BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Ferdi Zeyrek, Ramazan’ın ilk sahurunu madencilerle...

Başkan Ferdi Zeyrek, Ramazan’ın ilk sahurunu madencilerle birlikte yaptı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Ramazan ayının ilk sahurunu Soma’da İmbat Madencilik’te çalışan madencilerle birlikte yaptı. Başkan Zeyrek, madencilerle aynı sofrayı paylaşmanın kendisi için büyük bir anlam taşıdığını belirterek, “Madenci kardeşlerimle aynı sofrayı paylaşmak, Ramazan ayının ilk sahurunda birlikte olmak, dayanışma ve paylaşma ruhunu birlikte yaşamak benim için çok kıymetli” dedi.

0Yorumlar
Başkan Ferdi Zeyrek, Ramazan’ın ilk sahurunu madencilerle birlikte yaptı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, ilk sahurda Soma’da İmbat Madencilik’te çalışan madencilerle bir araya geldi. Zeyrek’e, Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, Cumhuriyet halk Partisi Soma İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, Genel Müdür Yavuz Burbut da eşlik etti. Madencilerle birlikte sahur yapıp sohbet eden Başkan Zeyrek, maden işçilerinin emeğine duyduğu saygıyı dile getirerek, “Sizler gerçekten ekmeğinizi zor kazanan, alın teriyle, helalinden kazanan emekçi kardeşlerimsiniz. Ramazan’ın ilk sahurunda benim için çok değerli olan siz madenci kardeşlerimle bir araya gelmek, aynı sofrayı paylaşmak istedim. Bu benim için büyük mutluluk. Yalnızca seçim dönemlerinde değil, seçim geçti, biz Madenciler Günü’nde beraberdik, şimdi ilk sahurda birlikteyiz, iftarlarda buluşacağız, iyi günde kötü günde her zaman birlikte olacağız, hep yan yana olacağız” dedi. 

 

“Bu Güzel Ayı, Bu Huzur Dolu Günleri Birlikte Geçireceğiz”

Ramazan ayının dayanışma ve bereket ayı olduğunu vurgulayan Başkan Zeyrek, “İnşallah, hepimizin kazandığı paralar, sizlerin alın teriyle kazandığınız emekleriniz, evimize, yuvamıza bereket getirir. İnşallah, hepimizin tuttuğu oruçlar, yaptığı ibadetler, ettiği dualar, bu mübarek ayda kabul olur. Allah’ın izniyle, 29 gün boyunca, birlikte, dayanışma içinde, aynı sofrayı paylaşarak, ekmeğimizi bölüşerek, bu güzel ayı, bu huzur dolu günleri birlikte geçireceğiz” diye konuştu. 

 

“Madencilerimizin Sesi Duyulmuyor, Sorunları Gündeme Gelmiyor”

Madencilerin yaşadığı sıkıntılara da değinen Başkan Zeyrek, madencilerin hak ettikleri değeri görmediğini ve sorunlarının yeterince gündeme gelmediğini ifade etti. Geçtiğimiz günlerde Soma’da madencilerin temsilcileriyle önemli bir toplantı yaptıklarını hatırlatan Ferdi Zeyrek, “Genel Başkan Yardımcımız Deniz Yavuzyılmaz’ın da katıldığı bir toplantı yaptık. Soma’da madencilerin sorunlarını, maden ocaklarının durumunu ve ülkemizin özellikle ithal kömürle nasıl bir tehdit altında olduğunu değerlendirdik. Ne yazık ki madencilerimizin sesi yeterince duyulmuyor, sıkıntılar gündeme gelmiyor. Ama biz bu sorunları görmezden gelmeyeceğiz. Eğer gerekli adımları atmazsak, madencilik sektörü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir” dedi. Bugün buraya gelerek, Soma’da yaşanan sorunları, madencilerin sorunlarını tekrardan gündeme getirmek de istedim. Biz, madencilerimizin haklarını her platformda savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

Madencilerin sofrasına misafir olmaktan onur duyduğunu belirten Başkan Ferdi Zeyrek, “Bize sofranızı açtınız, ekmeğinizi paylaştınız. Allah hepinizden razı olsun. Bu dayanışma ruhunu yaşatmak, birlikte olmak bizim en büyük gücümüz. Bolluk, bereket, bu mübarek ayda hem Manisa’mı hem ülkemi inşallah bırakmaz” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...

Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...

3 saat önce

Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...

6 saat önce

Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.

Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...

6 saat önce

İzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya

9 saat önce

Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor

Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...

1 gün önce

Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...

1 gün önce

Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor

Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...

1 gün önce

Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu

Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...

1 gün önce

İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı

İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...

1 gün önce

Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...

1 gün önce

Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor

Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....

1 gün önce

Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası

Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...

1 gün önce