BBŞT 21 Eylül'de perdelerini açacak
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) 21 Eylül’de perdelerini açmaya hazırlanıyor. Yurt içinden ve yurt dışından aldığı ödüllerle adından sıkça söz ettiren BBŞT, yepyeni oyunlarla seyirci karşısına çıkacak.
Geçtiğimiz sezon seyircinin yoğun ilgi gösterdiği “Oyunun Oyunu” ile 21 Eylül’de ‘Sahne’ diyecek olan BBŞT, yeni sezonda oyununu seyirciyle buluşturmak için hazırlıklara başladı. Oyunun Oyunu, 21 Eylül’den itibaren her Çarşamba, Cuma, Cumartesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi’nde saat 20.00’de oynanacak.
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, tüm sanatseverleri BBŞT’nin oyunlarını izlemeye davet etti. 21 Eylül’de sahnelenecek Oyunun Oyunu’nu izlemeyi heyecanla beklediklerini söyleyen Başkan İduğ, “Sanatı, sanatçıyı ve belediyemizin köklü kurumlarından biri olan BBŞT’yi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Oyunun konusu
Oyun, bir tiyatro kumpanyasında yaşanan karmaşık ilişkileri, tiyatronun görünen yüzü ve sahne arkasında yaşananları eğlenceli bir şekilde anlatıyor. Oyun, yanlış anlaşılmalara dayalı müthiş matematiği ve süratiyle öne çıkıyor.
Seyirci tekrar izlemek istiyor
BBŞT Genel Sanat Yönetmeni Onur Erdoğan, “16 Mart 2022’de prömiyerini yaptığımız ‘Oyunun Oyunu ’nu yeni sezonda da seyircisiyle buluşturacağız. İlk sahnelendiğinden bu yana seyircinin tekrar izlemek istediği Oyunun Oyunu’nu, yepyeni kadrosu, çılgın matematiği ve hızlı temposuyla tekrar seyircimizin beğenisine sunacağız” dedi.
Yönetmen Hakan Taner Yıldırım, Oyunun Oyunu’nun bu tarz komedilerin köşe taşı olduğunu belirterek, “Pandeminin, savaşların, ekonomik ve sosyal krizlerin içinde olduğumuz şu günlerde amacımız seyircimizi iki saatliğine de olsa bir aksiyon ve eğlence tufanının içine sokmak” diye konuştu.
Yeni tiyatrocular Bornova’dan yetişiyor
30 yıldır gerçekleştirdiği kurslar ile tiyatro dünyasına yeni yetenekler kazandıran, İzmir ve Türkiye’de tiyatro alanında önemli bir yere sahip Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu kış sezonu kursları için çalışmalarına devam ediyor. Yeni eğitim – öğretim dönemine hazırlık yapan BBŞT, 2022 – 2023 sezonu Çocuk ve Gençlik grubu kurs kayıtlarını Eylül ayında bbst.bornova.bel.tr üzerinden açacak. Kurs kayıtlarının tarihleri Bornova Belediyesi ve Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu sosyal medya hesaplarından duyurulacak.
BBŞT Çocuk ve Gençlik Kurs kayıtlarını Eylül ayında ve Yetişkin Tiyatro Kursu, Sahne Arkası ve Dramatik Yazarlık kurs kayıtlarını ise Ekim ayında açacak olan BBŞT’nin bu sezon yıllık ücreti tek öğrenci için 200 TL olarak belirlendi.
Ekim ayında başlayacak olan tiyatro kursları Haziran ayında son bulacak. 8 ay sürecek olan kurslarda öğrencilere BBŞT ana kadro eğitmenleri tarafından oyunculuk, ses ve beden eğitimleri verilecek. Kursiyerler aldıkları eğitimin yanı sıra dönem boyunca çalıştıkları oyunlar ile “Kursiyer Oyunları Festivali”nde seyirci karşısına çıkarak oyunlarını sergileme fırsatı da buluyor.
Bornova Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek kurslara 5. sınıftan itibaren her yaştan kursiyer katılabilecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Selçuk Belediye Tiyatrosu, 'Haybeden Gerçeküstü Aşk' ile...
Efes Selçuk Belediyesi Tiyatrosu, Yılmaz Erdoğan'ın kaleme aldığı "Haybeden Gerçeküstü Aşk" adlı...
Karşıyakalı çocuklara yaza özel oryantiring eğitimi
Karşıyaka Belediyesi, çocukların yaz aylarını verimli ve keyifli geçirmeleri amacıyla ücretsiz...
Özgür Özel, Financial Times'a yazdı: Sadık muhalefet...
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Financial Times gazetesinde kaleme aldığı yazıda, Cumhurbaşkanı...
Yerel Haberleri
TümüTorbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği
Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
