Başkan Tugay: "İzmir İtfaiyesi İzmir’in gururudur"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 101’inci İtfaiye Haftası’nın açılış törenine katıldı. Büyük bir özveri ile çalışan itfaiye personeline teşekkür eden Başkan Tugay, “İzmir İtfaiyesi İzmir’in gururudur. Sizlerin sesini duyuyorum. İtfaiyeciliğin bir meslek sınıfı olması için elimden gelen gayreti göstereceğim. Personel sayısını artırarak, yeni araçlar alarak itfaiye teşkilatımızı güçlendireceğiz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşun 310, teşkilatın belediyelere devredilişinin 101’inci yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene katıldı. Başkan Tugay’ı alana girişte İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın Çocuk Kulübü üyesi 5 yaşındaki Elfa Parlak ile Deniz Kalkan ve 7 yaşındaki Ozan Güngör çiçekle karşıladı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene Başkan Tugay’ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Altan İnanç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılarından Prof. Dr. Pınar Okyay, Şükran Nurlu, İtfaiye Dairesi Başkan Vekili Yaşar Korkmaz, CHP eski İzmir Milletvekili Atila Sertel ile itfaiye personeli katıldı.
“Elimden geleni yapacağım”
Törende konuşan Başkan Cemil Tugay, itfaiye personelinin büyük bir özveri ile çalıştığını belirterek, “Sizlerden gelen ‘sesimiz olun’ çağrısını duyuyorum. Taleplerinizin farkındayım. Size söz veriyorum. İtfaiyeciliğin bir meslek sınıfı olması için ben de elimden geleni yapacağım. Meclis’te bu konunun tekrar dile gelmesi için çaba göstereceğim. İtfaiye teşkilatımızın hepimizin yardımına koştuğu olaylara belediye başkanı olmadığım zaman da çokça şahit oldum. Ama şimdi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve itfaiye teşkilatının da yöneticisi olarak özellikle yaz aylarında yaşadığımız pek çok olayda ve yangında sizlerin nasıl cefakarca gece gündüz çalıştığınızı bir kez daha gözlemledim” dedi.

“Şartları iyileştireceğiz”
İklim krizinin yanı sıra şehirleşmenin getirdiği problemler nedeniyle yangın, afet risklerinin arttığına dikkat çeken Başkan Tugay, “Yaşanacak sorunları hiçbir zaman sıfırlayamayacağız. O nedenle her zaman sizlere görev düşecek. 62 farklı istasyonda 250’den fazla araçla, 1173 memur ve işçi personelle, tüm İzmir’e hizmet ediyoruz. Önceliğimiz çalışma şartlarınızın iyileştirilmesi. Personel sayımızın artması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunduk; cevap bekliyoruz. Modern yeni araçların alımı için çalışmalara başladık. En az 50 yeni yangın söndürme aracıyla zorluk çektiğimiz birçok alanda daha etkili olacağız. Sivil toplum örgütleri, halkımız ve orman köylerimizde yangına erken müdahale, yangınların önlenmesi konularında ortak çalışmalar yapacağız. Bu çalışmaların sonunda her geçen yıl daha iyiye gittiğimiz bir yol yürümek zorundayız” şeklinde konuştu.
“Sizleri yürekten kutluyorum”
Yangın riskini azaltmada kontrol ve önleme işaret eden Başkan Tugay, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Yangın çıktıktan sonra en hızlı şekilde söndürmek ve aynı zamanda sizlerin can güvenliğini sağlamak için gereğini yapmak zorundayız. Bu bilinçle çalışıyoruz. İzmir İtfaiyesi, İzmir’in gururu olan kurumlardan birisi. Bundan sonra da gururu olmaya devam edecek. Ben de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her yerde sizlere duyduğum gururu ifade etmek istiyorum. Gösterdiğiniz emek, çaba, fedakarlıklar, 7 gün 24 saat sürekli göreve hazır olduğunuz, bu kutsal görevi yerine getirdiğiniz için her birinizi yürekten kutluyorum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İzmir’in can ve mal güvenliği bizim sorumluluğumuzda”
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkan Vekili Yaşar Korkmaz da İzmir İtfaiyesi olarak gelişen teknolojiyi takip ettiklerini, ulusal ve uluslararası yenilikleri teşkilata kazandırdıklarını vurguladı. Acil durum ve afetlere daha hazır hale gelmenin önemine değinen Yaşar Korkmaz, “Bütün afetlerde var gücüyle en ön cephede çalışan itfaiyemiz, sadece İzmir halkı için değil, tüm Türkiye için gerekli bir kurumdur. 4,5 milyon nüfuslu şehrimizin can ve mal güvenliği bizim sorumluluğumuzda. Bu bilincin gerektirdiği ciddiyetle hareket ediyoruz” dedi.
“Destek olun meslek olalım”
İzmir’de yaz aylarında çıkan orman yangınlarının herkesi derinden yaraladığını söyleyen Korkmaz, “İtfaiyecilerimiz, canlarını ortaya koyarak büyük bir özveriyle çalışıyor. Tüm dünyada itfaiyecilik, saygın ve kutsal bir meslek olarak kabul edilirken, ülkemizde durum maalesef böyle değil. İtfaiyecilik meslek olarak tanınmamıştır. Yıpranma hakları verilmemiş ve mesai düzenlemeleri yapılmamıştır. Bu konu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yetki alanında olup, yıllardır herhangi bir adım atılmamıştır. Sayın Başkanım; göreve başladığınız ilk günden beri, tüm yangınlarda yanımızda oldunuz. Şimdi ise sesinize ihtiyacımız var. Destek olun, itfaiyecilik meslek olsun. Bizler en basit ama en gerçek haliyle, mütevazi olunmayacak şekilde ateş savaşçılarıyız. Biz bir aileyiz, büyük bir aileyiz. Sevgili ailem, son yangınlarda bir kısa mesajla sevdiklerinizi bırakıp, görev yerine koştunuz. Hepinizle aynı ayrı gurur duyuyorum, teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Yaşar Korkmaz, Başkan Tugay’a isim ve soy isminin yer aldığı itfaiye üniforması ile itfaiye aracı maketi hediye etti. Alanda eski itfaiyecileri temsilen tulumbacılar da yer aldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
İzmir İtfaiyesi’nin ilk kadın şoförü: Ön yargıları...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın ilk ve tek kadın şoförü 24 yaşındaki...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Yerel Haberleri
TümüBornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...
Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...
Bornova’da bilim dolu yaz
Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...
Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...
Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor
Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...
Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...
Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...
Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...
Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...
Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor
İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...
Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
