Başkan Sandal'ın gündemi 'Kentsel Dönüşüm'
"Vatandaş için en iyisi olacak"
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Fuat Edip Baksı, Cengizhan ve Alpaslan Mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alanda yürütülen revizyon imar plan çalışmalarına katıldı. "Uzun yıllar bekleyen sorunu çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz diyen Başkan Sandal, "Vatandaşımız için en ideal, en doğru ve en güzel projeyi hayata geçireceğiz. Her şey Bayraklımız için" dedi.
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal; ilgili teknik müdürlük bürokratları, Bayraklı Belediyesi Meclisi İmar Komisyonu Başkanı CHP Grup Başkan Vekili Cindi Canpolat, Plan ve Proje Müdürlüğü teknik personelleriyle birlikte 60 hektarlık kentsel dönüşüm alanında yürütülen revizyon imar plan çalışması hakkında incelemelerde bulundu. Yeni plan taslağı üzerinde mahallelerin son durumlarını inceleyen Sandal, ilçenin en önemli sorunlarından birini çözeceklerini, bunun için odağında vatandaş olan ve herkesin 'evet' diyeceği bir projeyi hayata geçireceklerini belirtti.
"HER ZAMAN VATANDAŞIN YANINDAYIM"
Başkan Sandal, "Kentsel dönüşüm çalışmalarımıza hız verdik ve bu doğrultuda tek önceliğimiz var; o da 'vatandaş'. Biz önce vatandaşın hakkını koruyacağız. Yoksul insanların, evine ekmek götüremeyen, çocuğunu okutamayan ailelerin sorunlarını düşüneceğiz. Vatandaşın ne talep ettiğini doğru algılayacağız. Yani 3 katlı binası olan bir insanın evini alıp, 1 kat deniz manzaralı ev verip, cebinde evine ekmek götürecek parası yokken 100 bin lira da para istemek doğru değil. Bize düşen görev; ilk olarak vatandaşımızın yanında olmak. Hiçbir vatandaşımızın hak kaybına uğramadığı daha modern, sağlıklı ve güvenli yapılara kavuşmaları için ilgili ekiplerimizle tüm felaketlere rağmen aralıksız çalışıyoruz. İlçemizde kentsel dönüşümü sorun olmaktan çıkarmak istiyoruz. Vatandaşımızın onayının olduğu, belediyenin ve firmaların da hemfikir olabileceği bir formül bulacağız. Bu kapsamda revizyon imar çalışmalarımızı tamamladıktan sonra vatandaşımızın karşısına somut verilerle çıkıp, mahallelerde toplantılar yapacağız" dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanındaki kaçak yapıyı yıktı
Kaçak yapılaşmayla mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri 122 hektarlık “Gaziemir...
Karşıyaka’da kentsel dönüşüm zirvesi: Uzmanlar...
Karşıyaka Belediyesi, düzenlediği kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısında vatandaşları...
CHP'de imar planı ayrılığı: Sağlık tesisi planına...
Konak'ta Merkezi İş Alanı'nın "Özel Sağlık Tesisi Alanı"na dönüştürülmesini öngören plan...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
