Buca Belediyesi'nde rüşvet ve haksız kazanç iddiaları: Savcılık, harekete geçti!
İstanbul'un CHP'li Beşiktaş ve Beykoz Belediyeleri'nin ardından İzmir'de de Buca Belediyesi hakkında rüşvet, haksız kazanç, görevi kötüye kullanma gibi suçlamalarla soruşturma başlatıldığı bildirildi.
İstanbul’da Beşiktaş ve Beykoz Belediye Başkanları’nın yolsuzluk, görevi kötüye kullanma gibi çeşitli iddialarla tutuklanmasının ardından İzmir’de de Cumhuriyet Savcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu’nun, Buca Belediyesi’ne yönelik rüşvet, haksız kazanç, görevi kötüye kullanma gibi iddialarla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.
erhangulenc.com'da yer alan habere göre, geçtiğimiz haftalarda bir kişi savcılığa şimdiki Belediye Başkanı Görkem Duman ve eski Başkan Erhan Kılıç’la birlikte CHP İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, CHP İlçe eski Başkanı Hacer Taş, Başkan Yardımcısı Gazi Çırak, belediye şirketi yöneticisi Barış Özreçber, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Özkan Tice, bir ara borçları nedeniyle kayıplara karışan iş insanı Serdar Deniz ve imar konularında görev yapan bazı belediye çalışanlarıyla ilgili şok iddialarda bulunulan bir ihbar mektubu ve bazı belgeler gönderdi. İhbar mektubunu değerlendiren Cumhuriyet Savcılığı, 2025/1307 sayılı soruşturma dosyası oluşturdu.
KAYMAKAMLIĞA YAZI GÖNDERİLDİ
Savcılık, bu çerçevede Buca Kaymakamlığı’na bir yazı gönderdi ve suçlamalarla ilgili sorumluluğu olan personelin belirlenmesi ve içlerinde kamu çalışanı olanlarla ilgili soruşturma izni verilmesini talep etti.
Kaymakamlık da Buca Belediyesi’ne bir yazı göndererek belediyeden yapılacak ön incelemeye esas olmak üzere kon ile ilgili sorumluğu olan personelin isimlerinin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olup olmadıkları konusundaki bilgilerin kendisine gönderilmesini istedi.
Soruşturmanın başlatılmasına neden olan ihbar mektubunda rüşvet, yolsuzluk, görevi kötüye kullanma, haksız servet edinimi gibi çok sayıda iddiaya yer verildiği kaydedildi. Belediyede bir yapı oluşturulduğu ve müteahhitlerden yasa dışı inşaatlarıyla ilgili rüşvet çarkı işletildiği ve bazı ihalelerden komisyon alındığının öne sürüldüğü ifade edildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Yurt dışı bağlantılı suç örgütüne operasyon: 34 şüpheliye...
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, yurt dışı...
Başkan Yetişkin hakkında tutuklama talebi!
İzmir'de yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı İsmail...
Seferihisar Belediyesi'ne yeni operasyon: 6 kişi...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Seferihisar Belediyesi’ne yönelik yürüttüğü rüşvet...
Yerel Haberleri
TümüKonak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...
Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...
Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...
Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...
İzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya
Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor
Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...
Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...
Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor
Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...
Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı
İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...
Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...
Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor
Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....
Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası
Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...
