Başkan Tugay'dan İzmir Triatlonu müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen ve yüksek katılımla dikkat çeken İzmir Duatlonu'nun ödül törenine katıldı. İzmir'in sporda daha fazla öne çıkacağını ifade eden Başkan Dr. Cemil Tugay, en yakın zamanda Triatlon Şampiyonası'nı da İzmir'de yapacaklarını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle Sasalı Piknik Alanı'nda düzenlenen İzmir Duatlonu Türkiye Kupası ödül törenine katıldı. Türk sporuna ve İzmir'de spor kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlayan İzmir Duatlonu, yakın zaman önce Okul Sporları Halter Şampiyonası'na giderken trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Nisa Yıldızer'in anısına düzenlendi. On yedisi İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinden olmak üzere 600'e yakın sporcunun katıldığı İzmir Duatlonu'nda, son iki yıldaki müsabakalar dahil olmak üzere en yüksek katılım gerçekleşti. Başkan Dr. Cemil Tugay, “Yaş Grupları” kategorisinde ödül verirken, Genç, Elit ve Paralimpik yarışlarının da startını verdi. Türkiye Triatlon Federasyonu Genel Sekreteri Göktürk Yılmaz, Başkan Tugay'a spora desteklerinden ötürü teşekkür plaketi takdim etti.
“Kalbimizdesin”
İzmir Duatlonu'nda Nisa Yıldızer için “anı defteri” alanı oluşturuldu. Başkan Dr. Cemil Tugay, Nisa Yıldızer'in annesi Gökçe Yıldızer'e başsağlığı diledi. Tugay anı defterine, “Bizim için aramızda olmaman çok üzüntü verici ama aklımızda ve kalbimizdesin. Bugün yaptığımız etkinlik senin adına düzenlendi. Senin sporcu ruhun hepimiz için ışık, seni seviyoruz. Seni asla unutmayacağız, ışıklar içinde uyu” ifadelerini yazdı.
Tugay: Bu dönem çok daha fazlasını yapacağız
Sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir Büyükşehir Belediyesi sporda her zaman aktif olmuş bir belediye. Bu dönem daha da fazlasını yapacağız, daha da aktif olacağız. En yüksek katılımlı duatlon İzmir'de yapıldı. Bu bizim için büyük gurur. Sporun yaygınlaşması için her yaştan insanı kentin dört bir yanında düzenlediğimiz etkinlik ve yarışmalarla spor yapmaya davet ediyoruz. 23 Nisan'da da köylerimizdeki çocuklar için bisiklet yarışı düzenlemek istiyoruz” dedi.
Başkan Tugay'dan Triatlon müjdesi
En yakın zamanda Triatlon Şampiyonası'nı da İzmir'de yapacaklarını belirten Başkan Tugay, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bu şampiyona da inşallah büyük bir katılımla gerçekleşecek. Eğer ülkemizi çağdaş, aydınlık, refah, adaletin, eşitliğin olduğu bir ülke haline getirmek istiyorsak, spor da dahil olmak üzere her alanda mücadele etmeliyiz. Eğer böyle bakarsak bir şeyleri değiştireceğiz, geriye doğru değil ileriye doğru gideceğiz. Sevgili Nisa'yı, o ve onun gibi kaybettiğimiz genç sporcularımızı, zamansız kaybettiğimiz melekleri hiçbir zaman unutmayacağız. Onlara karşı görevlerimiz olduğunun bilinciyiz. Hatıralarını yaşatacağız.”
Tugay ödülleri dağıttı ve yarışı başlattı
Başkan Tugay, Yaş Grubu Erkekler genel sıralamada ödül verdi. Birinci Mikhail Venediktov, ikinci Cihan Hasrak, üçüncü Arif Onur Saka oldu. Kadınlarda birinciliği İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nden İpek Öztosun Rezzan alırken, ikinciliği Çiğdem Gülgeç, üçüncülüğü ise Ece Calp elde etti. İzmir Duatlonu'nda çeşitli yaş gruplarında ödüller dağıtıldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Cemil Tugay'dan ilk açıklama: Yeni partiye katılacak mı?
Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığına Kemal Kılıçdaroğlu'nun atanması ve CHP İzmir İl...
Başkan Tugay'dan 'YENİ Parti' açıklaması: Olumsuz...
YENİ Parti'nin açılmasının ardından gözler, CHP'den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Menderes CHP örgütü firesiz Yeni Parti’ye geçti
CHP Menderes İlçe Başkanı Av. Mehmet Emin Işık, 10 belediye meclis üyesi ve ilçe örgütüyle...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
