Buca’nın emekçilerinden 1 Mayıs’a coşkulu karşılama
Buca Belediyesi emekçileri, sokağa çıkma yasağı gölgesinde alanlarda kutlanamayacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tam kapanma öncesi coşkuyla kutladı. Belediye hizmet binası önünde halaylarla sloganlarla 1 Mayıs coşkusunu sosyal mesafe gözeterek yaşayan çalışanlar, sağlık çalışanları başta olmak üzere koronavirüs emekçilerine alkışlarla selam gönderdi.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamaları kapsamında Buca Belediyesi’nin emekçileri, belediye hizmet binası önünde coşkulu erken kutlama yaptı. Etkinlikte kadına şiddet ve İstanbul Sözleşmesi, emekçilere aşı hakkı ve salgın döneminde iş güvencesi konuları öne çıktı.
Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan ve 29 Nisan 2021 tarihinde başlayacak tam kapanma kararı nedeniyle Buca Belediyesi’nde örgütlü Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)Genel İş Sendikası 5‘nolu Şube işçileri mesai saatinden bir saat önce hizmet binası önünde bir araya geldi. Kutlamalara Buca Belediye Başkan Yardımcıları, belediye yöneticileri, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe ve belediye emekçileri katıldı.

SOSYAL MESAFELİ 1 MAYIS HALAYI
1 Mayıs coşkusunu yasaklar nedeniyle alanlara taşıyan işçiler, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak halaylarla, türkülerle emeğin bayramını kutladı. Belediye önünde “Gücümüz birliğimizden gelir” pankartı açıldı. Alanda “Yaşasın 1 Mayıs alanlardayız”, “Birleşe birleşe kazanacağız” gibi çok sayıda slogan atıldı. Sloganların ardından belediye emekçileri ve belediye yöneticileri mesafeyle 1 Mayıs halayı çekti.

KORONAVİRÜS EMEKÇİLERİNE ALKIŞLARLA SELAM
Etkinlikte işçi temsilcileri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün yasaklanmasına tepki gösterirken koronavirüs sürecinde işsiz kalan, intihar eden, iş kazasında can veren tüm emekçilere dikkat çekildi; canlarını ortaya koyarak çalışan sağlık emekçileri alandan alkışlarla selam gönderildi. Sağlık çalışanlarının yanı sıra Buca için koronavirüs sürecinde emek veren fen işleri, park ve bahçe, temizlik işçileri başta olmak üzere tüm belediye emekçilerinin ayrı ayrı alkışlandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
AK Partili Saygılı'dan Cemil Tugay'a belediye binası çıkışı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 30 Ekim 2020 İzmir depreminde hasar gören ve 2022...
Hastane emekçilerinden rektörlük önünde eylem: Mağduriyet...
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanları, çalışma koşulları ve yönetimin uygulamalarına...
Sokak Senin Mahalle Olimpiyatları’na coşkulu açılış
Mahalle kültürünü canlandırmak ve çocukları sporla buluşturmak amacıyla Karşıyaka Belediyesi...
Yerel Haberleri
TümüZübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği
Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
