Bornova Belediyesi üreticinin yanında: Danışmanlık hizmeti verilecek
İduğ'dan tam destek
Bornova Belediyesi, tarımsal üretimde kalkınmayı desteklemek üzere Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliğine gidiyor. Taraflar arasında imzalanan protokole göre Bornovalı üreticileri bir arada ve yeni tarım teknolojilerini kullanarak tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecek. Ayrıca üretimin artırılması için ayni yardım çalışmaları da gerçekleştirilecek.
Tarım ve hayvancılık alanlarında üretimi arttırmak ve tarımsal kalkınma atılımı yapmak hedefiyle bir çok projeye imza atan Bornova Belediyesi, Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliğine gidiyor. Taraflar arasında imzalanan protokole göre Bornovalı üreticilere yönelik pek çok destek sağlanacak. Hazırlanacak olan ihtiyaç haritasına göre üreticilere eğitim, danışmanlık ve ayni yardım desteği sunulacak. Varılan mutabakata göre taraflar tarımsal faaliyetlerle ilgili yatırımlarda bulunulması, yapılmış veya yapılacak yatırımların desteklenmesi ve denetlenmesi, elde edilen tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, depolanması ve pazara hazır hale getirilmesinin desteklenmesi görevlerini üstlenecek.
“Yeni tekniklerle verim arttı”
Protokol imza töreninde konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, tarımda teknolojiyi yaygınlaştırma konusunun önemine dikkat çekerek, “Biz 5 dönümlük misket üzümü bağımızdan 3 ton ürün almıştık. Geçtiğimiz yıl ise yeni teknikleri uyguladık, teknolojiyi daha verimli kullandık ve üretimi 4 tona çıkardık. Bu uygulamaların tüm tarım arazilerinde kullanılması durumunda toplam verim artışı çok yüksek seviyelerde olacaktır” diye konuştu.
Yakın gelecekte tarımsal üretim ve sağlıklı gıda konularının daha fazla tartışılmaya başlayacağını dile getiren Başkan İduğ, “Artık susuz tarım ve dikey tarım gibi teknikler öne çıkmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla hayata geçirdiği projeler çok değerli. Benzeri projeleri hayata geçirmek için yerel yönetimler, STK’lar ve bilim insanları bir araya gelerek bu konularda fikir alışverişi yapması gerekiyor. Biz, tarımsal üretim atılımı için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Bornovalı çiftçiler için güç birliği
Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Göksel Eralp ise tarımsal üretim atılımıyla Bornova’nın bir tarım kenti haline geleceğini ifade etti. Başkan İduğ’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Eralp, “El birliği ile Bornovalı üreticilerin yanında olacağız” diye konuştu.
Bornova Ziraat Odası (BZO) Başkanı ve Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Derici de imzalanan protokolle birlikte Bornovalı çiftçilere büyük olanaklar sağlanacağının altını çizdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Büyükşehir'den ikinci Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi
Konak Center'da yer alan İzmir Sağlık ve Esenlik Merkezi'nde (İZSEM) açtığı Gönüllü Danışmanlık...
Menemen Belediyesi’nden tarıma asırlık hizmet!
Menemen Belediyesi, yüz yıldır taşıma suyla sulanan Ayvacık köyünde toprakla suyu buluşturdu....
Bornova’da tarıma can suyu
Bornova Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla yerel üreticilere tohum, fide,...
Yerel Haberleri
TümüBUCAKUT’tan Yangından Korunma Haftası’nda hayati uyarılar
Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (BUCAKUT), 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan...
Karşıyaka’da çocukların sesi korolarda yükselecek
Karşıyaka Belediyesi, 7-14 yaş arasındaki çocukları ‘Genç Ses Karşıyaka’ korolarında...
Başkan Önal, muhtarlarla bir araya geldi
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek ilçenin öncelikli...
Güzelbahçe Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Yeni...
Güzelbahçe Belediyesi Ayşe Mayda Spor Tesisleri’nde 3 yıldır sağlığa dair bir çok konunun ele...
İzmir’de emeklilere yaklaşık 90 milyon TL’lik destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin emeklilere yönelik aylık alışveriş ve kira desteği 4 bin TL’ye...
Çiğli Komedi Akşamları Yeni Sezonunu Roman Gecesiyle Açtı
Çiğli Belediyesi’nin düzenlediği Çiğli Komedi Akşamları, yeni sezonuna Emrah Bari ile Roman...
Bornova’dan büyük dayanışma hamlesi
Bornova Belediyesi ilçe sınırlarını aşarak İzmir genelindeki huzurevleri ve yaşlı bakım...
İzmir’in yangınla mücadelesinde dijital güç
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangınlara daha hızlı ve etkin müdahale etmek amacıyla geliştirdiği...
Bir ömürlük itfaiye deneyimi gençlere aktarıldı
İzmir İtfaiyesi’nin düzenlediği “Bir Ömür İtfaiye” söyleşisi yaşamını aynı mesleğe adamış farklı...
Özlem Koç Şenoğlu’ndan önemli başarı!
İnşaat, yatırım ve gayrimenkul alanında geliştirdiği projeyle Akbank ve Sabancı Üniversitesi’nin...
Su ürünleri sektörü Future Fish Eurasia’da buluştu
Future Fish Eurasia – 12. Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık...
39. Ahilik Haftası Efes Selçuk’ta Törenle Kutlandı
Efes Selçuk’ta 39. Ahilik Haftası, Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Selçuk Mesleki Eğitim...