Bornova’da fırın denetimleri sürüyor
Bornova Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimini sağlamak için fırın denetimlerini sürdürüyor.
Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin kızı Asya Tuna ile katıldığı denetimlerde, Doğanlar, Mevlana, Naldöken ve Yunus Emre mahallelerinde 19 fırın incelendi. Üretim koşulları ve ruhsat durumları kontrol edilerek kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uygulandı. Başkan Eşki, denetimlerin Bornova genelinde kararlılıkla devam edeceğini belirterek, “Bu denetimlerde asıl amacımız çocuklarımızı daha sağlıklı ve hijenik gıda ile buluşturmak. Kızım Asya Tuna da kendi sağlığına ve geleceğine sahip çıkmak için yanımızda. Bornovalıları sağlıklı gıdayla buluşturmak için çalışmalarımız aralıksız sürecek” dedi.
Denetlenen fırın sayısı 104 oldu
Son iki aydır Bornova genelinde devam eden ve beşincisi gerçekleşterilen denetimlerde toplam 104 fırın incelendi. Denetimlerde üretim koşulları, ruhsat durumları ve ekmek gramajları kontrol edilirken, kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uygulandı. Hijyen kurallarına aykırı durumlar ise İl Tarım Müdürlüğü’ne bildirildi. Başkan Ömer Eşki, belediye ekipleriyle birlikte sabahın erken saatlerinde başlayan çalışmaları yerinde denetleyerek sürecin şeffaf ve etkili ilerlemesini sağladı.
Asya Tuna da denetimlerdeydi
Başkan Ömer Eşki’nin kızı Asya Tuna da, yarıyıl tatilinde babasına eşlik ederek denetimlerin bir kısmına katıldı. Küçük yaşta toplum sağlığının önemini öğrenen Asya Tuna’nın babasına olan desteği vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.
Başkan Eşki’den kararlılık mesajı
Başkan Ömer Eşki denetimler sırasında şu açıklamalarda bulundu:
“Değerli Bornovalılar, sabah mesaimize saat 04.00’te başladık. Bugün Doğanlar, Mevlana, Naldöken ve Yunus Emre mahallelerinde fırın denetimlerimizi sürdürüyoruz. Halkımızın sağlıklı, güvenli ve hijyenik gıdaya ulaşabilmesi bizim en büyük önceliğimiz. Ekiplerimizle birlikte, kurallara uygun hareket eden işletmeleri desteklerken, ihlalleri tespit edenlere gerekli yaptırımları uyguluyoruz. Çocuklarımızın geleceği ve halkımızın sağlığı için bu çalışmaları kararlılıkla devam ettireceğiz. Sömestr tatilinde olduğu için kızım Asya Tuna da bugün bize eşlik ediyor. O da bu süreci yakından görüp öğreniyor”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konak’ta hava kalitesi için sıkı denetim
Konak Belediyesi, hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla ilçe genelinde denetimlerini...
Bornova’da kaldırımlar özgürleşiyor
Bornova Belediyesi zabıta ekipleri, fırın ve kaldırım işgallerine yönelik kapsamlı bir denetim...
Başkan Eşki’den fırınlara gece yarısı denetimi
Okulların açılmasıyla birlikte Bornova genelinde çocukların sağlığını korumak amacıyla gıda...
Yerel Haberleri
TümüManisa’da Cumhuriyet Coşkusu Göksel Konseriyle Sürecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla...
İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de...
Karabağlar’da Cumhuriyet’in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı!
Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yılını dört güne yayılan etkinliklerle kutladı....
Karşıyaka’da kentsel dönüşüm sektör temsilcileriyle ele...
Karşıyaka Belediyesi, sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda kentsel dönüşüm...
Konak’ta hava kalitesi için sıkı denetim
Konak Belediyesi, hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla ilçe genelinde denetimlerini...
Körfez’de yağmur sonrası yüzey temizliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından dereler ve yağmur sularıyla birlikte İzmir...
Meslek Fabrikası ile atıklar değerleniyor, tarih...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Efes Selçuk Belediyesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi...
İzmir’de nefes kesen deprem tatbikatı
İzmir Depremi’nin 6’ncı yılında, İzmir, Manisa ve Aydın’da 43 ilçeyi kapsayan bölgesel deprem...
Bornova’da geleceğe nefes, afete direnç
Bornova Belediyesi, doğaya uyumlu, dirençli ve "İklim Nötr" bir kent yaratma hedefi...
Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...
Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...