Başkan Zeyrek'in başlattığı altyapı seferberliği 17 ilçeye yayıldı!
Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu ilçesine bağlı Selvilitepe Mahallesi’nde bin 300 metre içme suyu şebeke hattı ve 170 apartmanın abone bağlantılarının yenilenmesi için çalışmalarına başladı. Selvilitepe Mahalle Muhtarı Yeter Özdemir, “Mahallemize yapılan hizmetten gerçekten sevinçliyiz. Eski borularımızın halini görüyorsunuz. Büyükşehir’imize dertlerimizi görüp dinlediği için teşekkür ediyoruz” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in başlattığı “Altyapı seferberliği” yalnızca Manisa merkeziyle sınırlı kalmayarak 17 ilçeye yayıldı. MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde Turgutlu’nun merkez mahallelerinden 22 bin nüfusa sahip Selvilitepe’de de altyapı çalışmalarına başlandı. Mahallede ilk etapta 12 sokağı içine alan bin 300 metre içme suyu şebeke hattı ve 170 apartmanın abone bağlantısı (branşman hatları) yenilenecek. Çalışmalar, yapılan iş planlamasına göre etap etap diğer sokaklarda da devam edecek. Bu çalışmalar, eski altyapı nedeniyle meydana gelen kayıp kaçak oranlarında da önemli ölçüde azalma sağlayacak. Böylece hem sağlıklı ve kesintisiz içme suyu hem de çevreye duyarlı bir altyapı hizmeti sağlanması amaçlanıyor.
“MAHALLEMİZE YAPILAN HİZMETTEN DOLAYI GERÇEKTEN SEVİNÇLİYİZ”
Selvilitepe Mahalle Muhtarı Yeter Özdemir, “22 bin civarı nüfusu olan bir mahallenin muhtarıyım. 8 ay oldu ben seçileli. Gerçekten çok büyük sıkıntılar çektik. Ferdi Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Gece gündüz demediler, çalıştılar. Buradaki çalışmalar için çok çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok büyük sıkıntılarımız var. Mahallemize yapılan hizmetten dolayı gerçekten sevinçliyiz. Eski borularımızın halini görüyorsunuz. Büyükşehir’imize dertlerimizi görüp dinlediği için teşekkür ediyoruz” dedi.
“MEMNUNUZ, YÜZÜMÜZ GÜLÜYOR”
Mahalle sakinlerinden Rahmi Bedenli, uzun yıllardır eski borulardan çok sıkıntı çektiklerini ifade ederek, “Su sıkıntısı ne zaman yaşamadık ki 4 seneden beri. İlk yerleşke olduğu için burası, borular çürümüş, eskimiş. MASKİ’nin kepçeleri, personeli burada. Aynı yerden sürekli patlaklar yaşanıyordu. Borularımız değişiyor, memnunuz. 2’nci, 3’üncü katlara su çıkmıyordu. Tazyik verdikleri zaman boru patlıyordu. Vermedikleri zaman üst katlara su çıkmıyordu. Dolayısıyla büyük bir sıkıntımız vardı. MASKİ bu boruları değiştiriyor. Memnunuz, yüzümüz gülüyor. Yapandan Allah razı olsun. Hizmet edenin başımızın üstünde yeri var” diye konuştu.
“KÜFLÜ BORULAR DEĞİŞİYOR. YERİNE YENİ BORULAR DÖŞENİYOR”
Mahalle esnaflarından Kerim Kaya, “Eskiden sürekli su kesiliyordu. Her gün bir noktada patlak tamir edildiğini görüyorduk. Biz de zaten bu sıkıntıyı esnaf olarak yaşıyoruz. Çok mutlu oluyorum. Küflü borular değişiyor. Yerine yeni borular döşeniyor” dedi.
“TEK KURUŞUN İSRAF EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen Başkan Zeyrek, “Turgutlu ilçemizin Selvilitepe Mahallesinde sürekli patlayan altyapımızı, branşman bağlantıları ile birlikte modernize ediyoruz. 170 apartmanın branşman bağlantısını ve kısmi şebeke hattını yeniliyoruz. Manisa’mızın tüm ilçeleriyle birlikte daha yaşanılabilir daha modern bir kent olması için çalışıyoruz. Hemşerilerimizin yaşam konforunu yükseltmek, taleplerine ve beklentilerine ivedi bir şekilde cevap vermek bizlerin asli görevi. Şehzadeler’den Demirci’ye, Sarıgöl’den Kırkağaç’a, Gördes’ten Salihli’ye Manisa’mızın 17 ilçesinde tek kuruşun israf edilmesine izin vermiyor, altyapıdan üstyapıya Manisa’mızın çehresini daha da modern hale getirmek için ilmek ilmek çalışıyoruz. Altyapı seferberliğimiz hız kesmeyecek” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Gördes’in 22 yıllık içme suyu sorunu tarihe karışıyor
MASKİ Genel Müdürlüğü, Gördes’in uzun yıllardır devam eden içme suyu sorununu çözmek için hayata...
Yunusemre Karakılıçlı’da İçme Suyu Hattı Yenileniyor
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesi Karakılıçlı...
MASKİ Genel Müdürlüğü Yüzde 99 Başarı ile Türkiye Listesinde
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde yürüttüğü klorlama ve dezenfeksiyon çalışmalarıyla...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
