Başkan Sengel'den Pembe Düğün Salonu müjdesi!
Sosyal Belediyecilik anlamında önemli bir adım daha atan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, yeni evlenecek olan gençlere ücretsiz düğün salonu müjdesi verdi
Efes Selçuk Belediye Meclisi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda sosyal belediyecilik anlamında da önemli bir karara imza atacaklarını müjdeleyen Başkan Sengel, Pembe Düğün Salonu olarak bilinen Efes Selçuk Belediyesi Düğün Salonu’nun haftanın yedi gününde 1 TL gibi sembolik bir ücretle vatandaşların kullanımına sunulacağını müjdeledi. Başkan Sengel, bu konunun Şubat ayı meclis toplantısında görüşülüp karara bağlanacağını söyledi.
Marketlere sınırlama getirildi
Efes Selçuk Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı önemli kararlara imza attı. Meclis toplantısında; kentte sokakların genişliğinin yetersiz oluşu, otopark sıkıntısı ve yerel esnafı korumak amacıyla belirlenen yerlerde 100 metrekare ve üzeri büyüklükteki market ve süpermarketlerin açılmasına sınırlama getirildi. Bu kapsamda; İsabey Mahallesi Atatürk Caddesi ile Şehit Pilot Deniz Taylan Sokağı kesişiminden başlayıp Zafer Mahallesi’nde aynı adla devam eden sokak ile Radoviç Sokak, doğu bölümünde ise Zafer Mahallesi Ziya Gökalp Sokak, 14 Mayıs Mahallesi 4009, 4027, 4024 ve Zeynel Irmak Sokakları ile güney bölümünde ise Cumhuriyet Mahallesi 5120 sokak, Rıfat Baran ve 5004 sokakları batısında ise Cumhuriyet Mahallesi 5004 Sokak, Atatürk Mahallesi Atatürk Caddesi kesişiminden başlayarak İsabey Mahallesi Şehit Pilot Deniz Taylan kesişimine kadar devam eden ve Atatürk Caddesi içinde kalan tüm sokaklarda 100 metrekareden büyük market ve süpermarket açılamayacağına oy birliğiyle karar verildi.
Artık gelişigüzel park yapılmayacak
Efes Selçuk kent merkezinde bulunan Belediye Eski Hal Yeri ve Atatürk Mahallesi’ndeki Pazar yeri alanının açık otopark kullanılmasına ilişkin karar Efes Selçuk Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. Alınan karara göre Pazar yeri otoparkına otobüs, kamyon ve iş makinelerinin park etmesine izin verilmemesi, araçların gelişigüzel park edilmesinin önüne geçilmek amacıyla otopark ücret tarifesi kabul edildi. Bu konuya ilişkin verilen kararla Cumartesi günü kentte meydana gelen, yayaları ve tüm vatandaşları zora sokan durumların da önüne geçilmiş olacak.
Yol yapımı yaz döneminde devam edecek
Ocak Ayı Meclisi ikinci oturumunda Efes Selçuk’u yakından ilgilendiren yol yapım ve alt yapı çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Sengel; “Sadece 6 ayda 55 bin km asfalt, bir o kadar da taş döşedik. Kaldırım kenarlarını yapmak için hizmet satın aldık. Bu işi yaparken öncelikle GEDİZ Elektrik, İZMİR GAZ ve İZSU ile yazışmalarımızı yapıyoruz. Abonelik olmadığı için bazı sokaklara girilmeyeceğini söyleyen İZMİR GAZ, daha sonra bahse konu olan sokaklarda çalışma yaptı. Yani bizim asfalt yaptığımız sokaklara İZMİR GAZ çalışma yapmaya karar verdi" şeklinde konuştu. İZMİR GAZ ve İZSU’nun açtığı yerleri kapatmak için AYKOME’den izin alamadıklarını, ancak bunun için ısrarla tüm şartları zorladıklarını kaydeden Başkan Sengel; sağlıklı sonuç alınabilmesi için bozuk olan yolların daha çok yaz aylarında yapılmasının doğru olduğu bilgisini verdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca’da Pembe Yürüyüşle hayata bir adım
Buca Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Bucalı kadınlar ve sivil toplum...
Sengel'den Grup Başkanvekilliği açıklaması: "Bilgim...
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’den YENİ Parti’ye geçişlerin ardından grup...
Başkan Sengel’den 14 Mayıs Mesajı: “Köylünün yeniden...
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kapsamında...
Yerel Haberleri
TümüİZMAR, Ödemiş’teki yeni şubesiyle 26 mağazaya ulaştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, halkın güvenilir ve uygun fiyatlı alışveriş...
Seferihisar’da mandalinanın geleceği için önemli müjde!
Üreticilerin sorunlarını ve taleplerini doğrudan dile getirdiği toplantıda, İzmir’de ücretsiz...
Başkan Vekili Şen, Sahil Bölgesindeki Vatandaşlarla Buluştu
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen, Özdere hizmet binasında vatandaşlarla buluştu. Talep,...
Karşıyaka’da örnek iş birliği: Kadın yükümlüler mesleki...
Sosyal sorumluluk anlayışıyla örnek bir iş birliğine imza atan Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka...
Ege'nin en büyük iki kütüphanesi için geri sayım başladı!
Menemen Belediyesi tarafından inşaatları tamamlanan Ege'nin en büyük iki kütüphanesinin açılışı...
Buca Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor
Buca Belediyesi, kent genelindeki temizlik hizmetlerini kesintisiz sürdürmek amacıyla araç...
Selçuk'ta Atatürk, 'Hasret' gecesiyle anılacak
Efes Selçuk Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Selçuk Şubesi iş birliğiyle, Gazi...
Bornova’da çocukların güvenliği için “Korkuluk” önlemi
Bornova Belediyesi, ilçedeki öğrencilerin okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik güvenliğini en...
İzmirim Kart’ta QR kodla geçiş kolaylaşacak
İzmirim Kart’ta özellikle yoğun güneş ışığı nedeniyle açık alanlarda yaşanan QR kod okuma...
Dünyaca ünlü Göztepeli yıldızla İzmir’e ilgi artacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Göztepe Spor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet...
İzmirli çiftçinin dijital yol arkadaşı: İyi Tarım İzmir
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği İyi Tarım İzmir mobil uygulaması, çiftçilerin hibe...
Başkan Tugay’dan COP31 daveti: Antalya’da görüşmek üzere
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, COP31 için verdiği mesajda tüm ziyaretçileri...