Başkan Eşki’den zabıtaya tam destek
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Zabıta Haftası kapsamında zabıta personeliyle özel bir akşam yemeğinde bir araya geldi. Gecede zabıtanın belediyenin otoritesini ve devletin ciddiyetini temsil ettiğini vurgulayan Başkan Eşki, personel sayısının 140’a çıkarılacağını ve araç filosunun yenileneceğini müjdeledi.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Zabıta Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen özel akşam yemeğinde Bornova Belediyesi Zabıta Teşkilatı personeliyle buluştu. Zabıtanın sahada belediyenin varlığını en güçlü şekilde hissettiren güç olduğunu belirten Başkan Eşki, fedakarca çalışan tüm personele teşekkür etti. Geceye Bornova Belediyesi Zabıta Müdürü Tamer Yiğit Güler’in yanısıra Ruhsat Müdürü Yılmaz Bakır da katıldı.
“Belediyenin gülen yüzü kadar sert yanı da olmalı”
Konuşmasında devlet geleneğinde kurumların hem şefkatli hem de otoriter yönlerinin bulunduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, zabıta mesleğinin zorluklarına dikkat çekti. Başkan Eşki, şu ifadeleri kullandı:
“Devletin de belediyenin de güler yüzlü bir yönü olduğu gibi, yeri geldiğinde düzen ve nizamı sağlamak için sert olması gereken ‘Celal’ yönü de vardır. Sizler sahada belediyenin varlığını hissettiriyor, vatandaşlara ödev ve sorumluluklarını hatırlatıyorsunuz. Zaman zaman şikayetler gelmesi beni üzmüyor, tam aksine görevinizi yaptığınızı gösteriyor. Bugüne kadar yaptığınız her çalışmayla bize büyük güç verdiniz. Hepinizden razıyım.”
Rekor ruhsatlandırmada zabıtanın payı büyük
Başkan Eşki, Bornova Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalara da değinerek zabıta ve ruhsat müdürlüğünün ortak başarısını övdü. Bornova’da bugüne kadar toplam 14 bin ruhsatlı iş yeri bulunurken, kendi dönemlerindeki son 2,5 yılda 8 binden fazla iş yerinin ruhsatlandırıldığını açıklayan Eşki, bu başarıda gece gündüz denetim yapan zabıta ekiplerinin emeğinin çok büyük olduğunu vurguladı.
Personel sayısı 140’a çıkıyor, yeni araçlar geliyor
Zabıta teşkilatının çalışma şartlarını iyileştirmek için kararlı olduklarını belirten Başkan Eşki, Bornova için hedeflediği zabıta personel sayısının 130-140 civarında olduğunu müjdeledi. Yılbaşından sonra kademeli olarak artacak personelin yanı sıra, ekiplerin sahada daha aktif olabilmesi için ihtiyaç duyulan tüm araç ve donanım desteğinin de en kısa sürede sağlanacağını belirterek, "Kısacası sizi daha çok çalıştıracağız, çünkü çalışmalarınızdan çok memnunuz" dedi.
Müdür Güler: “Başkanımız hep arkamızda durdu”
Zabıta Müdürü Tamer Yiğit Güler ise gecede yaptığı konuşmada, 2,5 yıldır personeliyle birlikte omuz omuza bir mücadele verdiklerini ifade etti. Başkan Ömer Eşki’ye sağladığı çalışma özgürlüğü için teşekkür eden Güler, “Zabıta olarak zor bir görev yapıyoruz. Ancak Başkanımızla çalıştığımız 2,5 yıl boyunca üzerimizde hiçbir baskı hissetmedik, başkanımız her zaman arkamızda durdu. Bizim tek ekmek teknemiz burası. Aldığımız maaşı hak etmek ve Atatürkçülüğün en büyük gereği olarak bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Benzer Haberler
Eski ilçe başkanlarından CHP'li Güç'e destek!
CHP'nin görevden alınan İzmir İl Başkanı Çağatay Güç'e bir destek de eski ilçe başkanlarından...
Bornova’da zabıtaya yeni güç
Bornova Belediyesi, artan nüfus ve hizmet ihtiyacına yanıt verebilmek amacıyla tamamı lisans...
Bornova'daki 'Naldöken' tepkisine Başkan Eşki'den destek:...
Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi’nin kapatılmasının ardından başlayan İzmir’deki çöp...
Yerel Haberleri
TümüBaşkan Saniye Bora Fıçı'dan Gerenköy'e Hizmet, Foça'ya...
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Gerenköylülere verdiği sözü yerine getirdi. Foça...
Menderes'te İşçinin Yüzünü Güldüren Sözleşme İmzalandı
Menderes Belediyesi 764 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini Belediye İş Sendikasıyla imzaladı.
Galeri Alt’ta yeni sezon başladı: Birbirinden farklı...
Her yaştan vatandaşa yönelik kültür sanat faaliyetleriyle fark yaratan Karşıyaka Belediyesi,...
Buca’da Başkan Vekili Benzer’den tasarruf ve...
Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile yaptığı...
Narlıdere 3. Yaş Üniversitesi’nde ilk ders zili çaldı
Narlıdere 3. Yaş Üniversitesi’nde ilk ders zili çaldı. Narlıdere Belediyesi’nin Ege Geriatri...
Adım adım “bağımsız yaşam”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli hizmet merkezlerinde düzenlediği eğitimlerle kör ve görme...
İzmir’in altında 5 bin yıllık tarih yatıyor
Smyrna Antik Kenti’nde yürütülen kazılar, 2 bin 700 yıl önceki planlı şehir yaşamını ve yaklaşık...
Dikili’ye tam teşekküllü sokak hayvanları kampüsü
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bakırçay bölgesine hizmet verecek Dikili Sokak Hayvanları...
Çiğli Belediyesi’nden Öğrencilere Kırtasiye Desteği
Çiğli Belediyesi, çocukların eğitim yolculuğunu destekleyen çalışmalarına bir yenisini daha...
Bornova’da parkta motosiklet devri bitiyor
Bornova Belediyesi, vatandaşların en yoğun kullandığı parklarda yayaların can güvenliğini tehdit...
MASKİ, Ahmetli’de 4 Mahallenin İçme Suyu Depolarını...
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşlara daha sağlıklı ve...
Menderes’te Çocuklara Sıfır Atık Eğitimi
Menderes Belediyesi, okullarda sıfır atıkla ilgili bilinçlendirme eğitimleri veriyor.