BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Ünsal ve anaokulu öğrencileri deprem tatbikatında!

Başkan Ünsal ve anaokulu öğrencileri deprem tatbikatında!

Afetlere hazırlıklı bir kent hedefiyle Arama Kurtarma Ekibi ve Mahalle Afet Gönüllüleri gibi örnek projeler başlatan, atıl haldeki Afet Eğitim Merkezi’ni yenileyerek tekrar hizmete açan Karşıyaka Belediyesi, bu kez de anaokullarında Deprem Tahliye Tatbikatı düzenlemeye başladı.

0Yorumlar
Başkan Ünsal ve anaokulu öğrencileri deprem tatbikatında!

Karşıyaka’nın Filizleri Anaokulu’nda gerçekleştirilen ilk tatbikata, Belediye Başkanı Yıldız Ünsal da eşlik etti. Başkan Ünsal “Afetler yaşandıktan sonra değil, öncesinde gereken çalışmaları yapmak ve hazırlık hale gelmek için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Ege Denizi’nde son günlerde art arda meydana gelen ve büyük korkuya yol açan depremler, afetlere hazırlık çalışmalarının önemini bir kez daha hatırlattı. Başkan Yıldız Ünsal’ın öncülüğünde, son 10 ayda bu alanda pek çok örnek uygulamaya imza atan Karşıyaka Belediyesi; uzun zamandır atıl halde bulunan Afet Eğitim Merkezi’ni baştan sona yenileyerek tekrar hizmete açtı. İzmir’de yerel yönetimler ölçeğinde tek olan deprem simülasyon tırında da yenileme çalışmaları yapıldı. Belediye Afet İşleri Müdürlüğü tarafından başta okullar olmak üzere, toplumun her kesimine temel afet bilinci eğitimleri verilmeye başlandı. Karşıyaka Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi kuruldu. Belediye ve muhtarlar iş birliğinde, Mahalle Afet Gönüllüleri (KARMAG) projesi hayata geçirildi. Öte yandan, eski ve güvensiz binaların yenilenebilmesi için pek çok bölgede planlama çalışmalarına hız verildi.

ÇOCUKLAR BİLİNÇLENİYOR

Afetlere dirençli ve hazırlıklı bir kent vizyonuyla yeni bir adım daha atan Karşıyaka Belediyesi, anaokullarında 'Deprem Tahliye Tatbikatı' düzenlemeye başladı. İlk çalışma, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın da katılımıyla, Karşıyaka’nın Filizleri Anaokulu’nda gerçekleştirildi. Uygulama kapsamında, Karşıyaka Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü görevlileri ile Arama Kurtarma Ekibi üyeleri, öğrenci ve öğretmenler ile bir araya geldi. Önce uzmanlar tarafından çocuklara deprem konusunda bilgiler verildi, afet anında uygulanması gereken hareket tarzları anlatıldı. Ardından da acil durumlarda kullanılacak çıkış yolları gösterildi, tahliye canlandırması yapıldı. Uygulama, Karşıyaka Belediyesi bünyesindeki diğer anaokulları ve hizmet tesislerinde de gerçekleştirilecek. Ayrıca, Karşıyaka’da bulunan okullarda da talep halinde tatbikat çalışmalarına devam edilecek.

“HAZIRLIKLI OLMAK ZORUNDAYIZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “6 Şubat depremlerinde yaşanan acıları Allah ülkemize bir daha yaşatmasın. Ancak tüm Türkiye olarak afet bölgesindeyiz, bu bir gerçek. Hazırlıklı ve bilinçli olmak zorundayız. Karşıyaka Belediyesi olarak bunun için büyük bir çaba içerisindeyiz. Afet Eğitim Merkezimizde çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Burada deprem ve olası başka afetlerle ilgili simülatörlerimiz var. Merkezimizi yenileyerek tekrar hizmete açtığımız günden beri, 3 bin 220 öğrenci ve vatandaşımıza eğitim verdik. Ayrıca gönüllü 32 personelimiz ile Arama Kurtarma Ekibi kurduk. AFAD’dan gerekli eğitimleri alıyorlar. Bir de İzmir’de ilk olarak Mahalle Afet Gönüllüleri projesini uygulamaya geçiriyoruz. Gönüllü olan vatandaşlarımıza eğitim vermeye başladık. Elimizden geldiğince Karşıyakalı vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

MASKİ’den Salihli Kemerdamları’nda Taşkınlara Karşı Önlem

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, geçmişte yoğun yağışlar nedeniyle...

4 saat önce

Manisa’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yaşandı

Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla Manisa’da düzenlenen 29 Ekim...

4 saat önce

Menemen'de Cumhuriyet coşkusu, tarihe geçecek görüntülere...

Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümü, Menemen'de on binlerle birlikte kutlandı. Menemen Belediyesi...

10 saat önce

Çiğli’de Cumhuriyet’in 103. yılı coşkuyla kutlandı

Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla...

11 saat önce

Huzurevinde coşkulu 29 Ekim balosu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla...

12 saat önce

Bayraklı-Bornova hattında 5 kilometrelik yenileme

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ile Bornova arasındaki önemli güzergâhlardan Yüzbaşı...

12 saat önce

Efes Selçuk’ta Cumhuriyet Coşkusu Çocukların Sürpriziyle...

Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Çocuk Birimleri tarafından düzenlenen...

12 saat önce

Çocuklar İzmir’in kültürel mirasını sanatla keşfetti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlediği basma ve...

12 saat önce

ADD Bornova’dan Cumhuriyet Bayramı buluşması

Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Bornova Belediyesi’nin...

13 saat önce

Başkan Dutlulu'nda '29 Ekim' mesajı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 103. yıl...

1 gün önce

Cumhuriyet’in 103. yılı Karşıyaka’da gururla kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Karşıyaka’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor....

1 gün önce

Cumhuriyet’in 103. yılı Karşıyaka’da gururla kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Karşıyaka’da büyük bir coşkuyla...

1 gün önce