Bornova’nın gözde sokağına bayramlık asfalt
Bornova Belediyesi, ilçenin en özel bölgelerinden biri olan 159 Sokak’ta tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından kalıcı düzenlemeler için ihale sürecini başlatırken, vatandaşların bayram öncesi mağduriyet yaşamaması adına geçici asfalt serimi gerçekleştirdi.
Başkan Ömer Eşki, bu süre zarfında sokaktaki tozun önlenmesi için geçici bir önlem aldıklarını söyledi. Ayrıca, bölge için özel bir proje hazırlandığını ve 159 Sokak’ın Bornova’nın en güzel alanlarından biri haline getirileceğini müjdeledi.
Bornova Belediyesi, ilçe genelinde yürüttüğü yol yapım ve asfalt serim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Küçükpark ile Büyükpark arasında kalan ve Yavuz Selim Ortaokulu önünden Süvari Caddesi’ne uzanan 159 Sokak’taki altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından geçici asfalt serimi gerçekleştirildi.
Yol konforu için geçici çözüm
İlgili birim sorumluları ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 159 Sokak’ta uzun süredir devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından kalıcı düzenlemeler için ihale sürecinin başlatıldığını belirtti. Ancak yasal prosedürlerin tamamlanmasının zaman alacağını vurgulayan Eşki, vatandaşların mağdur olmaması için geçici bir asfalt serileceğini ifade etti.
“Bayram öncesi tozdan kurtaracağız”
Vatandaşlara seslenen Başkan Eşki, “Burada önce İZSU'nun, sonra diğer altyapı şirketlerinin çalışmaları vardı. Gerekli tüm altyapı kurumlarından izinlerimizi aldık ve ihaleye çıkıyoruz. Ancak ihalenin eski kanunlara göre bekleme süresi ve diğer işlemlerle birlikte yer tesliminin tamamlanması bir ila bir buçuk ay sürecek. Bu süreçte vatandaşlarımızın toz ve toprak nedeniyle mağduriyet yaşamaması için geçici bir asfalt atıyoruz. Bayram öncesinde 159 Sokak’taki tozu, toprağı önleyecek şekilde bir düzenleme yapıyoruz” dedi.
“İzmir’in en güzel sokaklarından biri olacak”
Geçici asfalt seriminin ardından 159 Sokak için özel bir proje hazırladıklarını belirten Başkan Eşki, kalıcı düzenlemelerle birlikte sokağın Bornova’nın en estetik ve kullanışlı alanlarından biri haline geleceğini söyledi. Eşki, “Akabinde buraya özel bir proje çizdirdik. Bornova’nın, İzmir’in en güzel sokaklarından birini burada hayata geçireceğiz” diyerek bölgeye kazandırılacak yeni düzenlemelerin müjdesini verdi.
Vatandaşlardan teşekkür
159 Sokak’ta yapılan geçici asfalt çalışması, çevredeki esnaf ve vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Uzun süredir toz ve çamur nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirten bölge sakinleri, Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...
Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...
Çamdibi’nde büyük altyapı hamlesi: 280 sokak asfaltla...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde kilit parke taşların...
Urla’da asfalt seferberliği: Altyapı büyük ölçüde...
Urla Belediyesi, yol yenileme çalışmalarını kapsamlı bir yatırım programıyla sürdürüyor. Bu...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
