Başkan Mutlu ‘Engelsiz Yaşam Köyü’nde muhtarlarla bir araya geldi
Konak Belediyesi ve EBKOV iş birliğiyle hizmet veren Engelsiz Yaşam Köyü’nden daha fazla engelli bireyin faydalanabilmesi için harekete geçen Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, engelli nüfusunun en yoğun olduğu mahallelerin muhtarları ile bir araya geldi.
Konak Belediyesi ve Engelli Bireyleri Koruma ve Eğitim Vakfı (EBKOV) iş birliğiyle Yenişehir’de hizmet veren Konak Engelsiz Yaşam Köyü, engelli bireylerin evlere hapsolmadan sosyal hayata katılımını sağlayabilmek için kolları sıvadı. Açıldığı ilk günden bu yana ücretsiz eğitim verilen bireylerin hayatında destekleyici güç olan Engelsiz Yaşam Köyü’nden daha fazla kişinin faydalanabilmesi için harekete geçen Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ilçede engelli nüfusunun en yoğun olduğu 30 mahallenin muhtarlarıyla bir araya geldi. Engelsiz Yaşam Köyü’nde gerçekleşen buluşmada Başkan Mutlu, zihinsel, bedensel engelli ve otizmli çocuklara özel eğitim, rehabilitasyon ve fizyoterapi hizmeti verilen birimlerde incelemelerde bulunurken, muhtarlara da vakıf yöneticileri tarafından çalışmalar hakkında bilgi verildi. Merkez faaliyetlerinin tanıtımı için muhtarlara destek çağrısında bulunulan toplantıya Başkan Mutlu’nun yanı sıra EBKOV Yönetim Kurulu Başkanı ve Geçmiş Dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhan Özfatura, EBKOV Yönetim Kurulu Üyeleri, Konak Belediye Meclis Üyeleri, Önceki Dönem İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sürenkök, belediye bürokratları ve muhtarlar katıldı.
Mutlu: Konak çok fazla engelli nüfusuna sahip
Toplantıda yaptığı konuşmasında ilçedeki yoğun engelli nüfusuna dikkat çeken Başkan Mutlu, “Bu merkezi hem muhtarlarımız hem de Konak Belediye Meclis Üyelerimizle gezmek istedik. En çok engelli nüfusuna sahip ilk 30 mahallemizin muhtarlarını buraya davet ettik. Burayı bir görüp tanımanızı istedik. Engelsiz Yaşam Köyü’nün kapasitesi aslında 300 ancak şu an maksimum 100 kişinin yararlandığı bir merkez. Merkezde kullanılmayan boş bungalovlar var, onların nasıl aktif kullanıma sokabiliriz diye incelemelerde bulunduk. Hepinizin emeğine sağlık, çok kıymetli bir iş yapıyorsunuz. Konak çok fazla engelli nüfusuna sahip bir ilçe. Dolayısıyla bu merkezden muhtarlarımızın haberinin olmasını istedik. Mahallelerinizde birebir sorunların içerisindesiniz. Engelli bireyleri ve ailelerini bu merkezle nasıl buluşturabiliriz, sizlerin belediyeden ve vakıftan beklentileriniz neler, bunları konuşalım ve somut adımlar atalım diye geldik. Sizlerden isteğimiz mahallelerinizdeki engelli bireyleri burayla buluşturmanız. Servis imkanını belediye olarak biz sağlıyoruz. RAM raporu olduktan sonra bunu yapıyoruz. Bir amacımız da burayı daha çok aktivite, el becerisi ve yaşam becerilerinin geliştiği bir merkez haline getirmek. Engellileri evlerinde de ziyaret edeceğiz ve onların ihtiyaçlarını yerinde saptayacağız. Bu sizlerin desteği ile olacak. Biz burayı daha da canlandırmak ve verilen hizmetleri arttırmak istiyoruz. Engelli ailelerinin hayat boyu masrafı çok fazla. Amacımız buradaki hizmetlerden daha fazla kişinin faydalanmasını sağlamak” dedi.
Özfatura: İş birliği yapalım, kapasiteyi arttıralım
Engelsiz Yaşam Köyü’nün daha aktif kullanılması için mahalle muhtarlarına büyük sorumluluk düştüğünün altını çizen EBKOV Yönetim Kurulu Başkanı ve Geçmiş Dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhan Özfatura da, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhtarlar belediyelerin en büyük destekçisi. Sizlere çok ihtiyaç var. Belediye başkanlarının da muhtarların da ilk görevi insan. Bölgenizdeki engellileri, yetimleri, yatağa mahkum olanları tespit edip onlara belirli hizmetin gitmesini sağlamak bir numaralı göreviniz. Konak Belediyesi ve Sayın Başkanımız, buranın hizmete devamında en büyük desteği veriyorlar. Bir açıdan mutsuzuz çünkü aslında kapasitemiz daha fazla. Belediyemiz ulaşımı da sağlıyor. Mahallenizdeki engellileri yaşı ne olursa olsun buraya yönlendirin. Burada 40-50 yaşında bile öğrencilerimiz var. Hayata adapte olabilmeleri için her türlü desteği veriyoruz. İş birliği yapalım, buradaki kapasiteyi arttıralım. Anne babalar biz ölürsek çocuğumuza ne olacak endişesi yaşıyor. Öyle anne babalar gördüm ki, evladım benden önce ölsün diye dua ediyor. Kimsesi olmayanlar için Engelliler Yaşam Köyü projemiz var. İnşallah Konak ve Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte onu kurmak da nasip olur. Böylece kimsesi olmayanlar hayat boyu orada misafir edilecekler.”
Sürenkök: Burada da temel unsur sizsiniz
Yeterli hizmet alamayan çok fazla engelli birey olduğunu vurgulayan Önceki Dönem İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sürenkök ise, “Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 30 yıl çalıştım. Çocuk ortopedisi uzmanıyım, yaşamımın büyük bölümü de engelli çocukların ameliyatları ve tedavileri ile geçti. Hala da devam ediyorum. Engelli bireyler ve aileleri ne yaşar çok iyi bilirim. Burası bir nimet. Fakat bu nimeti fazlasıyla kullanmak gerekiyor çünkü hizmet alamayan o kadar çok engelli var ki. Muhtarlar birebir alanın içerisinde hangi ailede ne var biliyor. Burada bir planlama yaparak, gerekirse sizlerle birlikte ev ev gezerek, engelli bireyleri buraya taşıyarak bir şekilde sosyal belediyecilikle halk bir araya getirilebilir. Burada da temel unsur sizsiniz. Önemli olan burayı daha aktif kullanabilmek” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Engelsiz Kafe, Gençleri Bir Araya Getiriyor: Dayanışma...
Efes Selçuk Belediyesi’nin kentte yaşayan engelli gençlere istihdam sağlamak amacıyla hayata...
Konak’ın geleceği için ortak akıl: Başkan Mutlu...
Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, muhtarlarla buluşmasında temel belediyecilik hizmetlerinden...
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...
Yerel Haberleri
TümüİZMAR, Ödemiş’teki yeni şubesiyle 26 mağazaya ulaştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, halkın güvenilir ve uygun fiyatlı alışveriş...
Seferihisar’da mandalinanın geleceği için önemli müjde!
Üreticilerin sorunlarını ve taleplerini doğrudan dile getirdiği toplantıda, İzmir’de ücretsiz...
Başkan Vekili Şen, Sahil Bölgesindeki Vatandaşlarla Buluştu
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen, Özdere hizmet binasında vatandaşlarla buluştu. Talep,...
Karşıyaka’da örnek iş birliği: Kadın yükümlüler mesleki...
Sosyal sorumluluk anlayışıyla örnek bir iş birliğine imza atan Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka...
Ege'nin en büyük iki kütüphanesi için geri sayım başladı!
Menemen Belediyesi tarafından inşaatları tamamlanan Ege'nin en büyük iki kütüphanesinin açılışı...
Buca Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor
Buca Belediyesi, kent genelindeki temizlik hizmetlerini kesintisiz sürdürmek amacıyla araç...
Selçuk'ta Atatürk, 'Hasret' gecesiyle anılacak
Efes Selçuk Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Selçuk Şubesi iş birliğiyle, Gazi...
Bornova’da çocukların güvenliği için “Korkuluk” önlemi
Bornova Belediyesi, ilçedeki öğrencilerin okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik güvenliğini en...
İzmirim Kart’ta QR kodla geçiş kolaylaşacak
İzmirim Kart’ta özellikle yoğun güneş ışığı nedeniyle açık alanlarda yaşanan QR kod okuma...
Dünyaca ünlü Göztepeli yıldızla İzmir’e ilgi artacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Göztepe Spor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet...
İzmirli çiftçinin dijital yol arkadaşı: İyi Tarım İzmir
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği İyi Tarım İzmir mobil uygulaması, çiftçilerin hibe...
Başkan Tugay’dan COP31 daveti: Antalya’da görüşmek üzere
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, COP31 için verdiği mesajda tüm ziyaretçileri...