Buca Belediyesi'nden 'trafik terörüne son'
Trafik terörünün en yoğun yaşandığı ilçelerden olan Buca’da iki aşamalı kampanya başlatıldı

Buca Belediyesi, Radyo Trafik işbirliğiyle son dönemlerde kent içerisinde artan trafik kazalarına dikkat çekmek ve halkı bilinçlendirmek amacıyla kampanya başlattı.
Son 1 ay içerisinde özellikle Kaynaklar bölgesinde ilçeyi yasa boğan trafik kazalarından hareketle başlayan kampanya iki bölümden oluşuyor.
TEKNİK İNCELEME BAŞLATILDI
Kampanyanın ilk aşamasını trafik kazalarında yüzde 15’lik paya sahip olan teknik hatalar oluşturuyor. Kaynaklar başta olmak üzere kazaların en çok yaşandığı bölgelerde yol altyapısıyla ilgili fiziki sorunların tespit edilmesi için konuyla ilgili kurum, kuruluşlar, meslek odaları ve akademisyenler tarafından araştırma başlatıldı. Teknik sorunların tespit edilerek hızla giderilmesi için çalışmalar hazırlanan raporun sonrasında planlanarak hızla hayata geçirilecek.
HAYAT OYUN DEĞİLDİR HIZLA KAYBETMEYİN
Teknik incelemenin ardından kazaların yüzde 85’lik bölümünü oluşturan sürücü hatalarıyla ilgili ise farkındalık kampanyası başlatıldı. Buca’nın dört bir yanında sürücülerin öncelikli olarak hız kontrolü hakkında farkındalığa sahip olabilmeleri için “Hayat oyun değildir. Hızla kaybetmeyin” ve “Hız sadece burada can yakmaz” mesajlarının yer aldığı billboard ve sosyal medya çalışmaları hazırlandı. Öte yandan ilgili kurumlara yazılar gönderilerek özellikle genç sürücülerin bilinçlendirilmesi için etkinlikler Mayıs – Ağustos ayları içerisinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.
BANA BİR ŞEY OLMAZ DEDİRTMEYECEĞİZ
Kampanya hakkında tüm sürücülere çağrı yapan Buca Belediye Başkanı Av.Erhan Kılıç, “Trafik kazalarını belki tamamen yok etmemiz çok zor; ama imkansız değil. Trafik kazalarının çok büyük bir bölümü maalesef sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Trafikte güvenliği sürüşü sağlayarak bunun en önemli adımını atabiliriz. Bizler yerel yönetimler olarak Buca’daki trafik sorunun çözülmesi ve güvenliği için konusunda uzman kişi ve kurumlarla bir araştırma başlattık. Bunun yanı sıra hemşerilerimizin trafik güvenliği hakkında bilinçlendirmesi için kampanyamızı hayata geçiriyoruz. Özellikle geleceğimizi var edecek genç kardeşlerimizin ne kendi hayatlarını ne de başkalarının hayatını 5 dakika erken gidebilmek için, anlık heyecan yaşamak için tehlikeye atmamalarını rica ediyorum. Ne Buca’mızda ne de ülkemizde ‘Bana bir şey olmaz’ demeyeceğiz; dedirtmeyeceğiz. Trafik terörüne geçit vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir'in trafik bilançosu: 8 ayda 18 bin trafik kazası!
İzmir’de trafik kazalarının bilançosu yayımlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı...
Okul trafiği İZUM’un yakın takibinde
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla artan trafik...
Trafiğe nefes aldıracak proje
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafik akışını rahatlatmak ve ulaşımda yaşanan...
Yerel Haberleri
TümüMASKİ’den Salihli Kemerdamları’nda Taşkınlara Karşı Önlem
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, geçmişte yoğun yağışlar nedeniyle...
Manisa’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yaşandı
Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla Manisa’da düzenlenen 29 Ekim...
Menemen'de Cumhuriyet coşkusu, tarihe geçecek görüntülere...
Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümü, Menemen'de on binlerle birlikte kutlandı. Menemen Belediyesi...
Çiğli’de Cumhuriyet’in 103. yılı coşkuyla kutlandı
Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla...
Huzurevinde coşkulu 29 Ekim balosu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla...
Bayraklı-Bornova hattında 5 kilometrelik yenileme
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ile Bornova arasındaki önemli güzergâhlardan Yüzbaşı...
Efes Selçuk’ta Cumhuriyet Coşkusu Çocukların Sürpriziyle...
Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Çocuk Birimleri tarafından düzenlenen...
Çocuklar İzmir’in kültürel mirasını sanatla keşfetti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlediği basma ve...
ADD Bornova’dan Cumhuriyet Bayramı buluşması
Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Bornova Belediyesi’nin...
Başkan Dutlulu'nda '29 Ekim' mesajı!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 103. yıl...
Cumhuriyet’in 103. yılı Karşıyaka’da gururla kutlanıyor
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Karşıyaka’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor....
Cumhuriyet’in 103. yılı Karşıyaka’da gururla kutlanıyor
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Karşıyaka’da büyük bir coşkuyla...