BBŞT yeni sezona "39 Basamak" ile merhaba dedi
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) yeni sezonu Patrick Barlox'un "39 Basamak" adlı eseriyle açtı.
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), 2024 sezonunu Patrick Barlow’un "39 Basamak" adlı eseriyle açtı. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi’nde gerçekleştirilen prömiyere tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sanatın ve kültürel faaliyetlerin toplumdaki önemine vurgu yaptı. Eşki, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nin adına yakışır şekilde yeniden yıkılıp yeniden yapılacağının müjdesini de verdi.
Sanatın, toplumun aydınlanma ışığı olduğunu söyleyen Başkan Ömer Eşki, “Bornova Belediyesi olarak tiyatromuzun, kültürel zenginliğimizi ve insanlarımızın bakış açısını genişletmek için önemli bir platform olduğuna inanıyoruz. BBŞT’nin bu sezon 39 Basamak gibi bir dünya klasiğiyle seyircilerle buluşması, sanatın evrensel gücünü ortaya koyuyor. Bu oyunda işlenen, dönemin siyasal ve toplumsal zorlukları, bizlere bugünün dünyasına dair önemli ipuçları sunuyor" dedi.

"BBŞT, Bornova’nın kültürel mirasıdır"
Başkan Eşki, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sadece bir sahne değil, aynı zamanda Bornova’nın kültürel ve sanatsal mirasının önemli bir parçası olduğunu ifade etti. BBŞT’yi yeni sezonda daha fazla seyirciyle buluşturarak Bornova'da sanatı daha da geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Eşki, ayrıca gençlerin sanata katılımını artırmak için yapılan çalışmalara da dikkat çekti. Eşki, "Tiyatromuz bünyesinde verdiğimiz eğitimlerle sayesinde gençlerimiz bu sahnelerde sadece izleyici değil, aynı zamanda geleceğin sanatçıları olacak. Tiyatroya ilgi duyan genç yeteneklerimizin önünü açmak için BBŞT’nin kapılarını her zaman onlara açık tutacağız"dedi.
Yeni tiyatro binası müjdesi
Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nin emektar binasını yıkarak hem Uğur Mumcu’nun adına hem de Bornova’nın ve İzmir’in ihtiyaçlarına yakışır şekilde yeniden inşa etmeyi plandıklarını söyleyen Başkan Ömer Eşki, yeni merkezin kentin en güzel sahnesine ev sahipliği yapacağını ifade etti.

Bornova dışında da sahnelenecek
9-11-12 Ekim tarihlerinde Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde tekrar izleyici ile buluşacak 39 Basamak, sezon içinde BBŞT tarafından Gaziemir, Karşıyaka, Konak gibi bir çok ilçede de sahnelenecek.
Modern zamanlara ilham veren bir klasik
39 Basamak adlı oyunun konusu, 1930'ların Londra'sında geçen bir casusluk hikayesi üzerine kurulu. Başrol karakteri Richard Hannay, sıradan hayatından uluslararası bir casusluk komplosunun ortasına düşerken, dönemin politik çalkantılar ile yüzleşiyor.
OYUN KÜNYESİ
Yazan: Patrick Barlow
Yöneten: Hakan Taner Yıldırım
Oynayanlar: Hakan Onat - Ege Kesmeci - Burak Budak - Y. Ulaş Palabıyık
Müzik : Gökay Kaçanoğlu
Dekor Tasarım: İlker Şahin
Işık: Ercan Gülmez-Engin Doğan
Reji Asistanı: Tuğba Kırmızı
Video Kumanda: Bilge Öztürk
Müzik Kumanda: Ayşenur Şenararık
Sahne Arkası: Doğan Akbaş - Burak Çetin - Züleyha Yılmaz - Hafize Gürbüz
Ayperi Dzhuraeva - Kürşat Okçular
Teknik Koordinatör: Azat Serhat Koca
Sanat Koordinatörü: Polat İnangül
Genel Sanat Yönetmeni: Onur Erdoğan
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Zeytin sektörü ihracatta zorlu bir sezona giriyor
Türkiye, 2026/27 sezonunda sofralık zeytin ve zeytinyağında yüksek rekolte bekliyor....
Karşıyaka’da klasik müzik şöleni: KODA yeni sezona...
Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk oda orkestrası olan Karşıyaka Oda...
Güzelbahçe Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Yeni...
Güzelbahçe Belediyesi Ayşe Mayda Spor Tesisleri’nde 3 yıldır sağlığa dair bir çok konunun ele...
Yerel Haberleri
TümüUrla’da Yeşil Eczane ve Şifa Bahçeleri Projesi tanıtıldı
Urla Belediyesi, Zeytin ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide, doğayla uyumlu...
32. yılda aynı heyecanla: Karşıyaka Ata’dan Ana’ya koştu!
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 32’nci kez düzenlenen Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu, 1500...
Göztepe’nin başarılı voleybolcularından Başkan Kınay’a...
Yıldız Kızlar kategorisinde İzmir şampiyonu ve Türkiye üçüncüsü olan Göztepe Spor Kulübü Yıldız...
Geleceğin milli sporcuları Buca'da yetişiyor
Buca Belediyesi'nin açmış olduğu yüzme kurslarına katılarak yetenekleriyle öne çıkan çocuklar,...
Kültürpark’ın yeni sakini İskender papağanı
50’nin üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan Kültürpark’ta, yeşil papağanların yanı sıra...
“Yaşları küçük hayalleri büyük”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün genç judocuları, Bosna Hersek’te düzenlenen Judo...
İzmir’de suyun her damlası yeniden değerlendiriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gri suyu arıtarak yeniden kullanıma kazandırıyor. ESHOT...
Parklardaki zeytinler sıvı altına dönüştü
Bornova Belediyesi, ilçenin park, yeşil alan ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce asırlık...
Çocuklar saha istedi, Başkan Uzun yerine getirdi
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 2. İnönü Mahallesi Koca Çınar Sokak’ta yer alan Kemal...
Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde pastacılık eğitimi...
İnciraltı Kent Ormanı’nda EXPO 2027 hazırlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında düzenlenecek...
Menderes Zabıtasından Kömür Denetimi
Menderes Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı.