BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Gümrükçü’den solunum cihazı üretimine destek

Başkan Gümrükçü’den solunum cihazı üretimine destek

Gümrükçü, solunum cihazlarının hava basıncını ayarlayan ventilatörün parçalarından biri olan yerli tasarım mini blower projesine destek verdi

0Yorumlar
Başkan Gümrükçü’den solunum cihazı üretimine destek

Gümrükçü, solunum cihazlarının hava basıncını ayarlayan ventilatörün parçalarından biri olan yerli tasarım mini blower projesine destek verdi. 




Ciğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, solunum cihazlarının hava basıncını ayarlayan ventilatörün parçalarından biri olan yerli tasarım mini blower projesine destek verdi. 

“Çiğli, yerli üretimde marka olacak”
Çiğli Belediyesi tarafından tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse (Covid-19) karşı alınan tedbirlerin uygulanması ve gereksinim duyulan tıbbi malzeme ve cihazların karşılanması için etkin çalışmalara devam ediliyor. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, bu kez hastanelerin yoğun bakım servislerinde kullanılan solunum cihazlarında havayı basınçlandıran ventilatör parçalarının üretilmesine destek veriyor. 

Başkan Gümrükçü fabrikayı ziyaret etti
Çiğli AOSB’de bulunan firmaya gerçekleştirdiği ziyarette üretimi yerinde inceleyen ve firma yetkililerden bilgi alan Başkan Utku Gümrükçü, “Çiğli Belediyesi olarak Covid-19 virüsüyle mücadelede ilk günden beri toplumun tüm kesimlerine yönelik gerekli tedbirleri aldık ve almaya devam ediyoruz. Bu sürecin asıl kahramanları olan sağlık emekçilerimizin kullanması amacıyla ürettiğimiz maske, yüz siperliği ve entübe kutusundan sonra çok önemli bir proje üzerinde daha iş birliği başlattık. Çiğli Belediyesi olarak ventilatör solunum cihazı üretmeye çalışan kuruluşlarla irtibat kuruyoruz. Kendi aramızda bilgi alışverişi sağlıyoruz. Bu süreçte AOSB’de bulunan Gökdoğan Teknik Makine Model firması ile bir araya geldik, Yüzde yüz yerli ve milli olan bu firmamız kendi buluşları olan solunum cihazlarının havasını üfleyen mekanik bir sistem geliştirdiler. Şu anda bu parçayı üreten dünyada üç dört firma var. Türkiye’de bunu üreten ilk firma Çiğli’de. Solunum cihazlarında hastaya verilen havayı basınçlandıran bu parçanın üretimi ile koronavirüs tedavisi gören birçok hastamızın hayatı kurtarılacak. Çiğli Belediyesi olarak, Ar-ge çalışmalarına vereceğimiz destekle kentimizin üretim potansiyelini artıracak ve yerli üretimde Çiğli’yi bir marka yapacağız. Çiğlimizde üretim yapan firmalarımıza destek oluyoruz” dedi.

“Haftada bin adet üreteceğiz”
Başkan Utku Gümrükçü’nün kendilerine sağladıkları desteklerden ötürü memnuniyet duyduklarını vurgulayan şirket yetkilisi Efe Gökdoğan, “Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde yoğun bakım ünitelerinde solunum cihazı sıkıntısı yaşanıyor. Bu sıkıntıyı yaşayan ülkeler Çin’den solunum cihazı bekliyor. Biz bu noktada üreteceğimiz tamamen yerli yandan kanallı mini blower komponenti ile solunum cihazı üretiminde önemli bir ihtiyacı karşılayacağız. Bu noktada gerekli ar-ge çalışmalarımızı tamamladık. İki hafta içerisinde geçmeyi planladığımız seri üretim sonrası haftada bin adet mini blower üreteceğiz. Bu süreçte üretim sektörüne destek olan ve virüse karışı mücadelede etkin görev yapan Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz”  dedi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı

Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...

9 saat önce

Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...

13 saat önce

İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...

13 saat önce

3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...

14 saat önce

Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...

14 saat önce

1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...

14 saat önce

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...

Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...

14 saat önce

Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...

14 saat önce

Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi

Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...

14 saat önce

Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor

Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...

15 saat önce

Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...

1 gün önce

Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...

1 gün önce