BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Sandal, "Vatandaşımıza yakında müjdeyi vereceğiz"

Başkan Sandal, "Vatandaşımıza yakında müjdeyi vereceğiz"

Adalet Mahallesi'nde Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından yapımına başlanan ve vatandaşların tepkisine neden olan trafo merkezinin yerine çözüm bulmak için meslek odası yöneticileri ile ikinci kez bir araya gelen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Trafo yerinin değiştirilmesi için yeni bir alan bulduk. Büyükşehir Belediyemizle de görüştük ve konu inceleme aşamasında. Çok yakında vatandaşımıza müjdeli haberi vereceğiz" dedi. Başkan Sandal, "Her zaman vatandaşın yanındayız ve aynı tavırdayız" diye kaydetti.

0Yorumlar
Başkan Sandal, "Vatandaşımıza yakında müjdeyi vereceğiz"
TEİAŞ tarafından yapılan ve kamuoyunda tartışmalara neden olan Adalet Mahallesi'ndeki trafo yeri için yeni bir alan bulan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, vatandaşlara müjde vermeye hazırlanıyor. Bu kapsamda Başkan Sandal, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, vatandaşlar adına Avukat Arif Ali Cangı, Tabipler Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, İnşaat Mühendisleri Odası temsilcileri ve belediye bürokratlarıyla yeniden bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulundu.

HER ZAMAN VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ

Başkan Sandal, "Adalet Mahallesi'nde yerleşim yerlerine çok yakın mesafede TEİAŞ tarafından inşasına başlanan trafo merkezini başka bir alana taşımakla ilgili yoğun mesai harcıyoruz. Trafonun taşınması için yeni bir alan bulduk ve Büyükşehir Belediyemiz gerekli incelemeleri yapıyor. Yakın zamanda vatandaşımızı bu trafo sorunundan kurtaracağız. İlgili firma ile de yaptığımız görüşmede yeni bir yer bulunması durumunda trafonun taşınmasıyla ilgili bir niyet oluştu. Biz meseleye insani boyutuyla bakıyoruz. Ortada toplumu ilgilendiren ve toplum sağlığını konu alan bir durum var. Hedefimiz, vatandaşlarımızın bir an önce bu sıkıntıdan kurtulmalarını sağlamak. Bu konuda da nasıl bir fedakarlık yapılması gerekiyorsa onu yapıyoruz. Her zaman vatandaşımızın yanında ve onlarla aynı tavırdayız" diye konuştu.

TOPLUM SAĞLIĞI SÖZ KONUSU

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, “Burada önemli olan toplum sağlığını tehdit eden konunun varlığı, bu konuda odaların ne dediği ve alınan ortak karar. Vatandaşları rahatsız eden ve sağlıklarıyla ilgili sorun oluşturan konularda biz gerekeni yaparız. Çünkü burada sağlık riski var “dedi. Tabipler Odası temsilcisi Dr. Tuğrul Şahbaz, “Elektromanyetik dalgalar insan sağlığı açısından uluslararası kanser araştırma ajansına göre şüpheli kanserojenler olarak kabul edilir. Bu durumla ilgili vatandaşa elektromanyetik radyasyonun zararları ve etkileriyle ilgili bir çalışma yapmalı ve anlatmalıyız. Sürecin bir parçası olarak bunu ele almalıyız” dedi. Çevreci Avukat Arif Ali Cangı, “Konuyla ilgili valilikle iletişim halindeyiz. Verdiğimiz dilekçelerden gelecek sonuca göre bir yol izlemek mümkün olabilecek. ÇED raporunun gerekliliği ile ilgili girişimlerimiz oldu. Yönetmelikte trafo merkezi altyapı başlığı altında geçiyor ancak burası resmi hizmet alanı olmasına rağmen trafo yapılıyor. Bununla ilgili de çalışmalarımız sürüyor” diye belirtti.

YÜKSEK FREKANSLAR RİSK YARATIR

Toplantıya katılan meslek odası temsilcilerinden Elektrik Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Avni Gürbüz, "Yüksek frekanslı hatlar olan yerlerde bu tür projelerin riskli olarak adlandırıldığını ancak günlük yaşamda kullanılan birçok teknolojik ürünün de tehlikeli olduğunu vurgulayarak, "Vatandaşlar çok haklı ve trafonun yerleşim yerlerinden uzak bir yere taşınması en uygun sonuç olacaktır" dedi. Sürecin en başından doğru planlanması gerektiğini ifade eden Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helin İnay Kınay, "Bundan sonra yapılacak yerlerde de aynı sorunun yaşanmaması için tüm etkenler detaylarıyla ele alınıp bir yol belirlemekte fayda var. Kentin ihtiyaçlarının neler olduğu, nerelerde olabileceği, hangi koşullarda olabileceği, yer seçimleri gibi düzenlemelerin nasıl yapılması gerektiği en baştan planlanması gereken konular" dedi. Mimarlar Odası temsilcisi Merve Sarıçelik, "Odalarla birlikte hareket ederek, ortak akılla sorunun çözümü için çalışacaklarını belirtti. Toplantıya katılmaktan ve çözümün bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Şehir Plancıları Odası temsilcisi Ezgi Dere ise, kentin yapısının bozulmadan vatandaşın beklentilerinin karşılandığı bir çözümün bundan sonraki işler için de örnek teşkil edebileceğini ifade etti.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

5 saat önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

6 saat önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

10 saat önce

Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor

Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...

11 saat önce

Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...

12 saat önce

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

13 saat önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

13 saat önce

İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...

13 saat önce

Başkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...

1 gün önce

Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi

Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...

1 gün önce

'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...

1 gün önce

Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...

1 gün önce