BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Sengel: Yüzde yüz otuz seviyesinde zam yaptık ama ...

Başkan Sengel: Yüzde yüz otuz seviyesinde zam yaptık ama yetmiyor

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, belediye emekçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesiyle ilgili açıklama yaptı. Sengel, "İktidarın işçi sınıfına uygun gördüğü zam oranının çok üstünde bir ücret seviyesini, hesabını kitabını ince ince yaparak önerdiğimiz halde anlaşmakta zorlanıyoruz." dedi.

0Yorumlar
Başkan Sengel: Yüzde yüz otuz seviyesinde zam yaptık ama yetmiyor

Efes Selçuk Belediye'sinde yapılan toplu iş sözleşmelerinde henüz bir sonuca varılamadı. Konuyla ilgili videolu bir açıklama yapan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "İktidar 5 bin 500 TL asgari ücreti 8 bin 500 seviyesine uyarladı, biz 6 bin 615 TL düzeyinde olan en düşük işçi gelirini, ince ince hesap yaparak, 15 bin 155 TL seviyesine çıkardık ama bu seviyelerde uzlaşmakta zorlanıyoruz. Belediyemizdeki işçi arkadaşlarımıza, iktidarın iyileştirmesinin çok ötesinde bir oranda, yüzde 130 seviyesinde zam yaptık ama işçi arkadaşlarımıza yetmiyor." diye konuştu. 

Sengel'in açıklamalarının tamamı şöyle:

Ülkemizin belki de en önemli seçimlerine sayılı günler kalmışken, ben de 4 yıldır belediye başkanlığı görevini sürdürdüğüm Efes Selçuk’tan gördüğüm manzarayı kamuoyu ile paylaşmak istedim.
4 yıldır pek çok olağanüstü durum yaşarken, Efes Selçuk’ta bir yandan yatırımlarla iş üretmeye çalışırken diğer yandan da halkımızın dertlerine derman olmaya çalıştık, dayanışmayı her alanda büyüttük. Ama dayanışmanın da bir sınırı var elbette; işsizlik, hayat pahalılığı, ücretlerin düşüklüğü gibi sorunlar dayanışmayla hafifletilebilir ancak, bu sorunları ortadan kaldırmak halkçı politikaların iktidar tarafından merkezi devlet olanaklarıyla yaşama geçirilmesiyle mümkündür. Kısacası, halk dayanışmayla güçlenecek, halkçılar iktidara gelip sorunlarını çözecek. İşte 14 Mayıs bu yüzden halkın dertlerinin çözülüp çözülemeyeceğinin oylandığı bir seçim olacak.
Efes Selçuk Belediye Başkanı olarak açık yüreklilikle söyleyebilirim ki, 4 yıldır hizmet üretmek, çalışma arkadaşlarımızın sofrasını büyütmek ve dayanışmayı güçlendirmek için attığımız her adımda siyasi ve ekonomik engellerle karşılaştık. Belediyemizin giderleri hep arttı, gelirlerimiz hep
geride kaldı ve giderek daha da zorlanıyoruz…
Milyonlarca turistin harcamaları kentimizde kalmadığı için, esnafımız ayakta kalma mücadelesi verdiği için, çiftçimiz çok çalışıp az kazandığı, maliyetleri hep arttığı için, gençlerimiz nitelikli ve kazandıran işlerde istihdam edilemediği için, ailelerimiz çocuklarına nitelikli ve sağlıklı gıda temin
edemediği için ve işçilerimiz, iktidarın verdiği zam daha ceplerine girmeden enflasyon karşısında eridiği için zorlanıyoruz…
Hatta tam da bu günlerde, belediyedeki çalışma arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını mümkün olduğunca alabilsin diye sürdürdüğümüz toplu iş sözleşmelerinde henüz sonuç alamadık. İktidarın işçi sınıfına uygun gördüğü zam oranının çok üstünde bir ücret seviyesini, hesabını kitabını ince ince yaparak önerdiğimiz halde anlaşmakta zorlanıyoruz. Çünkü yetmiyor; ne Belediyemizin ekonomik gücü ne de dayanışmanın en güzel örneklerini gösteren Efes Selçuk halkının soluğu, 20 yıllık iktidarın biriktirdiği ekonomik kriz, işsizlik, enflasyon ve gelir adaletsizliği gibi sorunları çözmeye yetmiyor.
İktidar 5 bin 500 TL asgari ücreti 8 bin 500 seviyesine uyarladı, biz 6 bin 615 TL düzeyinde olan en düşük işçi gelirini, ince ince hesap yaparak, 15 bin 155 TL seviyesine çıkardık ama bu seviyelerde uzlaşmakta zorlanıyoruz. Belediyemizdeki işçi arkadaşlarımıza, iktidarın iyileştirmesinin çok ötesinde bir oranda, yüzde 130 seviyesinde zam yaptık ama işçi arkadaşlarımıza yetmiyor. Kendileri 20 bin 000 TL’yi aşkın bir talepte bulunuyor.
Eğer bu koşullarda popülist sözlerle işçileri siyaset malzemesi haline getirmeyeceksek, başka bir yolu tercih etmemiz gerekiyordu. Ücretleri mümkün olduğunca artırmanın yoluna bakacaktık, ama geçmiş dönemlerle kentimizde yaşandığı gibi ödeyemeyeceğimiz vaatlerle samimiyetsiz şovlara da girişmeyecektik; biz de öyle de yaptık. Bizce, daha büyük belediyelerin de üstünde ve kabul edilebilir seviyelerde bir ücret ve gelir artışını önerdik.
Şimdi geldiğimiz noktada, iktidarın halkımızdan ve belediyelerimizden esirgediği merkezi devlet olanaklarının yokluğunda hem hizmet üretmeye, hem çalışma arkadaşlarımızın sofralarını büyütmenin yollarını aramaya hem de dayanışmayı güçlendirmeye devam edeceğiz.

Ve 14 Mayıs’tan sonra halkın zenginliğinin halk için, herkes için harcandığı iktidarımızda, ülkemizin sorunlarını tek tek çözebilecek, kentlerimizi kalkındıracak, refahı sağlayacak ve işçinin hakkını ziyadesiyle işçiye teslim edebilecek bir ülkeyi kuracak; sorunlarımızı kökünden çözeceğiz.
O zamana kadar hem Efes Selçuk Belediye Başkanı olarak hem de bir Efes Selçuklu olarak zorlansak da direnmeye, dayanışmaya ve 14 Mayıs’a umutla, kararlılıkla, kol kola yürümeye devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Sevgi ve dostlukla…



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor

Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...

2 saat önce

Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...

4 saat önce

Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor

Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...

4 saat önce

Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu

Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...

5 saat önce

İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı

İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...

6 saat önce

Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...

7 saat önce

Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor

Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....

8 saat önce

Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası

Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...

8 saat önce

Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı

Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...

1 gün önce

Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...

1 gün önce

Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...

1 gün önce

Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...

1 gün önce