Başkan Ünsal, Kent Söyleşileri’ne konuk oldu: “Karşıyakalı olmak ayrıcalıktır”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘Semtler ve Anılar-Kent Söyleşileri’ etkinliğine konuk oldu. Alaybey ve Şemikler mahallelerinin tarihlerinin anlatıldığı etkinlikte konuşan Başkan Ünsal, “Karşıyakalı olmak, Karşıyaka’ya ait hissetmek bir ayrıcalıktır” dedi.
Karşıyaka Kent Konseyi tarafından Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi’nin katkılarıyla düzenlenen ‘Semtler ve Anılar-Kent Söyleşileri’ etkinliğinin ikincisi Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gazeteci-yazar ve Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Mehmet Şakir Örs ile araştırmacı-yazar Efdal Sevinçli’nin konuşmacı olduğu, Şemikler ve Alaybey mahallelerinin tarihinin anlatıldığı etkinliğe; Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü ve yönetim kurulu üyeleri, Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Dilek Karcı, Genel Sekreter Sema İzgür ve yürütme kurulu üyeleri, Karşıyaka Belediye Meclisi üyeleri, Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi Başkanı Cengiz Onur, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“BURAM BURAM ATATÜRK KOKAN BİR KENT”
Karşıyaka’nın Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine ve Cumhuriyet değerlerine çok bağlı, özel bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Ünsal, “Bizler çok şanslı insanlarız çünkü pek çok insanın hayallerini süsleyen bir ilçede, Karşıyaka’da yaşıyoruz. Bazılarımız burada doğdu, bazılarımız sonradan aramıza katıldı ancak hepimizin içselleştirdiği bir ilçede olmak, kendimizi buraya ait hissetmek bir ayrıcalık. Kültürün başkenti Karşıyaka, tarihiyle, hatıralarıyla ruhumuzu okşayan; cadde ve sokaklarıyla buram buram Atatürk kokan bir kent. Bu anlamlı etkinliğe ortak olmaktan mutluluk duyuyorum, emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi Başkanı Cengiz Onur ise “Kentlerimizi sadece barınma gereksinimine yanıt veren merkezler olarak değil, modern kentli toplumun yeniden üretildiği uygarlık odakları olarak algılamalıyız” dedi.

“BU MEMLEKET BİZİM”
Kent bilincinin önemine vurgu yapan Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Dilek Karcı da “Günümüzde kent kültüründen, tarihinden ve sanatından uzaklaşmanın bizleri maalesef insani değerlerimizden de uzaklaştırmaya ve toplumsal ayrışmalara neden olduğunu görüyoruz. Ancak unutmamalıyız ki bu memleket bizim” diye konuştu.
Etkinliğin yönlendiriciliğini üstlenen Salim Çetin, bu söyleşilerin vatandaşlarda kentlilik bilincinin oluşturulması ve güçlendirilmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı.
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen söyleşide; etkinliğin konuşmacıları Mehmet Şakir Örs ve Efdal Sevinçli, şiirlerden, edebi metinlerden alıntılar yaparak İzmir’i, Karşıyaka’yı, Şemikler’i, Alaybey’i ve anılarını anlattı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka’da miniklere özel “Kent 95 Parkı” açılıyor!
Karşıyaka Belediyesi, 3 yaşında ve ortalama 95 santimetre boyundaki bir çocuğun dünyaya bakış...
Kültürel Miras Söyleşileri’nde İzmir’in sembol lezzetleri...
Konak Belediyesi’nin “Kültürel Miras Söyleşileri” serisinde bu kez İzmir’in sembolik lezzetleri...
Başkan Ünsal’dan 'Zabıta Haftası' ziyareti
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, 1-7 Eylül Zabıta Haftası dolayısıyla Zabıta...
Yerel Haberleri
TümüUrla’da Yeşil Eczane ve Şifa Bahçeleri Projesi tanıtıldı
Urla Belediyesi, Zeytin ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide, doğayla uyumlu...
32. yılda aynı heyecanla: Karşıyaka Ata’dan Ana’ya koştu!
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 32’nci kez düzenlenen Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu, 1500...
Göztepe’nin başarılı voleybolcularından Başkan Kınay’a...
Yıldız Kızlar kategorisinde İzmir şampiyonu ve Türkiye üçüncüsü olan Göztepe Spor Kulübü Yıldız...
Geleceğin milli sporcuları Buca'da yetişiyor
Buca Belediyesi'nin açmış olduğu yüzme kurslarına katılarak yetenekleriyle öne çıkan çocuklar,...
Kültürpark’ın yeni sakini İskender papağanı
50’nin üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan Kültürpark’ta, yeşil papağanların yanı sıra...
“Yaşları küçük hayalleri büyük”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün genç judocuları, Bosna Hersek’te düzenlenen Judo...
İzmir’de suyun her damlası yeniden değerlendiriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gri suyu arıtarak yeniden kullanıma kazandırıyor. ESHOT...
Parklardaki zeytinler sıvı altına dönüştü
Bornova Belediyesi, ilçenin park, yeşil alan ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce asırlık...
Çocuklar saha istedi, Başkan Uzun yerine getirdi
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 2. İnönü Mahallesi Koca Çınar Sokak’ta yer alan Kemal...
Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde pastacılık eğitimi...
İnciraltı Kent Ormanı’nda EXPO 2027 hazırlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında düzenlenecek...
Menderes Zabıtasından Kömür Denetimi
Menderes Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı.