Bornova’da sanayi sitelerine net mesaj
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Pınarbaşı 5. Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek ruhsatsız işletmelere karşı kararlılık mesajı verdi. Sanayi sitesi yönetimi site içindeki yol sorunlarını noktasında Belediye’den talepte bulunurken, işletmelerin bir kısmında ruhsat sorunları olduğunu ve bu sorunların çözümü amacıyla karşılıklı adım atılması gerektiğinin altını çizen Başkan Eşki, “Önce ruhsat, sonra asfalt” dedi.
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Pınarbaşı’ndaki 5. Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi yönetimi ile bir araya geldi. Ziyarette Site Başkanı Turgay Avcı ve yönetim kurulu üyeleri, yolların tamiratı başta olmak üzere taleplerini iletirken, bugüne kadar sağlanan hizmetler için Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.
Belediye olarak sınırlı bütçelerini olduğunu hatırlatan Başkan Eşki, “Önceliğimiz ruhsatlı ve çevreye duyarlı işletmeler olacak. Bu alanda birlikte adım atalım, bu sorunları çözelim. Bornova’nın pek çok noktasında yol ve kaldırımların yeniden yapılmasıyla ilgili beklenti var. Bütçe imkanlarını sonuna kadar zorlayarak bu talebi karşılamaya çalışıyoruz. Elbette altyapı sorunları var ama içtenlikle söyleyeyim önceliğimiz ruhsat sorunlarının çözülmesi ve çevreye duyarlılığın artması. Elbirliği içinde bu konulara çözüm üreteceğiz” diye konuştu.
Ruhsatlı ve çevreci işletmeler dönemi
Bornova’nın sanayi kimliğine dikkat çeken Başkan Eşki, ruhsatsız işletmelerle mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini belirterek, “2. ve 3. Sanayi Sitesi’nde bu sorunu büyük ölçüde çözdük, sırada 4. ve 5. Sanayi Siteleri var. Belediyemizin sınırlı bütçesi, ruhsatsız işletmelerle değil, ruhsatlı ve çevreye duyarlı işletmelerle büyür ve Bornova’ya hizmet olarak geri döner” dedi. Başkan Eşki, samimi ortamda gerçekleşen ziyaret sırasında yaptığı konuşmada ruhsatlı işletmelerin önemine vurgu yaparak, “Ruhsat alındığında bu gelirler hizmet olarak geri dönecek. Biz belediye olarak ruhsatsız işletmelere göz yummayacağız. Buna göz yumulduğunda ne tür facialar yaşandığı üzülerek görüyoruz” ifadelerini kullandı. Ayrıca, sanayi sitelerinin altyapı sorunlarının çözümünde iş birliğine açık olduklarını da belirtti.
"Sanayi atıkları konusunda sorumluluk sizde"
Sanayi atıklarının toplanmasının yasal olarak belediyenin sorumluluğunda olmadığını hatırlatan Eşki, çevreyi kirleten işletmelere kesinlikle izin verilmeyeceğini vurguladı. Geri dönüşüm yoluyla sanayi sitelerinin bu sorunu kendi bünyelerinde çözmesi gerektiğini ifade etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Eşki’den 3. Sanayi Sitesi’ne ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 3. Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek esnafla buluştu. Ortak...
Tekstil Mühendisi Başkan, MTK Sitesi'nin nabzını tuttu
Tekstil Mühendisliği mezunu olan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir tekstil sektörünün...
Başkan Ünsal’dan “eğitime destek” teşekkürü
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka’nın Filizleri Projesi kapsamında üniversite...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
