Bornova’da Halk Dansları Festivali coşkusu
Bornova Belediyesi’nin çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile birlikte ilk kez düzenlediği Halk Dansları Festivali büyük ilgi gördü. Sergiden panele, dans gösterilerinden konserlere pek çok etkinliğin gerçekleştirildiği festivalin coşkusu Bornova’nın dört bir yanına yayıldı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Kültürel değerlerimizi yaşatmak adına gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizi geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Bornova Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, İzmir Turizm Folklor Derneği, Çamdibi Halk Oyunları Derneği, Bornova Karadenizliler Derneği, İzmir Folklor Derneği, Bornova Sanat Kulübü, Ege Mezunlar Derneği, Ege Kültür Derneği ve Ege Per Dans ve Ege Üniversitesi Ekin Dans Topluluğu’nun katılımıyla düzenlenen Bornova Belediyesi Halk Dansları Festivali büyük ilgi gördü. Dört gün süren Festival’in coşkusu Büyükpark’ta başladı, Çamdibi ve Pınarbaşı’ndaki gösteri ve konserler ile Bornova’nın dört bir yanına yayıldı.
Bornova’nın dört bir yanında
3 Haziran Cuma başlayan Halk Dansları Festivali kapsamında Bornova ve İzmir’de faaliyet gösteren çok sayıda kültür derneği Büyükpark’ta stant kurdu. Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu, Festival kapsamında “Sandık Kokusu” isimli sergiye ev sahipliği yaptı. Büyük ilgi gören serginin açılışını yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, stantları gezip katılımcı derneklerle tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi. Festivalin ilk günü akşamı Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde “Ege Destanları” paneli gerçekleştirildi. Büyük ilgili gören Festival kapsamında Cumartesi akşamı Büyükpark içindeki Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu, Pazar akşamı Çamdibi Atatürk Parkı’nda halk oyunları gösterilerine sahne oldu. Halk Dansları Festivali’nin finali 6 Haziran Pazartesi akşamı Pınarbaşı Çamlık Parkı’nda yapıldı. Halk oyunları gösterilerinin yanısıra Selda Kesgi, Bornovalılara Türk Halk Müziği ziyafeti sundu.
Geleneksel hale gelecek
Kültürel değerlerimizi yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı bir görev bildiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu bilinçle kültürümüzün en önemli öğelerinden biri olan halk oyunlarımızı düzenlediğimiz festival ile hatırladık. Pandemi nedeniyle iki yıldır geniş katılımlı etkinlikler düzenleyemiyorduk. Çok özlemişiz. Bu sene ilk kez yaptığımız festivalimizi geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
CHP'li Gümrükçü'den çarpıcı mesaj: CHP terk edilecek bir...
Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’de büyümeye ve örgüt yapısını güçlendirmeye devam ediyor....
Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Yerel Haberleri
TümüBornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...
Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...
Bornova’da bilim dolu yaz
Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...
Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...
Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor
Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...
Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...
Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...
Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...
Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...
Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor
İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...
Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
