BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Bornova’da mahallelerin nabzı muhtarlarla tutuluyor

Bornova’da mahallelerin nabzı muhtarlarla tutuluyor

Bornova Belediyesi'nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği Bölgesel Muhtarlar Toplantıları kapsamında bu kez Çamdibi bölgesindeki mahalle muhtarlarıyla bir araya gelindi. Mahallelerin ihtiyaçlarının yerinde değerlendirilmesini sağlayan toplantıda, tamamlanan çalışmalar gözden geçirilirken yeni talepler ve çözüm bekleyen konular da ilgili birimlerin katılımıyla ele alındı.

0Yorumlar
Bornova’da mahallelerin nabzı muhtarlarla tutuluyor

Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Egemenlik, Işıklar, Yeşilova, Çınar, Yıldırım Beyazıt, Barbaros, Gaziosmanpaşa, Rafetpaşa ve Karacaoğlan mahallelerinin muhtarları katıldı. Toplantıda ayrıca Bornova Belediyesi'nin temizlik işleri, fen işleri, park ve bahçeler ile zabıta müdürlükleri başta olmak üzere ilgili müdürlüklerin yöneticileri ve başkan yardımcıları da hazır bulundu.

Mahallelerden gelen talepler doğrultusunda bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar tek tek değerlendirilirken, altyapı, yol ve kaldırım düzenlemeleri, park ve yeşil alanlar, temizlik hizmetleri, çevre düzenlemeleri ile günlük yaşamı doğrudan etkileyen konular hakkında kapsamlı görüş alışverişi yapıldı. Muhtarların aktardığı yeni talepler de ilgili müdürlükler tarafından not alınarak çözüm süreci planlandı.

Sorunlar yerinde tespit ediliyor, çözümler hızla üretiliyor

Bornova Belediyesi'nin düzenli olarak sürdürdüğü Bölgesel Muhtarlar Toplantıları; Merkez, Çamdibi, Pınarbaşı, Altındağ ve kırsal mahalleler olmak üzere her ay beş ayrı bölgede gerçekleştiriliyor. Böylece mahallelerin öncelikli ihtiyaçları doğrudan ilgili birimlerle değerlendirilirken, alınan kararların uygulanma süreci de yakından takip ediliyor. Bu sistem sayesinde belediye ile muhtarlar arasındaki koordinasyon güçlenirken, hizmetlerin daha hızlı ve etkin şekilde hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Başkan Ömer Eşki: "Mahallelerimizi birlikte yönetiyoruz"

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, mahalle muhtarlarının yerel yönetimlerin en önemli çözüm ortakları olduğunu belirterek, "Muhtarlarımız mahallelerimizin sesi, bizim de en önemli çalışma arkadaşlarımız. Bornova'nın her mahallesine eşit ve nitelikli hizmet ulaştırabilmek için düzenli olarak bir araya geliyor, talepleri doğrudan dinliyor ve ilgili birimlerimizle birlikte çözüm üretiyoruz. Katılımcı belediyecilik anlayışımız gereği mahallelerimizi birlikte yönetmeye, sorunları ortak akılla çözmeye devam edeceğiz." diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...

25 dakika önce

Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...

1 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...

1 saat önce

Karşıyaka’da “sokak” çocukların!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...

1 saat önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

20 saat önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

21 saat önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

1 gün önce

Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor

Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...

1 gün önce

Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...

1 gün önce

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

1 gün önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

1 gün önce

İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...

1 gün önce