BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkanla sıra dışı bir buluşma: Çocuklar Sordu Başkan Yıl...

Başkanla sıra dışı bir buluşma: Çocuklar Sordu Başkan Yıldız Yanıtladı

Çiğli Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği 1. Çiğli Çocuk Kitap Günleri, üçüncü gününde de renkli ve coşkulu etkinliklerle çocukları kitapların büyülü dünyasıyla buluşturmaya devam etti. Gün boyunca gerçekleştirilen heykel, karikatür, ritim ve yaratıcı drama atölyeleri; yüz boyama, dans etkinlikleri ve şişme langırt oyunuyla minikler unutulmaz anlar yaşadı.

0Yorumlar
Başkanla sıra dışı bir buluşma: Çocuklar Sordu Başkan Yıldız Yanıtladı


1.Çiğli Çocuk Kitap Günleri Coşkuyla Sürüyor

Başkanla sıra dışı bir buluşma: Çocuklar Sordu Başkan Yıldız Yanıtladı

Çiğli Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği 1. Çiğli Çocuk Kitap Günleri, üçüncü gününde de renkli ve coşkulu etkinliklerle çocukları kitapların büyülü dünyasıyla buluşturmaya devam etti. Gün boyunca gerçekleştirilen heykel, karikatür, ritim ve yaratıcı drama atölyeleri; yüz boyama, dans etkinlikleri ve şişme langırt oyunuyla minikler unutulmaz anlar yaşadı.

Etkinlikte çocuk edebiyatının sevilen yazarları Feyza Hepçilingirler ve Mavisel Yener ile yapılan söyleşiler büyük ilgi gördü. Minik okurlar hem yazarlarla tanışma hem de kitaplarını imzalatma fırsatı buldu. Ayrıca Çiğdem Keleş, Hicabi Demirci, Ferda İzbudak Akıncı ve İlknur Sayarman da çocuklarla bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.

Çocuklarla oyunlar oynadı, heykel atölyesinde yontu kalemini eline aldı

Çocuklarla yakından ilgilenen Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, onlarla çeşitli oyunlar oynayarak neşeli anlara ortak oldu. Etkinlik alanındaki Heykel Atölyesi’ni de ziyaret eden Başkan, burada heykeltıraş Uygur Orhan ile sohbet etti ve Muzaffer İzgü’nün heykeli için yontu kalemini eline alarak kısa bir çalışma yaptı.

 “Çınar Ağacı olmak isterdim”

Günün en dikkat çeken etkinliklerinden biri ise "Çocuklar Soruyor, Başkan Yanıtlıyor" bölümü oldu. Başkan Onur Emrah Yıldız, çocuklarla samimi bir buluşma gerçekleştirdi. Miniklerin birbirinden ilginç ve eğlenceli soruları, kahkahaların yükselmesine neden oldu.

“Başkanların okul servisi var mı?”, “Çocukken lakabınız neydi?”, “Hayvanlarla konuşabilseydiniz hangisiyle konuşmak isterdiniz?”, “Görünmez olsaydınız ne yapardınız?”, “Bir süper kahraman olsaydınız hangi güce sahip olmak isterdiniz?” gibi yaratıcı sorulara içtenlikle yanıt veren Başkan Yıldız, çocukların gönlünü kazandı.

Başkan Yıldız, okul servisi olmadığını, belediyeye genellikle yürüyerek gittiğini belirtti. En sevdiği yemeğin kuru fasulye pilav, en sevdiği dondurmanın sade olduğunu söyleyen Yıldız, çocukken lakabının ise ‘bebek’ olduğunu paylaştı. “Hayvanlarla konuşabilseydim, kediyle konuşmak isterdim” diyen Başkan, “Bir bitki olsaydım Çınar Ağacı olmak isterdim çünkü herkese faydalı olmak isterim” sözleriyle çocuklardan alkış aldı.

Açık hava sineması sözü ve renkli yanıtlar

Bir çocuğun sinema isteğine açık hava sineması sözü veren Başkan Yıldız, görünmez olsaydı çocukları mutlu etmek için o an ne dilerlerse gerçekleştireceğini söyledi. En çok sevdiği oyunun ‘dokuz kiremit’ olduğunu belirten Yıldız, akıl hocası olarak Ata Demirer’i seçmek isteyeceğini ifade etti. Beş yıl sonra kendini nerede gördüğüne dair soruya ise “Umarım yine şu an olduğum yerde olurum” diyerek görevine olan bağlılığını dile getirdi.

 “Atatürk’le yemek yiyip sohbet etmek isterdim”

“Atatürk’le karşılaşsaydınız ne yapmak isterdiniz?” sorusuna da içten bir yanıt veren Başkan Yıldız, “Onunla birlikte yemek yemek, saatlerce sohbet etmek isterdim. Onun anılarını dinleyip, ondan çok şey öğrenirdim” dedi.

Çiğli Belediyesi’nin düzenlediği Çocuk Kitap Günleri, hem eğitici hem eğlendirici içerikleriyle çocuklara kitap sevgisini aşılamayı ve onları sanatla buluşturmayı sürdürüyor. Etkinlikler, 6 Mayıs Salı gününe kadar devam edecek.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı

İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...

11 dakika önce

Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...

1 saat önce

Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor

Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....

2 saat önce

Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası

Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...

2 saat önce

Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı

Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...

21 saat önce

Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...

23 saat önce

Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...

23 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...

23 saat önce

Karşıyaka’da “sokak” çocukların!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...

23 saat önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

1 gün önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

1 gün önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

2 gün önce