BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Zeyrek’ten eşi tarafından öldürülen Seda Eller’in ...

Başkan Zeyrek’ten eşi tarafından öldürülen Seda Eller’in ailesine destek

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, geçtiğimiz günlerde boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürülen Seda Eller’in ilk duruşmasına katıldı. Başkan Zeyrek, “Maalesef günümüzde kadına şiddet her geçen gün artıyor. Bu cezaların en ağır, yaptırımların çok güçlü, cezaların caydırıcı olmasını istiyoruz. Adliyemizde hem annemizin hem babamızın yanında olmak istedik” dedi.

0Yorumlar
Başkan Zeyrek’ten eşi tarafından öldürülen Seda Eller’in ailesine destek

Geçtiğimiz Eylül ayında Manisa’da bir kadın cinayeti daha yaşandı. Uzaklaştırma kararı bulunan ve boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından evinde hayattan koparılan Seda Eller’in ilk duruşması bugün yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Adliye’ye giderek Seda Elleri’in annesi Zehra Canşahin ve babası Mustafa Durmaz’a destek verdi. Adliye önünde CHP İl Başkanı İlksen Özalper, ailenin avukatları, kadın derneklerinin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ailenin yakınları yer aldı.

 

Başkan Zeyrek, “Cezaların Caydırıcı Olmasını İstiyoruz”

Adliyeye gelerek görülecek davada aileye destek vermek istediklerini söyleyen Başkan Zeyrek, “Bugün Seda kardeşimizi haince katleden eşinin mahkemesi için adliyenin önündeyiz. Maalesef ki günümüzde kadına şiddet her geçen gün artıyor. Bu cezaların en ağır, yaptırımların çok güçlü, cezaların caydırıcı olmasını istiyoruz. Adliyede hem annemizin hem babamızın yanında olmak istedik. Birazdan görülecek davada bu suçu işleyen cani inanıyorum ki, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bu ülkemize de bir örnek olacaktır. Bu olayların son bulmasını temenni ediyoruz. Biz, kadına şiddetin artık son bulması için her yerde yüksek sesle bağırırken maalesef kadınlarımızı hala adliye kapılarında, hastane kapılarında hatırlar ve anar olduk. Biz, bu son bulsun diyoruz. Artık hiçbir anne, hiçbir baba, kızının gördüğü şiddetten dolayı buralarda ağıt yakmasın istiyoruz. Cezaların caydırıcı olduğu, insanlarımızın bu bilince ulaştığı noktada biz artık kadına şiddetin son bulmasını istiyoruz. Kadın istihdamının artmasını, kadının temsiliyetinin her yerde en üst seviyede olmasını istiyoruz. Buna yönelik çalışmalar içindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz. İnşallah bugün son olur. Bir daha bu olaylar ne şehrimde ne de ülkemde tekrarlanmaz dileğindeyim. Burada ailenin yanındayım. Onların evladını toprağa verdik, bizler onların evladıyız. Her zaman içinde yanlarında olacağımın sözünü bir kez daha vermek istiyorum” dedi.

 

Adliye binası önünde yapılan açıklamada CHP İl Başkanı İlksen Özalper, Seda’nın, Kasım ayında katledilen 32 kadından biri olduğunu hatırlatarak, “Artık kadın cinayetlerine dur diyoruz” dedi. Seda Eller’in annesi Zehra Canşahin ve babası Mustafa Durmaz da verilecek cezanın en ağırının olmasını istediklerini dile getirdi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor

Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...

11 saat önce

Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...

13 saat önce

Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor

Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...

13 saat önce

Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu

Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...

13 saat önce

İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı

İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...

14 saat önce

Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...

16 saat önce

Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor

Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....

17 saat önce

Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası

Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...

17 saat önce

Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı

Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...

1 gün önce

Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...

1 gün önce

Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...

1 gün önce

Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...

1 gün önce