Başkan Soyer: Bir genç daha yaşama sevincini kaybetmeyecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Güzelbahçe Belediyesi işbirliğiyle yenilenen "Atatürk Mahallesi Meydanı" açılış töreninde Türkiye’ye örnek olma çağrısında bulunan Başkan Tunç Soyer, “Bu memlekette hiç bir genç ‘Yaşama sevincini kaybettim’ diye ölüme koşmayacak, hepsinin yüzünü birlikte güldüreceğiz”dedi.

Hiçbir genç "yaşama sevincimi kaybettim" diye ölmeyecek
İzmir’in refahını artırmak ve adil paylaşımını sağlamak yönetim anlayışlarının temel odağını oluşturduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Güzelbahçe Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki örnek işbirliği ile ortaya çıkan bu güzel proje tüm Türkiye’ye örnek olması gerekir. Sonuç siyasetçiliğini de belediyeciliği de gösteren bir proje oldu. Biz Türkiye olarak daha iyisine layığız. Daha güzel, daha konforlu yaşamaya layığız. Biz bu nedenle siyaset yapıyoruz. Güzelbahçe’nin güzel mahallesi daha da güzel oldu. Atatürk Mahallesi eski bir mahalleydi. Şimdi yenilenen meydan sayesinde hepimizin göğsünü kabartan güzel bir mahalleye döndü. Türkiye buna layık. Türkiye Güzelbahçe olacak, güzel İzmir olacak. Biz bunu birlikte yapacağız. Kendi atalarımız, emperyalizme tarihin verdiği en büyük dersi vererek küllerinden doğdu Cumhuriyet’i kurdu. Genç bir Cumhuriyet kurdu. Bu Cumhuriyet, bütün dünyaya ilham olmaya devam edecek. Bizler bu memleketi daha ileriye taşıyacağız. Biz daha iyisini, daha güzelini hak ediyoruz. Kimse bizi bundan mağdur edemez. Bu memlekette hiç bir genç ‘Yaşama sevincini kaybettim’ diye ölüme koşmayacak. Hepsinin yüzünü güldüreceğiz” dedi.

Başkan Tunç Soyer’e teşekkür
Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Güzelbahçe Belediye çalışanı Sinan Ürek’i rahmetle anan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Burası Güzelbahçe’nin en eski yeri, ilk tarihi meydanı, ilk çarşımız. İlk belediye binası da burada. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayesinde meydanımız bambaşka bir hale geldi. Bunun sevincini ve gururunu bana yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Açılış töreni sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, meydanın yapımına destek veren Güzelbahçe Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Osman Afacan’a, Çamlı Köyü Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Gurbet Çevik’e, Atatürk Mahallesi yenileme çalışmaları yüklenici firmasının Güneş mimarı Muhammed İkbal Peker’e, meydandaki Atatürk heykelinin mimarı heykeltraş Cumhur Ata Türk’e teşekkür plaketi sundu.
Çarşı canlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Güzelbahçe Belediyesi işbirliğiyle yenilenen Atatürk Mahallesi Çarşısı Cephe ve Meydanı Projesi 4 milyon 220 bin 871 liraya mal oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise projenin yüzde 75’lik kısmı olan 3 milyon 165 bin 653 liralık bölümünü karşıladı. Bu proje sayesinde çarşı bölgesi canlandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Cumhuriyet coşkusu atletizm pistinde yaşanacak
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında çocuk ve genç sporcuları...
Selçuk'ta engel tanımayan gençlerden Cumhuriyet coşkusu
Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı...
Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...