Bornova Belediyesi STK Yerleşkesi 63 bin kişiyi ağırladı
Bornova Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olarak 2021 yılında hayata geçirilen Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi 2023 yılına hızlı başladı. Açıldığı günden bu yana 1198 etkinliğe ev sahipliği yaparak 63 bin 138 kişiyi ağırlayan merkezde son 6 ay içinde de 383 toplantı, genel kurul ve etkinlik gerçekleşti. 15 bin 534 kişi de misafir edildi.
Bornova Belediyesi’nin STK’ları tek çatı altında toplamak için projelendirdiği Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi STK’ların merkezi haline geldi. Dernekler başta olmak üzere vakıf, federasyon, konfederasyon, temsilcilik, platform, kooperatif, topluluk, sivil inisiyatif, sivil ağ ve girişim gibi 400’ün üzerinde STK’nin evi oldu. Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan geleceğin yeni nesil çalışma modeli Co-working Space konsepti ile üyelerine sürdürülebilir çalışma, toplantı ve etkinlik alanları ile özel bir çalışma ortamı sunan merkezde 2023 yılının ilk 6 ayında 383 etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinliklerde 15 bin 534 misafir ağırlandı.
GÜÇLÜ İŞBİRLİKLERİ
Hizmete geçirdikleri yerleşke ile STK’ların hem kendi aralarında hem de belediye ile iletişim ağını arttırarak, ortak çalışma kültürünü geliştirmelerine, üretken ve yaratıcı olmalarına katkı sağladıklarına dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “STK’ların en büyük sorunlardan biri bina ve toplantı salonu ihtiyacı oluyordu. Biz bu sorunu çözerek güçlü iş birliklerinin temelini attık” dedi.
Yerleşkenin, STK’ların rahat kullanımı amacıyla düşünülerek tasarlandığını da ifade eden Başkan Mustafa İduğ, “Yerleşkede, ortak sekreterya, toplantı salonları, çalışma alanları, posta kutuları ve iletişim hatları gibi derneklerin temel ihtiyaçları karşılanıyor. STK’lar merkezi adres gösterip, her türlü toplantı, çalışma ve faaliyetlerini ortak alanlarda ve salonlarda yapabilirken belediye tarafından sunulan profesyonel sekreterya hizmetinden de yararlanmaları sağlanıyor”diyerek bilgi verdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Günü’ne anlamlı kutlama
Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Günü, Bornova Belediyesi tarafından Altındağ Kültür Merkezi STK...
Başkan Balkan ve çevrecilerden 'hukuksuz gemi söküme' tepki!
İzmir'in Urla İlçesi'ne bağlı Demircili Koyu'nda hukuksuz bir şekilde yapılan gemi söküm işlemine...
Sancar Maruflu, adını yaşatan STK Yerleşkesi’nde anıldı
Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in simge isimlerinden Karşıyakalı Sancar Maruflu için vefatının 4....
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...