Bornova Belediyesi'nden çiftçiye üretim desteği... "Çiftçilerimiz de yerel tohumlara sahip çıktı"
Bu yıl Bornovalı çiftçilere 600 bin adet sebze fidesi dağıtımı yapan Bornova Belediyesi, üretimi de her aşamasında desteklemeye devam ediyor. Bornova Belediyesi’nin ziraat mühendisleri, talep eden üreticilerin bağ, bahçe ve tarlalarını ziyaret ederek, daha verimli ürün elde etme konusunda teknik bilgiler veriyor. Üreticilerin sorunlarını dinleyen ekipler, çözüm önerilerini aktarıyor.
Atalık tohumlardan elde edilen sebze fidelerini Bornovalı çiftçiye dağıttıktan sonra desteğini sürdüren Bornova Belediyesi, tarımsal üretimin her aşamasında çiftçinin önünü açmaya devam ediyor. Üreticilerden gelen talep doğrultusunda Bornova Belediyesi’nin ziraat mühendisleri Anıl Ayvaz ve Sedat Alperoğlu yönetimindeki ekip ekim alanlarını ziyaret ediyor. Ziyaretlerde, tohum ekimi, fide ve fidan dikiminden hasada kadar geçen sürede budama, toprak işleme, aşılama, sulama ve ilaçlama gibi konularda teknik bilgiler aktarılıyor. Hangi yöntemlerin kullanması gerektiği anlatılıyor.

ÜRETİCİ MEMNUN
Bornovalı çiftçiler de Bornova Belediyesi’nin tarımsal alanda yaptığı çalışmalar ve verdiği desteklerden duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.
Çiçekli Mahallesi Muhtarı Zeki Güler, yerel tohumların Mayıs ayında üreticilere dağıtıldığını belirterek, “Çiftçilerimiz de yerel tohumlara sahip çıktı, bunun dışında hiçbir ürün ekmedi. Tamamen Bornova Belediyesi’nin dağıttığı fideler arazilerimizde yetişiyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün tüm çalışanlarına verdikleri destekler için teşekkür ederiz” dedi.
6. sınıf öğrencisi Yaren Gül de babasının ektiği tarlayla yaz aylarında kendisinin de ilgilendiğini söyleyerek, “Bornova Belediyesi’nin verdiği fideleri diktik. Birçoğunu ben diktim. Sulama da yapıyorum. Yetiştiğinde topluyoruz, satıyoruz. Bornova Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

“ÖRNEK BİR İŞ"
Münir Gül de Bornova Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Güzel bir çalışma oldu. Köylüye fideler verildi, herkes faydalandı. Örnek bir iş . Devamını dileriz. Uzmanların gelmesi, yerinde değerlendirme yapması da güzel bir şey. İnşallah her zaman devam eder” dedi.
Atalık tohum bahçesinde yetiştirdikleri tohumları üreticilere ücretsiz olarak dağıtarak, doğal tarım yapma imkanı sunduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Tüketiciyi doğal ve sağlıklı ürünlerle buluşturmak adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalara ilgi gösterilmesinden ve Bornova’nın ekilebilir arazilerinde her sene daha çok atalık yerel tohumun yetiştirilmesinden büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Meraları yanan çiftçiye kış öncesi destek
18 Ekim 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl kırsal alanlarda çıkan yangınlardan zarar...
Mahalle Bostanlarında kışlık sebzeler toprakla buluşuyor
İzmirli kadınların hem toprakla buluşarak üretim yaptığı hem de sosyalleştiği Mahalle...
Bornova’da Reçel Festivali öncesi hijyen eğitimi ve...
Bornova Belediyesi, bu yıl Eylül ayında ikinci kez düzenlenecek Reçel Festivali öncesinde...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...