Bir Mahalle Daha Sağlıklı ve Kesintisiz İçme Suyuna Kavuşuyor
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Gölmarmara ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde yeni açılan sondaj kuyusunun terfi hattı döşeme çalışmalarına başladı. 800 metrelik terfi hattı döşeme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, hanelerin daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşacağı belirtildi.
Vatandaşlara daha sağlıklı ve verimli içme suyu imkanı sağlamak için yatırımlarını sürdüren MASKİ Genel Müdürlüğü, Gölmarmara ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde yeni açılan sondajın bağlantısının yapılması için 800 metrelik içme suyu terfi hattı döşeme çalışmasına başladı.
“Çalışmalar En Kısa Sürede Tamamlanacak”
Terfi hattı döşeme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını belirten Gölmarmara MASKİ İlçe Şefi Erdem Özer, “Yeniköy Mahallemizde yaşanan içme suyu konusunda muhtarımızın bir talebi olmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’nun da talimatlarıyla yapılan incelemelerin ardından İçme Suyu Dairesi Başkanlığı olarak mahallemize yeni sondaj kuyumuzu kazandırdık. Gerekli inceleme ve numune işlemlerinin ardından hayırlısıyla 800 metrelik yeni terfi hattımızın döşeme çalışmalarına başladık. En kısa sürede de çalışmalarımızı tamamlayarak mahallemize sağlıklı ve kesintisiz içme suyunu kavuşturmuş olacağız” dedi.
“Yeni Sondaj Kuyumuz Daha Verimli Bir Şekilde Açıldı”
Su konusunda sorunlar yaşadıklarını dile getiren Yeniköy Mahalle Muhtarı Dilaver Çetin, “Mahallemize içme suyu sağlayan sondaj kuyumuzun yetersiz olmasından dolayı özellikle yaz aylarında ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Kırsal bir mahalle olduğumuz için bağdan bahçeden gelen vatandaşlarımız sürekli su sıkıntısıyla karşı karşıya kalıyordu. Özellikle son zamanlarda su yetersizliğinin yanında patlak ve arızalarda meydana gelemeye başladı. Bu nedenle MASKİ Genel Müdürlüğüne yeni sondaj açılması için talepte bulunduk. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu talebimizi geri çevirmedi. Kısa süre içerisinde sondaj kuyumuz daha verimli bir şekilde açıldı. 800 metrelik yeni terfi hattımızın döşemeleri başladı. İnşallah en kısa süre de de çalışmalar tamamlanarak yeni suyumuza kavuşuruz. Ben ve mahallem adına Başkanımız Besim Dutlulu ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Elimizi Yüzümüzü Yıkayacak Su Bulamıyorduk”
Yeniköy Mahalle sakinlerinden Arif Altınova ise, “Mahallemizin en büyük problemlerinden bir tanesi içme suyuydu. Allah razı olsun Büyükşehir Belediyemiz sorunumuza kulak vererek kökten çözüm üretti. Tarladan, bahçeden geliyoruz sular kesik. İçme suyunu bırakın elimizi yüzümüzü yıkayacak suyu bulamıyorduk. Bir dilekçe ile hemen gelip yeni sondaj kuyumuzu açtılar. Şu anda yeni sondajımızın terfi hattı döşeme işini yapıyorlar. Başta Besim Dutlulu Başkanımız olmak üzere emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çepnibektaş ve Yayla Mahallelerinin Su Sorunu İçin Kalıcı...
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kırsal mahallelerde vatandaşların...
Gördes’in 22 yıllık içme suyu sorunu tarihe karışıyor
MASKİ Genel Müdürlüğü, Gördes’in uzun yıllardır devam eden içme suyu sorununu çözmek için hayata...
Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...
Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...
Yerel Haberleri
TümüAtatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ turlarına yoğun ilgi
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ turlarının ilk...
95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sekizinci gün de dolu...
95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sekizinci gününde İzmirli Kahve ve İZMAR stantları yoğun ilgi...
Semicenk ve “İki Kişilik Oyun” ile fuarda sanat dolu gece
95’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sekizinci gününde Kültürpark, Semicenk’in şarkıları ve...
Red Bull Karton Tekne Yarışması fuar coşkusuna renk kattı
95’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Red Bull iş birliğiyle düzenlenen Karton Tekne Yarışması,...
İzmir’de sosyal destek için çalınmadık kapı kalmayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal destek hizmetlerinden yararlanma şartlarını taşımasına...
Dr. Bülent Şık: Yetersiz beslenme hem sağlığı hem...
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Çocuklar ve Gıda Güvenliği Misyon Projesi’ni yürüten gıda...
100. “Kırmızı Bayrak” Torbalı havuzuna
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin erişilebilirliği belgeleyen Kırmızı Bayrak uygulamasında...
Katı atık bertarafı için İngiltere’yle fikir alışverişi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, Birleşik Krallık İstanbul...
Aliağa ve Seferihisar’da yollar yenileniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki çalışmalarını çevre ilçelerdeki yol...
Akhisar’daki Vahşi Depolama Alanı Lavanta Bahçesi Olacak
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar’da yıllardır çevre ve halk sağlığı açısından sorun...
İtfaiyeciler bu kez sahneye çıktı: Çocuklara yangın ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin ateş savaşçıları, 95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda...
Seferihisar kurtuluşunun 104'üncü yılını coşkuyla kutladı
Seferihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyu süren etkinlikler ve...