Başkan Soyer’den bisikletli ulaşım çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, İzmirlileri bisiklet kullanmaya davet etti. Konak Meydanı’ndan İnciraltı’na kadar toplu bisiklet sürüşü öncesinde konuşan Başkan Tunç Soyer, kentte bisikletli ulaşımı teşvik etmek için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
“Bisiklet sayısını 400’den 890’a ulaştırdık”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet kiralama sistemi BİSİM’in, İzmir’de oluşturmak istedikleri bisiklet kültürünün yaygınlaşmasında önemli bir yere sahip olduğunu da vurgulayan Tunç Soyer, “Üç yılda, 26 yeni BİSİM istasyonu açtık ve istasyon sayısını 35’ten 60’a çıkardık. Bisiklet sayısını ise 400’den 890’a ulaştırdık. Tandem bisikletleri ve çocuk bisikletlerini ekledik. Bisikletlilerin Körfez içi vapur seferlerinden sadece 5 kuruş karşılığında faydalanmasını sağladık” diye konuştu.
“Son bir yılda bin bisikletlik park yeri açtık”
İzmir’de bisiklet kullanımının yaygınlaşması için yapılan çalışmaları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları söyledi: “Metro asansörlerini bisikletli kullanıcıların kullanımına açtık. Bisikletli yolcuların, otobüsle taşınabilmesi için ESHOT otobüslerimize özel aparatlar ekledik. Sadece son bir yılda bin bisiklet park yeri ve 10 elektronik bisiklet park kabini konumlandırdık. Bisikletli ulaşım konusundaki çalışmalarımız, İzmir kent merkezi ile sınırlı kalmadı. 30 ilçemizdeki dijital ekran ve billboardlarda taşıt sürücülerine yönelik bisiklet ile ilgili farkındalık mesajlarına yer veriyoruz.”
“Bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasını istiyoruz”
Bisikletin bir ulaşım aracı olarak İzmirlilerin günlük hayatının bir parçası olmasını istediklerini ifade eden Başkan Soyer, “Kentlerdeki nüfus artıyor. Artan nüfus beraberinde çarpık kentleşmeyi, kirliliği ve buna bağlı motorlu taşıt bağımlılığını getiriyor. İşte bu yüzden geleceğin şehirleri artık motorlu taşıtlar için değil, insanlar için tasarlanıyor. İzmir, Sakin Şehir Metropol programımız sayesinde bu değişime Türkiye’de önderlik ediyor. İklim krizini ve kuraklığı yenmek için, şehrimizdeki doğa olaylarının bir felakete dönüşmemesi için. Dünya Bisiklet Günü vesilesiyle, tüm İzmirlileri motorlu taşıt bağımlılığını mümkün olduğunca azaltmaya davet ediyorum” dedi.
İzmirliler pedal çevirdi
Konuşmasının ardından Başkan Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Sibel Özgür ve Bisiklet Yaya Erişimi ve Planlama Şube Müdürü Özlem Taşkın Erten ile toplu sürüşün startını verdi.
Bisikletçiler Konak Meydanı’ndan başlayarak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı Kent Ormanı’na kadar yaklaşık 7,5 kilometre pedal çevirdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Trafiğe nefes aldıracak proje
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafik akışını rahatlatmak ve ulaşımda yaşanan...
İzmir, sürdürülebilir ulaşımın yol haritasını dünyayla...
İzmir'in ev sahipliğinde düzenlenen UITP Avrasya Konferansı'nda sürdürülebilir, entegre ve akıllı...
İzmir, uluslararası toplu ulaşım dünyasını ağırlayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir Metro AŞ, 1–3 Temmuz 2026 tarihlerinde Uluslararası...
Yerel Haberleri
TümüÇeşme kurtuluşunun 104. yılını gururla kutladı
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, “Aradan 104 yıl geçti ama o günlerin cesareti, dayanışması...
Yangın önleme stratejileri masaya yatırıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB’a bağlı meslek odalarının iş birliğiyle düzenlenen 6....
Menemen'de çömlek coşkusu Edis ve Nil Karaibrahimgil ile...
Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 5’inci kez gerçekleştirilecek Uluslararası Menemen Çömlek...
Karşıyaka’da hareketli hafta!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla...
Buca’da kaçak moloza geçit yok
Buca Belediyesi, ilçe genelinde çevre ve görüntü kirliliğine yol açan yasa dışı moloz...
Avrupa’nın genç yıldızları Foça’da buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...
Kültürel Miras Söyleşileri’nde İzmir’in sembol lezzetleri...
Konak Belediyesi’nin “Kültürel Miras Söyleşileri” serisinde bu kez İzmir’in sembolik lezzetleri...
Efes Selçuk’un Sürdürülebilir Turizm Başarısı Avrupa...
Efes Selçuk, sürdürülebilir turizm alanındaki uluslararası başarısını Avrupa Turizm Başkenti...
İzmirli çocuklar, iklim krizine karşı buluştu
Sosyal İklim Derneği tarafından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği iş birliğiyle UNICEF...
Hayata bağlayan teknoloji İzmir’de yaygınlaşıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hastane dışında meydana gelen ani kalp durmalarında erken...
Başkan Eşki’den fırınlara gece yarısı denetimi
Okulların açılmasıyla birlikte Bornova genelinde çocukların sağlığını korumak amacıyla gıda...
Büyükşehir ve MASKİ’den Çaybaşı Deresi’nde Kış Temizliği
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü...