BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nde yurttaşlarla buluştu. Başkan Tugay, her yıl katlanarak büyüyen ve büyük ilgi gören festivali daha da geliştirmek için katkı vermeye devam edeceklerini söyledi.

0Yorumlar
Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

Türkiye’nin turizm cenneti Çeşme’de, Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl “Öz’e Dönüş” temasıyla 13’üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nde yurttaşlar ve esnafla buluştu. Başkan Tugay’a eşi Öznur Tugay, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları da eşlik etti. Festival kapsamında Şefler Meydanı’nda şevketi bostan otu ile lezzetli yiyecekler yapıldı. Ustaları bir süre izleyen Başkan Tugay, kendisine ikram edilen böreğin tadımını yaptı. Başkan Tugay ardından beraberindeki heyetle ot stantlarını ve festivale bu yıl eklenen sanat sokağını gezdi.  

 

Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

 

ALAÇATI OT FESTİVALİ BU SENE ÇOK FARKLI 

Bu yıl festivalin diğer yıllara oranla daha da kalabalık olduğuna dikkat çekerek bundan duyduğu mutluluğu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Bakanı Dr. Cemil Tugay, “Festival kapsamında ‘Öz’e Dönüş’ temasıyla birlikte hem öz kültürümüzü yaşatmak hem de Alaçatı’yı yerli ve yabancı turistlere göstermek için bir dizi etkinlik düzenlendi. Çeşme Belediye Başkanımız Lal Denizli ve arkadaşlarını kutluyorum. Ben ilk günde vatandaşlarımızla birlikte burada olmak istedim. Fırsatımız oldukça geleceğiz. Şimdiden çok kalabalık olduğunu görüyoruz. İnşallah gelen herkes memnun ayrılır. Her sene kalitesini daha da artıran bu festivale elimizden geldiğince katkı vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

 

9 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİNİN ARDINDAN BİLE OTELLER DOLDU 

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ise “Bugün festivalimizin ilk günü ve bayram sonrası olmasına rağmen otellerimiz dolu. Bu sene ilk defa diğer senelerde yapılmayan etkinlik alanları kurduk. Çocuklara, gençlere, kadınlara özel etkinliklerimiz var. Sokak sanatçılarımız, sanat sokağımız, edebiyat ve söyleşiler gibi pek çok alanda yeniliklerimiz var. Heyecanlıyız. Bütün misafirlerimize 4 gün boyunca keyifli dakikalar geçirmesini diliyorum” diye konuştu.

 

Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

 

BAŞKAN TUGAY'A YOĞUN İLGİ

Festivalde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a yoğun ilgi gösteren vatandaşlar tek tek Başkan Tugay ile hatıra fotoğrafı çektirdi ve sohbet etti. Başkan Tugay sanat sokağında seramikten yapılan ‘Okarina’ çalgısı hakkında seramik sanatçısı Murat Kuru’dan bilgi alırken solist Bengisu Demirbaş’ın eserlerine alkışlarla eşlik etti. Ayrıca yazar Barış İnce, ‘Öksüzler’ romanını Başkan Cemil Tugay’a hediye etti.

Bayraklı’da yaşayan Duran Topaloğlu da Başkan Tugay’ın büyükşehir belediye başkanı olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Sizleri görmekten dolayı çok mutlu oldum. Büyük işler başaracağınıza eminim. İzmir’e çok yakıştınız” şeklinde konuştu.

Alaçatı’da esnaf Melek Çevik ve Sevda Elbir ise, “İlçemize renk kattınız. Hem Lal Başkanımız hem de siz çok güzel yatırımlar yapacaksınız eminiz” ifadelerini kullandı.

Festival birbirinden renkli etkinliklerle 21 Nisan’a kadar sürecek.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı

Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...

9 saat önce

Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...

13 saat önce

İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...

13 saat önce

3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...

14 saat önce

Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...

14 saat önce

1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...

14 saat önce

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...

Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...

14 saat önce

Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...

14 saat önce

Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi

Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...

14 saat önce

Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor

Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...

15 saat önce

Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...

1 gün önce

Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...

1 gün önce