Başkan Sengel'den inat ve umut vurgusu: Geleceği hep beraber inşa edeceğiz
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ardından sosyal medya üzerinden bir canlı yayın gerçekleştirdi. Sengel, "Bu kentin belediye başkanı olarak Efes Selçuk halkına sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum." diye konuştu.
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Cumhurbaşkanlığı Seçiminin İkinci Turunun ardından sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında Efes Selçuk halkına teşekkür ederek; “Bu umudu her şeyden önce emekleriyle var eden bütün herkese ama en çok da tabii ki de bu kentin belediye başkanı olarak Efes Selçuk halkına sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi.
Başkan Ceritoğlu Sengel’in seçim sonrasında yaptığı açıklama şu şekilde;
"Aylardır tüm Türkiye için çok önemli olan ve hızlı bir şekilde devam eden, hepimizin kilitlendiği bir seçim maratonunun sonuna gelmiş bulunmaktayız. Dün itibariyle ülkenin bir kısmı, yurttaşlarımızın bir kısmı mevcut iktidarın devamı yönünde oy kullanırken, diğer kısmı ise değişimden yana oy kullandılar. Mevcut iktidarın devamına yol açan sonuçların ardından hepimiz ülkeyi kutuplaştıran ve yurttaşlarımıza ayrıştıran ve ötekileştiren söylemlerin sona ermesini diliyoruz. Ülkemizin karşı karşıya olduğu bu söylemler açıkçası hepimiz için kökleşen ve çözülmeyi bekleyen sorunların göz ardı edilmesine sebebiyet oluyor.
Öncelikle başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ülkeyi birleştiren, umudu tekrardan çiçeklendiren ve hiçbir ayrım gözetmeden, hepimizi bir arada tutma noktasındaki tavrı ve aynı zamanda özverili çalışmaları nedeniyle takdire şayan olduğunu ifade ederek tekrardan bu umudun çok kıymetli olduğunu ifade etmek istiyorum.
Bu umudu her şeyden önce emekleriyle var eden bütün herkese ama en çok da tabii ki de bu kentin belediye başkanı olarak Efes Selçuk halkına sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum
Bir özel teşekkürü de doğal olarak benimle birlikte, umudu günbegün büyüten, ilmek ilmek hep birlikte çalışmamızı sağlayan ve beraber adım atmaktan her zaman gurur ve onur duyduğum partili yoldaşlarıma söylemek istiyorum. İyi ki varsınız. İyi ki hep birlikte varız. Ve umudu örgütlemedeki mücadelemizi hep birlikte verdik. Şimdi yurttaşların yarısının desteğini alan, bu umuda henüz ortak edemediğimiz tüm herkese bu bahsettiğimiz geleceğe dair fikirlerimizi ve birlikte hep beraber bir şeyleri başaracağımıza olan inancımızı yaymaktan geçiyor. Sorunlarımızı çözüm siyasetiyle anlaşarak, uzlaşarak ve gerçekten de sonuca varmak adına bu ülkenin geleceğini doğru yerlere getirebilmek adına çaba sarf etmekten geçecek. Bundan sonra daha çok çalışacağız. Daha çok kenetleneceğiz. Ve gerçekten bu ülkenin geleceğiyle ilgili adımlarımızı çok daha sağlam atacağız.
Daha fazla çalışacağız, dört yıldır hiçbir ayrım gözetmeden, koruyup kolladığımız kentimizi hep birlikte kalkındırmaya da devam edeceğiz.
Buradayız. Hazırız. Çocuklarımız için hep birlikte çalışmaya da hazırız. Bu ülkenin güzel bir geleceği olmasını istiyoruz. Ve bu ülkenin geleceğinde Cumhuriyetçilik, çağdaşlık, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık, kardeşlik, barış olsun istiyoruz. Ve aynı sözleri söylediğimiz, çiçeklenen ağızlarımızın bir olduğu ve geleceğe taşıyacağımız o güzel yarınları hep birlikte örgütleyeceğiz. Tabii ki de dün üzüldük. Tabii ki de kendini kaybetmiş ya da kaybedilmiş hisseden insanlar olmuştur. Ama silkeleneceğiz. Bu ülke bizim, bu vatan bizim. Ayrıştırmacı dilden uzak durarak, ayrıştırmacı, siyasetten uzak durarak ayrıştırmaya ve ötekileştirmeye karşı olduğumuzu her seferinde söyleyerek yılmadan direnerek devam edeceğiz.
Biraz önce söyledim ama tekrar yenilemek istiyorum. Net bir şekilde kendi ilçem için bunu yenilemek istiyorum. Gurur duydum ilçemle. Gerçekten çok büyük bir azimdi, gerçekten ilkeli duruşu hepimiz için, bambaşka bir ihtiyaçtı sanırım ki. Bu ilçenin belediye başkanı olmaktan, bu ilçenin vatandaşı olmaktan, bu ülkede yetişmiş bir kadın olmaktan ve bu ilçede çocuğumu yetiştiriyor olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Teşekkürler Efes Selçuk. Ve 25 milyon oy kullananın haricinde bu ülkenin değişimden yana olduğunu her iki kişiden bir kişinin aynı fikirde olmaktan dolayı gurur duyduğumu altını çizmek istiyorum. Evet, tekrardan söylüyorum. Hep beraber bu ülkenin geleceğine ilişkin yapılacak her türlü olumlu şeyi destekleyerek ve ötekileştirmeye yönelik olan siyasetten uzak durarak ama bir arada durmayı da bir şekilde bizim kendi noktamızda bir arada durmayı da esas alarak devam edeceğiz. Yılmak yok. İnatla, umutla, vatanperverlikle bu ülkenin geleceğini hep beraber inşa edeceğiz her şekilde."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Sengel’den 14 Mayıs Mesajı: “Köylünün yeniden...
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kapsamında...
Başkan Sengel'den 'Efes Kanal Projesi' çıkışı: Artık...
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Kanal Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde...
Karpuz Tarlasında Umut Filizlendi: Başkan Sengel'den...
İktidarın uyguladığı tarım politikalarıyla her geçen gün üretmekten uzaklaşan çiftçi, tepkisini...
Yerel Haberleri
TümüSelçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor
Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....
Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası
Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...
Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...
Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...
Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...
Karşıyaka’da “sokak” çocukların!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...
Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
