Bornova Belediyesi ve Türk Kızılayı'ndan ortak kampanya
Bornova’da “Kan Dostluğu”
Bornova Belediyesi ve Türk Kızılayı Bornova Şubesi iş birliği ile azalan kan stoklarında artış sağlamak üzere “Bornova kan bağışlıyor, 5 günde 500 ünite kan” sloganıyla kampanya başlatıldı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve Türk Kızılayı Bornova Şube Başkanı Cemil Kurkut’un katılımıyla 23 Eylül Çarşamba günü start verilen kampanyanın ilk hafta takvimi 25 Eylül Cuma günü saat 21.00’de tamamlanacak.
Kampanya kapsamında kan bağışında bulunan Başkan İduğ Koronavirüs salgını döneminde kan stoklarının minimuma indiğini hatırlatarak tüm vatandaşları kan vermeye çağırdı. Başkan İduğ, “Tüm ekibimizle birlikte Kızılay’a destek vermeye devam edeceğiz. Bu desteği yalnızca kan vermekle sınırlı tutmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Organ nakli konusunun da ülkemizde ne kadar önemli olduğunu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız çok iyi bilir. Sağlıklı vatandaşlarımızın da bu konuya hassasiyet göstermesi gerekiyor. Bornova Belediyesi olarak Kızılay’a tam destek vermek üzere buradayız. İşbirliğimiz her alanda artarak devam edecek” diye konuştu.
7
İduğ’a teşekkür
Başkan İduğ ve Bornova halkına duyarlılıkları dolayısıyla teşekkür eden Türk Kızılayı Bornova Şubesi Başkanı Cemil Kurkut ise “Buradaki en büyük başarı sosyal belediyecilik anlayışı sorumluluğuyla hareket eden Başkan İduğ ve ekibinin desteğiyle kan bağışının ne kadar gerekli olduğunu vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Başkanımızın eşliğinde buradan bütün belediye başkanlarımıza seslenmek istiyorum. Bütün başkanlarımız Mustafa Başkanımızı örnek alsınlar. Bu sorumluluk anlayışıyla kan ihtiyacı sorununu çözebiliriz” dedi.
İhtiyaç azalmadı, kan toplayamıyoruz
Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök ise insanların pandemi nedeniyle kan verme konusunda çekinceler yaşadığını hatırlatarak, “Bornovalıların düzenli kan bağışçısı olması yönünde yapılan çalışmalarımızda da Kızılay’a büyük destek veriyor. Kan ihtiyacı hiç azalmadı ama kan toplama imkanımız artık çok kısıtlı. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde başlattıkları örnek dayanışma için iki Sayın İduğ ve Kurkut'a çok teşekkür ediyorum” dedi.
Bornovalılar ay sonuna kadar Çarşamba’dan Cuma’ya kadar 12.00-21.00 saatleri arası Bornova Cumhuriyet Meydanında kurulacak stantlarda kan bağışında bulunabilir.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...
Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...
Karşıyaka’da güvenli yapılaşma için ortak akıl buluşması
Karşıyaka Belediyesi, ‘Şantiye Kurulumu ve Çevre Güvenliği Planı Onayı Uygulama Esasları’nı...
Yerel Haberleri
TümüBornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...
Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...
Bornova’da bilim dolu yaz
Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...
Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...
Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor
Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...
Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...
Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...
Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...
Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...
Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor
İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...
Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
