Bornova’dan STK’lara özel yerleşke
Bornova Belediyesi sivil toplum kuruluşlarının yer ihtiyaçlarını çözerek, çalışmalarını daha rahat ve işbirliği içinde yapabilmeleri amacıyla projelendirdiği Bornova Belediyesi Atatürk Sivil Toplum Örgütleri Yerleşkesi’ni açılışa hazırlıyor. Amacına uygun olarak yeniden düzenlenen Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’ndeki yerleşkede yer alan 200 STK temsilcisi kayıtlarını yaptırırken projeden duydukları memnuniyeti de dile getiriyor.
STK’ların yanındayız
STK’ların en büyük sorunlardan birinin bina ve toplantı salonu ihtiyacı olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, her zaman Sivil Toplum Örgütlerinin yanında olduklarını söyledi. Yerleşkeden 700’e yakın kuruluşun yararlanabileceğini ifade eden Başkan İduğ, “STK yerleşkesi ile kurumların bazı sorunlarını ortadan kaldıracağımız gibi profesyonel bir sekretarya kadrosuyla sürekli ulaşılabilen bir yapıyı da hayata geçireceğiz. Ayrıca derneklerimizin birbiriyle iç içe olması daha etkin bir iletişimi doğal olarak da işbirliğini getirecektir. Bu sayede ortaya çıkan işbirlikleriyle Bornova ve Bornovalılar için daha fazla proje üretilip, çalışmalar gerçekleştirileceğine inanıyoruz” dedi.
Yerleşkenin İzmir’de büyük bir boşluğu dolduracağını ve dernekler arası iletişimin yeni çalışmalar ve projeler geliştireceğini ifade eden Sivil Toplum Örgütleri’nin temsilcileri, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a teşekkür ederek duydukları memnuniyeti dile getirdi.
TEMA Vakfı İzmir İl Temsilciliği
İl Temsilcisi Özcan Gökoğlu ve Vakıf üyesi Burcu Meleş
Bornova Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu proje İzmir’de bir eksiği tamamlıyor. Birçok STK’nın sahip olamadığı olanaklar bu yerleşkede sağlanıyor. Aynı amaca yönelik faaliyet gösteren dernek STK’lar burada bir arada ve etkileşim içinde çalışma olanağı bulacak. Bu sayede de güç birliği yapılacak. Oluşturulan bu mekanda tüm detaylar düşünülerek, ortak çalışma alanları yapılmış. Burada bize sağlanan olanaklar için Bornova Belediyesi’ne ve Başkan Mustafa İduğ’a çok teşekkür ederiz.
Ege Kadın Buluşması Platformu
Şerife Özkan
Biz Ege’nin 8 ilini kapsayan, Türkiye’nin tek bölgesel kadın platformuyuz. Platformlar yapı olarak tüzel kişilikler olduğu için aidat ve gelirleri olmuyor. Bu nedenle de yaşadığımız en büyük sıkıntı yaptığımız işleri planlayacak ve bileşenlerimiz ile bir araya gelebileceğimiz bir alanımız olmamasıydı. Bu yerleşke bizim için can suyu oldu. Bu özel proje için Bornova Belediye Başkanımız Dr. Mustafa İduğ’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.
Genç Eşitlilik Derneği
Murat İpek
Bornova Belediyesi bu yerleşke ile tüm STK’ların birlikte çalışabileceği ve yapılan işlerden haberdar olabileceği bir platform yarattı. Bizim dernek olarak yaşadığımız sorunlardan bir de insanlara ulaşabilmekti. Burada hem insanlara ulaşabilecek hemde bizimle aynı hedefi paylaşan STK’larla birlikte olacağız. Bu güzel projede emeği geçenlere teşekkür ederim.
İzmir Down Sendromlular Derneği
Gülnaz Rodoplu
Bütün derneklerin bir arada olabileceği, paylaşım yapabileceği böyle bir yer olması çok gurur verici. Bizde yerleşkeyi gezerek kaydımızı yaptıdık. Bu projeyi ortaya koyan ve hayata geçiren Bornova Belediyesi’ne teşekkür ederiz.
Sağlıkta Kalite Derneği (SAĞKAL)
Zeliha Silleli Ünal
Biz bireylerin sağlıklı yaş almasını sağlayarak toplum sağlığını arttırmayı amaçlayan bir derneğiz. Bir toplumun gelişmişlik seviyesinin göstergesinin eğitim ve sağlık kadar STK alanında yapılan çalışmaların kalitesiyle de ilgili olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle Bornova Belediyesi’nin vizyoner bir yaklaşımla STK’ların gelişmesi, farkındalığının artması için hayata geçirdiği bu proje çok önemli. Bu vizyona sahip olan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a çok teşekkür ederiz.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Balkan ve çevrecilerden 'hukuksuz gemi söküme' tepki!
İzmir'in Urla İlçesi'ne bağlı Demircili Koyu'nda hukuksuz bir şekilde yapılan gemi söküm işlemine...
Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Günü’ne anlamlı kutlama
Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Günü, Bornova Belediyesi tarafından Altındağ Kültür Merkezi STK...
Özel çocuklara özel gün
Bornova’daki özel çocuklar Bornova Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte Sünger Bob filmini...
Yerel Haberleri
TümüİZMAR, Ödemiş’teki yeni şubesiyle 26 mağazaya ulaştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, halkın güvenilir ve uygun fiyatlı alışveriş...
Seferihisar’da mandalinanın geleceği için önemli müjde!
Üreticilerin sorunlarını ve taleplerini doğrudan dile getirdiği toplantıda, İzmir’de ücretsiz...
Başkan Vekili Şen, Sahil Bölgesindeki Vatandaşlarla Buluştu
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen, Özdere hizmet binasında vatandaşlarla buluştu. Talep,...
Karşıyaka’da örnek iş birliği: Kadın yükümlüler mesleki...
Sosyal sorumluluk anlayışıyla örnek bir iş birliğine imza atan Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka...
Ege'nin en büyük iki kütüphanesi için geri sayım başladı!
Menemen Belediyesi tarafından inşaatları tamamlanan Ege'nin en büyük iki kütüphanesinin açılışı...
Buca Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor
Buca Belediyesi, kent genelindeki temizlik hizmetlerini kesintisiz sürdürmek amacıyla araç...
Selçuk'ta Atatürk, 'Hasret' gecesiyle anılacak
Efes Selçuk Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Selçuk Şubesi iş birliğiyle, Gazi...
Bornova’da çocukların güvenliği için “Korkuluk” önlemi
Bornova Belediyesi, ilçedeki öğrencilerin okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik güvenliğini en...
İzmirim Kart’ta QR kodla geçiş kolaylaşacak
İzmirim Kart’ta özellikle yoğun güneş ışığı nedeniyle açık alanlarda yaşanan QR kod okuma...
Dünyaca ünlü Göztepeli yıldızla İzmir’e ilgi artacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Göztepe Spor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet...
İzmirli çiftçinin dijital yol arkadaşı: İyi Tarım İzmir
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği İyi Tarım İzmir mobil uygulaması, çiftçilerin hibe...
Başkan Tugay’dan COP31 daveti: Antalya’da görüşmek üzere
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, COP31 için verdiği mesajda tüm ziyaretçileri...