Başkan Ünsal: “Sosyal belediyecilik anlayışımızla her hayata dokunuyoruz”
Karşıyaka Belediyesi, 2025 yılı boyunca toplumun her kesimine yönelik sosyal hizmet çalışmalarıyla dayanışmayı büyüttü. Nakdi yardımdan ücretsiz eğitim desteğine uzanan hizmetler, binlerce vatandaşın yaşamına dokundu. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Hiç kimsenin geride kalmadığı, dayanışmanın ve sosyal adaletin güçlendiği bir Karşıyaka hedefiyle; 2026 yılında hizmet çıtamızı daha da yukarıya taşıyacağız” dedi.
Sosyal belediyecilik ilkesiyle insan odaklı hizmetlerini güçlendirmeye devam eden Karşıyaka Belediyesi, son bir yılda toplumun her kesimine yönelik kapsamlı çalışmalar yürüttü. Belediyenin 2025’te tamamladığı en önemli yatırımlardan biri olan Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi; yetişkinlere ve çocuklara yönelik iki kütüphane, taziye evi olarak da kullanılabilen bir dayanışma merkezi, aşevi, seminer ve etkinlik salonlarıyla hizmete sunuldu. Sosyal dayanışmanın ve kültürel paylaşımın yeni adresi olan tesiste; diğer hizmetlerin yanı sıra ilkokul öğrencilerine ücretsiz etüt hizmeti verilmeye başlandı, kadınlara yönelik kurslar açıldı. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yer alan tesis; hayat boyu öğrenme eğitim-öğretim programıyla sağlıklı ve aktif yaş almayı destekleyen Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nin de yeni merkezi oldu.
PAYLAŞIM KÜLTÜRÜ GÜÇLENİYOR
Karşıyaka Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında ayrıca, kış dönemine özel olarak hafta içi her sabah ücretsiz çorba dağıtımına başlandı. 1,5 aylık süreçte 15 bin vatandaşa sıcak çorba ikram edildi. İhtiyaçlı olduğu belirlenen 185 kişiye 702 bin TL nakdi yardım yapıldı. Gereksinimler doğrultusunda gıda kolisi, hasta yatağı ve tekerlekli sandalye destekleri sağlandı. Engelli vatandaşlara, engelli aracı ile ulaşım hizmeti verildi. Ramazan ayında farklı mahallelerde toplam 11 bin kişilik iftar sofraları kuruldu, Ramazan pideleri dağıtıldı. Eğitim yılı başında, ilkokul 1. sınıfa başlayan öğrencilere 2285 adet kırtasiye seti hediye edildi.
HER KESİMİ KUCAKLAYAN HİZMETLER
Dar gelirli ailelerin çocukları için Tay Park’ta toplu sünnet şöleni düzenlendi. Belediye bünyesindeki 8 anaokulu, 2 oyun odası, KARGEM ve Vecdi Altay Çocuk Kulübü’nde yüzlerce öğrenciye eğitim desteği sunuldu. Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’nde düzenlenen etkinlikler ve kurslarla, 6-45 yaş arası engelli bireylerin sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerine destek verildi. Üye sayısı 3 bin 674’e ulaşan Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde ise 60 yaş üstü Karşıyakalı vatandaşlar için çeşitli branşlarda ücretsiz kurslar ve etkinlikler düzenlendi.
BUGÜNDEN GELECEĞE UZANAN DAYANIŞMA
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Karşıyaka’da sosyal belediyeciliği yalnızca bugünün ihtiyaçlarına cevap veren değil, geleceği birlikte kuran bir anlayış olarak ele alıyoruz. Dayanışmayı güçlendiren, yaşamı kolaylaştıran ve her yaştan vatandaşın kent yaşamına eşit katılımını destekleyen hizmetlerimizi yeni yılda daha da geliştirerek sürdüreceğiz. Karşıyaka’da kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir kent düzenini hep birlikte büyütmeye kararlıyız” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Ünsal’dan “eğitime destek” teşekkürü
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka’nın Filizleri Projesi kapsamında üniversite...
Başkan Ünsal, Brüksel’de Karşıyaka’nın dirençlilik...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Avrupa Birliği Horizon Europe Programı kapsamında UNESCO...
Başkan Ünsal Karşıyaka’yı halkla birlikte yönetiyor
Katılımcı yönetim anlayışıyla sürdürdüğü Vatandaş Buluşmaları kapsamında geçen hafta Cumhuriyet...
Yerel Haberleri
TümüKonak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...
Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...
Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...
Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...
İzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya
Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor
Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...
Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...
Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor
Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...
Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı
İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...
Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...
Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor
Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....
Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası
Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...
