Başkan Karakayalı: Betona değil insana yatırım yapıyoruz
Kemalpaşa Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı ikinci oturumunda, Kemalpaşa Belediyesi’nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu görüşülerek karara bağlandı. 2020 Faaliyet raporu kapsamında, Başkan Rıdvan Karakayalı bir yıl boyunca ilçede yapılan yatırımlar ve vatandaşlar için yapılan harcamaları tek tek anlattı.
500’DEN FAZLA KADINA HUKUKSAL VE SOSYAL DESTEK
Meclis toplantısında, muhalefet partilerinin meclis üyeleri tarafından getirilen eleştirilere de tek tek yanıt veren Başkan Rıdvan Karakayalı, ”Büyükşehir belediyesiyle ortak olarak çalışan ve üreten kadınlara masal evleri açıyoruz onun da hazırlıkları tamamlandı ve çok yakında açılacak. Ayrıca 500’den fazla kadına hukuk ve sosyal destek verildi. Aile Danışmanlığı hizmeti ve buraya gelen kadınların istekleri doğrultusunda çocuk eğitimleri ve için de hizmet verdik. Vermeye de devam ediyoruz” dedi.
BİN BEŞ YÜZ TABLET DAĞITILDI
Karakayalı, “Bin 500 çocuğa eba projesi kapsamında eğitim alabilmesi için tablet dağıttık. Engelli Hizmet Birimi ve Kadın Danışma Merkezi’nde ailelere ve çocuklar için sürekli olarak psikolog çalıştırıyoruz. Engelli ailelerin yaralarını sarıyoruz.10 yıldır çözülemeyen Kuzey İmar Yolu askıya çıktı bu sorunu çözdük. Kentsel dönüşüm ile ilgili aktif bir şekilde çalışıyoruz. Projesi bitmek üzere olan kreş hizmetimiz de var. Tüm bunlar kadın ve çocuklara yönelik” şeklinde konuştu.
230 ÇOCUK İÇİN ETÜT DESTEĞİ
Karakayalı açıklamalarının devamında “kadın ve çocuklar ile ilgili muhalefetin şerh düştüğü konuya ilişkin “Kültür Müdürlüğümüzle birlikte Kemalpaşalı kadınlarımıza, çocuklarımıza, gerçekten dezavantajlı ailelerimize dokunabilmek için pandemi izin verdiği sürece kurslar açtık. Yaklaşık 230 çocuk için etüt sınıfları açarak branşlarında her biri uzman öğretmenlerle ayrı ayrı onlara destek verdik.” dedi.
RAMAZANDA 600 AİLEYE SICAK YEMEK
Başkan Karakayalı, “Her ay düzenli olarak ihtiyacı olan evlere erzak yardımı yapıyoruz. Ramazanın birinci gününden itibaren yaklaşık 600 aileye her akşam yemek götürüyoruz. Bu yardımlar bin aileye kadar çıkacak. Erzak yardımının yanı sıra hem covid 19’a yakalanmış ailelere hem de ihtiyaç sahibi ailelere de sıcak yemek hizmeti götürüyoruz.
Salgın sürecinde, bunu işimiz görerek, tüm Pazar yerleri de dahil olmak üzere vatandaşlara maske dağıttık. Dezenfeksiyon tünelleri kurduk. Askıda erzak dayanışmasını başlattık. 30 Ekim İzmir Depremi’nde battaniye ve sıcak yemek hizmeti verdik” dedi.
“AMACIM İNSANA YATIRIM”
Devam eden ve yapmayı planladıkları projeleri de meclis üyelerine anlatan Başkan Karakayalı, Gençlik Eğitim Merkezi’nde spor alanları, kütüphane, internet kafe gibi gençlerin hem eğleneceği hem dersini çalışabileceği bir merkez olacak, yapımına hemen başlayacağız” dedi.
Başkan Karakayalı, önceki dönemden kalan borçlardan 20 milyon lira ödediğini ifade ederek, ”Ben insanlara dokunmak istiyorum. Ben hiçbir işe yaramayan taşlara 20 milyon vermek istemiyorum. Benim amacım insana yatırımdır. En büyük hayalim üniversiteyi buraya getirmek ikincisi ise meyve işleme fabrikası. Proje hazır. Çiftçimizi hep beraber ayağa kaldıralım. Projeniz yok deniliyor bazı şeyleri göz ardı ederken bazı şeyleri de göz önünde bulundurun” diyerek sözlerine son verdi.
Konuşmaların ardından, 2020 Yılı Faaliyet Raporu, AKP’li üyelerin ret oylarına karşılık CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin kabul oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’da spora yatırım dönemi
Bornova Belediyesi, ilçedeki çocukların ve gençlerin daha sağlıklı, güvenli ve modern şartlarda...
Kültürpark Platformu, 'kötü niyet' dedi, İzBB'ye geri...
İzmir kamuoyunda Basmane Çukuru olarak bilinen ve yıllardır atıl halde bulunan alana ilişkin...
Başkan Tugay'dan 'kooperatif' çıkışı: Teslim etmek için...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, meclis toplantısında kentsel dönüşüm...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor
Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...
Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...
Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor
Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...
Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı
İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...
Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...
Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor
Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....
Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası
Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...
Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...
Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...
Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...
