BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Bornova'dan depremzede çocuklara oyuncak ve kitap

Bornova'dan depremzede çocuklara oyuncak ve kitap

Bornova Belediyesi depremzede çocuklar için oyuncak ve kitap bağışı kampanyası başlattı. Atatürk Kütüphanesi ve Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’nde toplanan oyuncak ve kitaplar, Bornova Belediyesi’nin deprem bölgesinde kuracağı 6 çadır kentte çocuklara dağıtılacak.

0Yorumlar
Bornova'dan depremzede çocuklara oyuncak ve kitap

Depremden etkilenen çocuklara destek olmanın önemine vurgu yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Çocuklarımızın pek çoğu belki de deprem diye bir şeyin varlığından bile haberdar değillerdi. Bu gerçekle sarsıcı bir şekilde karşılaştılar. Ailesinden kayıplar yaşayan, kayıp yaşamasa bile en güvenli bildiği evinin, yuvasının, okulunun yıkıldığını gören çocuklarımız oldu. Bu travmayı tamir etmek, yaşamla yeniden sağlıklı ilişki kurmalarını sağlamak için de elbirliği ile çalışacağız” dedi.

Bornova'dan depremzede çocuklara oyuncak ve kitap

Birlikte atlatacağız

Deprem bölgesinde Bornova Belediyesi olarak hafta başından itibaren toplam 2 bin 500 çadırdan oluşan 6 çadır kent kuracaklarını hatırlatan Başkan İduğ, “Topladığımız oyuncak ve kitapları bu çadır kentlerde kalacak çocuklarımıza dağıtacağız. Umarım yaşadıkları travmayı atlatmalarında bir katkımız olur” diye konuştu. Başkan İduğ, depremin ilk gününden itibaren yardıma koşan Bornovalıları şimdi de çocuklara destek olmaya çağırdı.

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği oyuncak ve kitap bağış kampanyasına katılmak isteyenler Atatürk Kütüphanesi ve Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’ne yeni ve eski oyuncakları teslim edebiliyor.

Bornova'dan depremzede çocuklara oyuncak ve kitap

Oyuncak ve kitap bağışı için gelenler ise duygularını şöyle dile getirdi.

Emir Semerci Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi: Herkes depremzedeler için bir şeyler gönderiyordu ben de oradaki arkadaşlarıma kendi kitaplarımdan göndermek istedim. Geçmiş olsun Türkiye.

Elif Muhtaroğlu (Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi): Bornova Belediyesi depremzede çocuklar için kitap ve oyuncak bağışı topluyor. Ben de üniversite öğrencisi olarak bu bağışları yaptım. Tüm Bornova’da yaşayan insanlardan şunu istiyorum. O çocuklar kendilerini daha iyi hissedebilmek için oyuncaklara, kitaplara ihtiyaç duyuyorlar. Herkesten bağış yapmasını bekliyorum. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun.

 Bornova'dan depremzede çocuklara oyuncak ve kitap

Ben Gökçen Güney (Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi): Ülkemiz çok zor günler anlattı. Bunun etkileri hala devam ediyor. Bunun üstesinden hep birlikte gelmek adına yeniden hayata tutunmaya çalışan çocuklar için oyuncakları kitapları hep beraber topladık. Halkımızın da desteğiyle daha fazlasını toplamak, hep bareber bu zor günlerimizi atlatmak için yardımınızı bekliyoruz.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı

Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...

7 saat önce

Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...

11 saat önce

İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...

11 saat önce

3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...

11 saat önce

Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...

11 saat önce

1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...

12 saat önce

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...

Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...

12 saat önce

Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...

12 saat önce

Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi

Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...

12 saat önce

Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor

Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...

13 saat önce

Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...

1 gün önce

Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...

1 gün önce