BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Sengel'den 'esnaf' vurgusu: Gerekirse yine elimizi...

Başkan Sengel'den 'esnaf' vurgusu: Gerekirse yine elimizi taşın altına koyarız

"Gündem mali kriz"

Efes Selçuk Belediye Meclisi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu yapıldı.

0Yorumlar
Başkan Sengel'den 'esnaf' vurgusu: Gerekirse yine elimizi taşın altına koyarız

Gündemde yer alan ve önerge ile oluşan maddelerin görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildiği toplantıda Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel pandemi ile başlayan süreçte esnafın ve halkın ciddi mali sıkıntılar yaşadığını belirterek, “ Gündem mali kriz, halkın tenceresi tıkırdıyor, esnafımız kan ağlıyor, belediyeler ciddi zorluk çekiyor. Biz bu durum içerisinde belediye kiracılarının iki kez 3’er aylık olmak üzere toplam 6 aylık kiralarını (08/07/2020 ve 04/01/2021 tarihli Belediye Meclis kararları ile) erteledik, erteleme süresince kira sözleşme sürelerini de uzattık. Katı atık bedelinden (08/07/2020 tarihli Belediye Meclis kararı ile) 3 ay süre ile vazgeçti ki bu konuda destek sağlayan tek belediyeyiz. Ecrimisilleri bir yılı aşkın süredir tahakkuk ettirmedik” dedi.

Efes Selçuk Belediyesi’nin de pandemi sebebiyle ciddi bir gelir kaybına uğradığının altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Biz bu süreçte devlete olan tüm kira borçlarımızı eksiksiz ödedik. İlgili bakanlıklardan kira sözleşmesine dayanarak gelirimiz olmaması sebebiyle yükümlü olduğumuz kira bedellerinin ötelenmesini talep ettik. Bu talep karşısında olumsuz yanıt aldık. Sonuç olarak devlete ödemekle yükümlü olduğumuz tüm borçları ödedik” dedi.

 Başkan Sengel'den 'esnaf' vurgusu: Gerekirse yine elimizi taşın altına koyarız

KENT İÇERİSİNDE EKONOMİK DÖNGÜYE KATKI SAĞLADIK

 Efeslim Kart Projesi ve belediye çalışanı personelin maaşlarının yatırılmasıyla da esnafa destek olunduğunun altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Kent içerisinde bir para döngüsünün sağlanması için belediye personelinin maaşlarının yatırılması konusunda çok hassas davrandık. Pandemi döneminde kısmi çalışma ödeneğinden yararlanmadık. Çünkü belediye personeli maaş aldığı sürece kentteki ekonomik döngü devam edebilir. Yine Efeslim Kart ile kartlarına para yatırılan vatandaşlarımız da bu kentin esnafından harcama yaparak, ekonomik döngüye katkı sundu” dedi. 

Belediye tarafından alınan adımların sorunun çözümü için yeterli olmadığını belirten Başkan Ceritoğlu Sengel yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı; “ Tüm bu şartlarda esnafımız için gerekirse tekrar elimizi taşın altına koyarız ama en büyük görev HÜKÜMETTE… Esnafın kısa vadeli değil, geçici veya cüzi değil topyekûn büyük yardımlara ihtiyacı var. Esnafların, elektrik, doğalgaz, sigorta borçlarını sıfırlanmalıdır. Her esnafın kira giderleri pandemi tamamen bitene kadar gerçek bedelleriyle ödenmelidir. Esnafımızın kullandığı krediler, faizsiz ve ödeme gücüne göre taksitlendirilmelidir. Kiralarda stopaj kaldırılmalıdır.  Esnafın sosyal güvenlik primleri, işyerlerinin kapalı olduğu dönemde Hazine tarafından karşılanmalıdır. Pandemi boyunca zarara uğrayan esnafa kira desteği sağlanmalıdır.” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı

Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...

8 saat önce

Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...

12 saat önce

İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...

12 saat önce

3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...

13 saat önce

Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...

13 saat önce

1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...

13 saat önce

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...

Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...

13 saat önce

Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...

13 saat önce

Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi

Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...

13 saat önce

Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor

Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...

14 saat önce

Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...

1 gün önce

Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...

1 gün önce