BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Soyer:"Güler yüzle yaşayacağımız bir memlekete kav...

Başkan Soyer:"Güler yüzle yaşayacağımız bir memlekete kavuşmaya az kaldı"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “100’üncü Yılında Türkiye Cumhuriyeti” söyleşisinde milli mücadele dönemi ve cumhuriyetin kuruluşunda İzmir’in üstlendiği role değinerek “Bunun üstesinden geleceğiz. Hepimizin güler yüzle, birbirimize sarılarak yaşayacağımız bir memleketi kurmaya çok az kaldı” dedi.

0Yorumlar
Başkan Soyer:"Güler yüzle yaşayacağımız bir memlekete kavuşmaya az kaldı"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet’in kuruluşunun 99. yıl dönümü nedeniyle Fuar İzmir’deki İzmir Kitap Fuarı (İZKİTAP) kapsamında düzenlenen “100’üncü Yılında Türkiye Cumhuriyeti” söyleşisine katıldı. Gazeteciler Murat Ağırel, Timur Soykan ve Aytunç Erkin’in yer aldığı söyleşide konuşan Başkan Tunç Soyer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başladı.

İktisat Kongresi’ne doğru
Milli mücadele döneminde ve genç cumhuriyetin kuruluşunda İzmir’in üstlendiği role değinen Başkan Soyer, Şubat 2023’te İzmir’de düzenlenecek İktisat Kongresi’nin öneminden söz etti. Soyer, “1923’te yine İzmir’de düzenlenen İktisat Kongresi’nde Atatürk ‘Arkadaşlar sizler doğrudan milletimizi oluşturan halk sınıflarının içinden geliyorsunuz. Sizin söyleyeceğiniz sözler doğrudan doğruya halkın dilinden söylenmiş gibi kabul olunur’ diyor. Düşünün 1923! İktisat Kongresi. Anadolu’nun her yerinden gelmiş delegelere Atatürk böyle hitap ediyor. Başından beri halkın sesine kulak veren bir liderden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.



Tam bağımsızlık vurgusu
Başkan Soyer ekonomik kriz ve pandemide kendi kendine yeten bir ekonomi olmanın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayarak, “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş stratejisinde de kuruluş stratejisinde de tam bağımsızlık yani dışarıya muhtaç olmamak, kendi gücüyle büyüyüp serpilmek, ayakta durmak var. Bugün böyle miyiz? Maalesef değiliz. Samanı, gübreyi, her şeyi ithal eder noktaya geldik. O eskiden kendi kendine yeten bir ekonomiyken bugün tamamen dışa bağımlı hale geldik. Ama bu bir kader değil. Bu değişebilir. Cesur olmamız lazım, umudumuzu kaybetmememiz lazım. Atalarımız biz huzurla yaşayalım diye yalın ayak ölüme gitmiş. Bizim yaşadığımız ne ki! Bunun üstesinden geleceğiz. Göreceksiniz hepimizin güler yüzle birbirimize sarılarak yaşayacağımız bir memleketi kurmaya çok az kaldı” diye konuştu.

Ağırel: Cumhuriyetin felsefesi tam bağımsızlıktır
Aytunç Erkin konuşmasında Cumhuriyet’in kazanımlarına ve yaklaşan 100’üncü yıl dönümüne değindi. İzmirlilerin Cumhuriyet ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e verdiği öneme değinen Erkin, ayrıca Türkiye’nin bir siyasi değişimin arifesinde olduğunu vurguladı.
Konuşmasında Cumhuriyet’in kurucu kadrolarının ortaya koyduğu vizyona dikkat çeken Timur Soykan ise kalkınma ve eğitim hamleleri, kadın hakları, laiklik ve kültür devriminin topluma kattığı değerler başta olmak üzere pek çok alanda hayata geçirilen çalışmalardan örnekler sundu. “Cumhuriyetin bir felsefesi var ve bunun adı da tam bağımsızlıktır” diyerek sözlerine başlayan Murat Ağırel de 99 yıllık süreçte izlenen yol haritasına ilişkin konuştu. Cumhuriyet’e zaman zaman saldırılar olduğunu da söyleyen Ağırel, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öyle bir temel atmış ki ne yaparlarsa yapsınlar boş” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı

Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...

14 saat önce

Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...

16 saat önce

Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...

16 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...

16 saat önce

Karşıyaka’da “sokak” çocukların!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...

16 saat önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

1 gün önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

1 gün önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

1 gün önce

Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor

Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...

1 gün önce

Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...

1 gün önce

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

1 gün önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

1 gün önce