yaşlı nüfus 2017-2021 döneminde yüzde 19,57 artış gösterdi. Bu sebeple ülke olarak yaşlı sağlığı planlamasına ve yaşlı bakım hizmetlerine daha çok önem vermemiz gerekiyor” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bilge Çınarlar’da neşe dolu buluşma
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, yaz döneminde 60 yaş ve üzeri...
Karşıyaka’nın bilge çınarlarına dopdolu kutlama
Karşıyaka Belediyesi, Yaşlılar Haftası’nı Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde düzenlenen...
‘Bilge Çınarlar Ailesi’ tiyatro sahnesine taşındı
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin Nazar Boncuğu Tiyatro Grubu,...
Yerel Haberleri
TümüBüyükşehir ve MASKİ’den Çaybaşı Deresi’nde Kış Temizliği
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü...
Başkan Tugay’dan İzmir’in gıda güvenliği hamlesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İzmir Gıda Sistemi Çalıştayı tüm paydaşların...
Bostanlı Cemal Bülbül Sokak’ta dönüşüm sürüyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Bostanlı Mahallesi’nin işlek bölgelerinden Cemal...
Gökçealan Osmancık Üzüm Şenliği renkli etkinliklerle...
Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek Gökçealan...
Çiğli’nin Meslek Kursiyerleri Ahilik Haftası’nda...
39. Ahilik Haftası kapsamında İzmir’de düzenlenen etkinliklerde Çiğli Belediyesi’nin istihdam...
Bayraklı’da Asfalt Seferberliği Sürüyor: 25 Noktada...
Bayraklı Belediyesi’nin yol bakım, onarım ve yenileme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Buca’da üniversitelilere tam destek
Buca Belediyesi, Tarık Akan ve Işılay Saygın Gençlik Merkezlerinde öğrencilere sunduğu ücretsiz...
İEF'in bilançosu belli oldu: 9 günde 560 bin kişi!
Bu yıl 5-13 Eylül tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ...
Konak Belediyesi’nin Kış Spor Okullarında kayıt heyecanı...
Konak Belediyesi’nin her yaştan vatandaşı sporla buluşturan Spor Okullarında yeni dönem...
Gökçealan Osmancık Üzüm Şenliği Renkli Etkinliklerle...
Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek Gökçealan...
İzmir’den dünyaya yeni kapılar açılıyor
Çek Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi ve beraberindeki heyeti misafir eden İzmir Büyükşehir...
Bornova Belediyesi’nden sosyal belediyecilikte çığır açan...
Bornova Belediyesi’nin Yakaköy’de hayata geçirdiği 20 dönümlük Dayanışma Tarlası’nda hasat...