BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Bornova’nın taşkınlara karşı direnci artıyor

Bornova’nın taşkınlara karşı direnci artıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, aşırı yağışların taşkınlara neden olmasını önlemek amacıyla Bornova ve Bayraklı’da yapımına devam ettiği toplam 57 km uzunluğundaki yağmur suyu ve kanal hatlarının inşaatının yüzde 60’ını tamamladı. 400 milyon liralık yatırımla hayata geçecek proje tamamlandığında ise taşkın riskleri azalacak, su kalitesi arttırılacak.

0Yorumlar
Bornova’nın taşkınlara karşı direnci artıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi küresel ısınma ve değişen iklim koşullarına bağlı olarak meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan taşkınları önlemek için hazırladığı yağmur suyu ve kanal ayrıştırma projelerini tek tek hayata geçiriyor. Bu kapsamda İZSU Genel Müdürlüğü, Bornova ve Bayraklı’da  yapımına devam ettiği 31 kilometre uzunluğunda yağmursuyu ve 26 kilometre uzunluğunda atıksu hattı imalatlarına ise hız kesmeden devam ediyor. Kazımdirik, Adalet, Manavkuyu, Mansuroğlu, Ergene ve Erzene mahallelerinde hayata geçirilen imalatlar tamamlandığında ise aşırı yağışlı dönemlerde yaşanan su baskınlarının önüne geçilecek.

 

50 yıldır yenilenmeyen hatlar yenileniyor

Ankara Asfaltı yan yol ve Bornova Gediz Caddesi üzerinde hayata geçirdikleri yağmur suyu ve atıksu yenileme imalatlarının yüzde 60’ını tamamladıklarını ifade eden İZSU Kanalizasyon Dairesi Başkanı Ferit Çağlar, “Birinci etap çalışmalarımızda yaklaşık 50 yıldır atıksu imalatları ile yenilenmeyen hatları yenileyerek hem Bayraklı hem de Bornova’da kanalizasyon atıkların tahliyesini modern hale getiriyoruz. 400 milyon liralık maliyetle hayata geçireceğimiz projemiz tamamlandığında ise Bornova Meydan, Ege Üniversitesi Hastane Kavşağı, Smyrna Meydanı, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi, Küçük Park Bölgesi, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Bornova Metro gibi alanlarda ve ana arterlerde yağışlı hava koşullarının ardından yaşanan taşkın sorunları çözülecek. Bölgenin genel yaşam kalitesi olumlu yönde etkilenecek. Bu sayede taşkın riskleri azalacak, su kalitesi arttırılacak. Aynı zamanda bu adım, su yönetiminde sürdürülebilir ve çevre dostu bir yaklaşım benimsenmesine de zemin hazırlayacak” dedi.

 

Kazılan alanlar eş zamanlı onarılıyor

Bornova ve Bayraklı’da hayata geçirilen dev projeye ait saha çalışmaları sürerken, bölgede yaşayan vatandaşların mağdur olmaması ve günlük yaşamın aksamaması için eş zamanlı onarım da yaptıklarını dile getiren İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Çağlar, “Çalışmalarla eş zamanlı olarak kazılan alanlarda onarım çalışmaları da İZSU ekipleri tarafından yürütülüyor. Çalışmalar dâhilinde, hattın tamamlandığı noktalarda yol üst kaplaması ve çevre düzenlemesi de yapılıyor” diye konuştu.

 

Temiz Körfez için de büyük önem taşıyor

Aşırı yağışlı dönemlerde yaşanan su baskınlarının önlenmesi amacıyla hazırlanan yağmursuyu yatırımları, yağmur sularının atık su sisteminden ayrı bir hatta taşınmasını sağlayarak İzmir Körfezi’nin temizlenme sürecine de büyük katkı sağlıyor. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

8 saat önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

9 saat önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

9 saat önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

12 saat önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

13 saat önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

14 saat önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

14 saat önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

14 saat önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

1 gün önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

1 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

1 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

1 gün önce