BIST 100 10.759,56 %0,00 Altın 6.277,52 ₺/gr %0,88 Bitcoin $78.106 %0,23 Dolar 49,99 ₺ %0,06 Euro 55,97 ₺ %0,32 Sterlin 67,04 ₺ %0,08 Gümüş 80,68 ₺/gr %2,24 Ethereum $2.283,47 %0,64 İsviçre Frangı 60,73 ₺ %0,25 Kanada Doları 35,76 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,15 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,28 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,19
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Eriş’ten “Öğretmenler Günü” mesajı

Başkan Eriş’ten “Öğretmenler Günü” mesajı

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş yayımladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajıyla tüm meslektaşlarının Öğretmenler Günü’nü kutladı.

0Yorumlar
Başkan Eriş’ten “Öğretmenler Günü” mesajı

Başkan Mehmet Eriş, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türk Milleti’nin yedi düvele karşı savaş meydanlarında verdiği mücadeleyi aydınlanma yolunda da sürdürmesi için eğitimde büyük devrimler yapan Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği 24 Kasım 1928 tarihinin yıl dönümünü her yıl Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz.

Bir öğretmen olarak biliyorum ki, aydınlanma mücadelesinin temelinde yer alan öğretmenlerimizin görevlerinin kutsallığı ve değeri, kutlama günleri ya da kutlama mesajlarıyla anlatılamayacak kadar büyüktür. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin yetiştirilmesi için fedakârca çaba sarf eden öğretmenlerimiz başımızın tacıdır.

Başöğretmenimiz Atatürk’ün ‘Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözünü şiar edinerek yurdun dört bir yanında aydınlanma ışığını saçan öğretmenlerimizin özverisi, geleceğimiz için bir umuttur.

Her ne kadar pandemi şartları nedeniyle öğretmenlerimiz ile öğrencilerimiz sınıflarda bir arada olamasalar da öğretmenlerimizin var olan tüm olanaklarla öğrencilerin yanında olmaya çalıştığını takdirle izliyoruz.

Sevgisi ve ilgisi ile her zaman kalplerimizde yeri olan öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutlarken gönül isterdi ki sorunlardan bahsetmeyelim. Ancak geleceğimizin gerçek mimarları olan öğretmenlerimizin de eğitim sistemimizin de çözüm bekleyen sorunları var.
Türkiye’nin akıl ve bilimin yolunda çağdaş bir eğitim sistemine kavuşması, öğretmenlerimizin mesleki ve ekonomik anlamda sorunlarının çözülmesi aynı zamanda güçlü yarınların inşa edilmesi anlamına geliyor. Ülkemizin bu sorunları çözecek gücü de yetişmiş insan kaynağı da vardır, önemli olan var olan bu potansiyeli harekete geçirmektir.
40 yıl önce Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde okulun kapısından ilk kez öğretmen olarak girdiğim günkü heyecanı halen yüreğimde taşıyor, beni yetiştiren, bende emeği olan, öğretmen olmamı ve buraya kadar gelmemi sağlayan tüm öğretmenlerime şükranlarımı sunuyorum.

Geçmişte beraber çalıştığımız, öğretmenler odasında birlikte oturduğumuz, okul bahçelerinde ve koridorlarında nöbet tutup beraber aynı havayı soluduğumuz öğretmenlerimizden ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet dilerken hayatta olan çalışma arkadaşlarıma da başarı ve kolaylıklar diliyorum.

Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eğitim mücadelesinde şehit düşmüş öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ nesiller yetiştirmek üzere özveriyle emek veren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı

Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...

1 saat önce

Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor

Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...

2 saat önce

Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...

2 saat önce

Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı

Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...

2 saat önce

Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...

3 saat önce

Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi

Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...

3 saat önce

13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu

Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...

3 saat önce

Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti

Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...

4 saat önce

ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...

4 saat önce

Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...

4 saat önce

Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...

4 saat önce

Başkan Tugay’dan Seferihisar’a ulaşım ve Millet Bahçesi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar’ın 30 yıllık çevreyolu hayalini gerçeğe dönüştürdü....

22 saat önce