Başkan Selvitopu: Eğitime desteğimiz kesintisiz sürecek
Karabağlar Belediye Meclisi’nin eylül ayı toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleştirildi.
Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası’ndaki meclis salonunda eylül ayı toplantısı yapıldı. Toplantıya CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, AK Parti Karabağlar İlçe Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şehmuz Gültekin, Saadet Partisi Karabağlar İlçe Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Necati Tağaç ve ilçe başkan yardımcıları Şener Uzun'la Celal Karabalık da katıldı.
Toplantının açılışında, coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’na değinen Başkan Selvitopu, “Bu büyük zaferi kazandıran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman Mehmetçiğimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Bu mücadele yapılmamış olsaydı, bugün Türkiye’nin hangi noktada olduğunu tahmin edemezdik. Halk desteğiyle başarıya ulaşan bu zaferin önemini herkesin çok iyi bilmesi gerekir” dedi.
Daha sonra belediye çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediyesi’nin tüm gücüyle sahada olduğunu söyledi. Asfaltlama, park, yol ve kaldırım çalışmalarının aralıksız sürdüğünü vurgulayan Başkan Selvitopu, “Yağmur mevsimi başlamadan bu çalışmalara yoğun şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.
KARBEM başarısı
Karabağlar Belediyesi’nin eğitim desteklerinin de aynı şekilde sürdüğünü belirten Başkan Selvitopu, şunları söyledi:
“Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezimiz yani KARBEM aracılığıyla bu yıl liseye hazırlanan öğrencilerden yüzde 98.5’i liselere yerleşmeye hak kazanmıştır. Üniversite sınavına katılan öğrencilerimizin başarı oranı da yüzde 81.18’dir. Bu öğrencilerimiz arasında Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği, mühendislik fakültelerini kazananlar var. Tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyor, başarılar diliyoruz. İhtiyacı olan okulların bakımı için yakında ihaleye çıkacağız. Ayrıca okullarımızda dezenfeksiyon çalışmaları da yürütüyoruz. Eğitime desteklerimizi aralıksız sürdüreceğiz”

Yoğun ilgi
Başkan Selvitopu, Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi’ni, açıldığı günden bu yana 10 bini aşkın çocuğun randevu alarak ziyaret ettiğini, yılbaşına kadar bu sayının artacağını söyledi. Yine aynı şekilde Aqua Yaşam Havuzları’nın da yaz aylarında yaklaşık 50 bin kişiyi ağırladığını bildirdi.
Atatürk Gençlik Spor Merkezi, Çalıkuşu Semt Merkezi gibi projelerin yapımının hızla sürdüğünü belirten Başkan Selvitopu, Kavacık Üzüm Festivali’nin 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğini hatırlattı.
Başkan Selvitopu, İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. yılının Karabağlar’da da coşkuyla kutlanacağına dikkat çekerek, “8 Eylül’de Kibar Pazaryeri’nden Eskizmir Pazaryeri’ne kortej yürüyüşümüz olacak. Yürüyüşten sonra Eskiizmir Pazaryeri’nde Mustafa Özarslan konseri gerçekleştirilecek. Sizleri ve tüm vatandaşlarımızı bu coşkuya ortak olmaya çağırıyoruz” dedi.
Toplantıda, yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle 2022 bütçesine 60 milyon liralık ek ödenek konması talebi oybirliğiyle kabul edildi. Ayrıca ilçedeki amatör futbol kulüpleriyle altyapı kulüpleri ve engelli kulüplerine nakdi yardım yapılması da, oybirliğiyle onaylandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
YENİ Parti'de grup yönetimi belli oldu!
YENİ Parti'de gerçekleştirilen kapalı grup toplantısının ardından Meclis grup yönetiminde görev...
Bornova’da tarıma can suyu
Bornova Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla yerel üreticilere tohum, fide,...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Yerel Haberleri
TümüZübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği
Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
