BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Tunç Soyer Beydağ'da üreticilerle buluştu

Başkan Tunç Soyer Beydağ'da üreticilerle buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Beydağ Ovacık Yaylası'nda üreticiler ve vatandaşlarla buluştu. Göreve geldikleri günden bu yana küçük üreticinin yanında olduklarını ve desteklerini artırarak sürdürdüklerini söyleyen Başkan Tunç Soyer

0Yorumlar
Başkan Tunç Soyer Beydağ'da üreticilerle buluştu

“İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin 81 vilayetinden biridir ama o Tarım Bakanlığı'nın tarım politikalarını çiftçinin istediği şekilde hayata geçirmesi için düzenlemeleri yapmayı bilir. Bu sahipsizliğe, düzensizliğe, vatandaşı terk etmişliğe İzmir'de biz rıza göstermiyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” politikası doğrultusunda çalışmalarını artırarak sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi çiftçilerin yoğun bir şekilde kullandığı ve Beydağ ile Ödemiş’i bağlayan 6 bin 750 metrelik asfalt çalışmasını tamamladı. Başkan Tunç Soyer, asfalt serimiyle konforlu ulaşıma kavuşan üreticilerle Beydağ'da buluştu. Ovacık Yaylası'ndaki buluşmaya Başkan Soyer ile İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ile eşi Filiz Yılmazlar, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, kooperatif başkanları ile ortakları, üreticiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.


Soyer: “Tarım küçük üreticinin ayakta tutması gereken bir sektördür” Başkan Soyer, “Neden başka bir tarım diyoruz? Tarım, küçük üreticinin, aile çiftçiliğinin ayakta tutması gereken bir sektördür. Tarım eğer büyük şirketlerin, büyük sanayi kuruluşlarının el attığı sektör olursa küçük üretici yok olur. İşte o zaman Tarım Bakanı gider Venezuela'da tarım arazisi kiralar, bir gün köylünün sütünü artık almıyoruz derler, İşte o zaman biz küçük üreticiyi toprağını terk etmiş, köyünü bırakmış, şehirde ucuz iş gücü haline gelmiş ya da işsiz ordusuna katılmış gençlerin çocukların geleceğinden umutsuz yoksullaşmış köylüler haline geliriz” dedi.


“Yoksulluk kader değil”
Yoksullaşmayı kimsenin hak etmediğini belirten Başkan Soyer, “Bu topraklar hepimizin
refahını artırmaya yeter. Ama yetmiyor şu anda. Tarıma ithalatı soktular. Sen kestane hasadı yaparken Çin'den kestane ithal etti bu hükümet. Onun için başka bir tarım mümkün diyoruz. Yaşadığımız bu yoksulluk kader değil. Buna razı değiliz ve teslim olmayacağız. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kaynaklarımızı önce başka bir tarımdan yana kullanıyoruz. Üreticimizi doyuracak politika kuruyoruz. Biz üretmeye devam edeceğiz. Üreticinin yanında durmaya devam edeceğiz. Türkiye'ye ilham vereceğiz, örnek olacağız. Az önce bir arkadaşımız ürettiğimizi satamıyoruz dedi. Bütün barbunyanızı almayı taahhüt ediyorum. Hem de pazarda sattığınız fiyatın üstüne almayı taahhüt ediyorum. Sütte bunu yaptık ve hükümet bizim açıkladığımız fiyatı açıklamak zorunda kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin 81 vilayetinden biridir ama o Tarım Bakanlığı'nın tarım politikalarını çiftçinin istediği şekilde hayata geçirmesi için düzenlemeleri yapmayı bilir. Bu sahipsizliğe, düzensizliğe, vatandaşı terk etmişliğe en azından İzmir'de biz rıza göstermiyoruz. Kimse enseyi karartmasın” dedi.


“Turizmi de canlandıracağız”
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, “Bugün Ovacık'ta bir tarih yazılıyor. ‘Başka Bir
Tarım Mümkün’ diyerek yola çıkan, üretici dostu Tunç Soyer'e çok büyük teşekkür ediyorum. Hedefimiz buradaki turizmi de canlandıracağız” dedi. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Burada yapılan hizmetleri herkesi görüyor. Sesimize ses verdiniz, hizmetlerimizde öncü oldunuz. Başkanımız Tunç Soyer'e ve ekiplerine tarımın başka türlü olabileceğini gösterdiği için teşekkür ediyoruz” dedi.

Üreticiden yol teşekkürü
Üretici Metin Görgeç, “Başka Bir Tarım Mümkün sloganıyla yapılan yatırımlar için halkımız
adına teşekkür ederim. Bizim olmazsa olmazımız yol. Yolumuz çok güzel oldu, tozdan
kurtulduk” dedi ve ürettikleri ürünlerinin alımı için Başkan Tunç Soyer'den destek talep etti. Üretici Murat Özcan, “Biz üreticiler olarak yaptığınız yatırım ve hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. 4-5 ilçenin merkezi burası çok kıymetli. Yaptığınız işlerden dolayı çok teşekkürler” dedi.


Başkan Tunç Soyer çilek topladı
Başkan Tunç Soyer, Beydağ'da tarlaları ziyaret ederek küçük üreticilerle bir araya geldi.
Sorunları dileyen Başkan Soyer, Ovacık Yaylası'nda 9 yaşındaki Gülden Koçak ile çilek topladı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

22 saat önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

1 gün önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

1 gün önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

1 gün önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

1 gün önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

1 gün önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

1 gün önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

1 gün önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

1 gün önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

2 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

2 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

2 gün önce