Buca'nın emsal artışı önerisine Meclis'ten ret!
Büyükşehir Meclisi komisyonları tarafından Buca Belediyesi'nin emsal artışı önerisi oy çokluğuyla reddedildi.
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem, 30 Ekim 2020 İzmir depremi sonrası gündeme gelen emsal artışı oldu. Karşıyaka ve Bornova Belediyesinin de emsal artışı talepleri Büyükşehir Meclisi komisyonları tarafından reddedilmişti.
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin ocak ayı toplantısının 3. birleşimi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun idaresinde gerçekleştirildi. Başkanlık makamınca gündeme eklenen komisyon raporları görüşmesinde, Buca Belediyesi Meclisinin kararı ile uygun görülen 30 Ekim 2020 İzmir depremi sonrası 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notu ilavesi önerisinin , meclisin gündemi oldu.
Büyükşehir Belediye Meclisinde bu karar CHP’nin ret, AK Parti’nin kabul oylarıyla; oy çokluğu ile reddedildi.
BOZTEPE: AYNI MASAYA OTURMALIYIZ
AK Parti’li meclis üyesi Hüsnü Boztepe, “30 Ekim’den sonra emsal artışları ile ilgili birçok kez konuştuk. Bizim ‘Biz iyi yapıyorsunuz, siz kötü yapıyorsunuz’ diye bir kavgamız yok. Nasıl ortak akıl buluruz diye düşünüyoruz. Aynı masaya oturmalıyız. Biz aynı masaya oturamadık. Aynı masaya oturduğumuzda 4 ayda çözdük. Bu kente bir nefes aldırdık. Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, bugün de Buca. Tekrarlıyorum; Karşıyaka ve Bayraklı, Bornova arasında fark yok. Hepsinde depreme dayanıksız binalar var. Gelin aynı masaya oturalım, çözüm bulalım. Bu kenti mutlaka baştan yenilemeliyiz. Gelin 4 siyasi parti ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının olduğu masada oturalım ve bu işi planlayalım.”
Kararın ardından konuşan İmar Komisyonu Başkanı CHP'li İrfan Önal ise, “Büyükşehir’de karar almadık, kendi ilçelerinde alınan kararları değerlendiriyoruz. İzmir’de 30 ilçede deprem sonrasında bir emsal artışına gittik. Orta ve ağır hasarlarla ilgili yüzde 20 emsal artış sağlandı. Bayraklı bu depremi çok ağır hissetti. Bu yüzden Bayraklı’ya özel bir noktaya gidildi. Bunu diğer yerlerle karşılaştırmak olmaz. Biz zaten kentlerin yenilenmesi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Diğer ilçelerle bunu kıyaslamak iyi değil. Gerekli yerlerde emsal zaten fazlasıyla verilebiliyor. Bunu sürekli tartışmayı doğru bulmuyorum” ifadelerine yer verdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay’dan Buca Cezaevi açıklaması: Beklentiyi...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ‘Meslek Fabrikası’ önünde başlattığı nöbetin...
Buca Meclisi AK Parti Grubu'nda 'çatlak' tartışması:...
Buca Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantısına AK Parti grubundaki “oylama” krizi damga...
AK Partili Boztepe'den Kemalpaşa için yeni ÇED çağrısı!
AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Kemalpaşa’daki Tarım ve Hayvancılık İhtisas Bölgesi’yle...
Yerel Haberleri
TümüAK Partili Arslan'dan CHP'li Güleç'e: "Sahadaki çalışmayı...
CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç’in, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın...
CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası Rüzgarı Foça’da...
İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...
Bayraklı Tünelleri’ndeki tır yangını kısa sürede söndürüldü
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, Bayraklı Tünelleri’nin Çiğli istikametinde...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden reklam panoları...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Karşıyaka'da kaldırılan reklam panolarına ilişkin açıklama...
Karşıyaka’nın tarihi sağlık merkezinde restorasyon başladı
Karşıyaka Belediyesi, 1950’li yıllarda inşa edilen ve ‘korunması gerekli taşınmaz kültür...
Bayraklı’da Avrupa Hareketlilik Haftası renkli...
Bayraklı’da 7’den 70’e vatandaşlar Avrupa Hareketlilik Haftası için bir araya geldi. Turgut Özal...
Buca’da kaçak atık dökümüne karşı kurumlar arası güç birliği
Buca Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Atık Yönetimi Koordinasyon Toplantısı’nda...
Kavacık Üzüm Festivali bu sene de çok beğenildi
Emeğin, üretimden gelen gücün ve dayanışmanın marka ismi 14’üncü Kavacık Üzüm Festivali, yoğun...
Gökçealan Coğrafi İşaretli Osmancık Üzümü İle Şenlendi
Efes Selçuk’un coğrafi işaretli tarımsal zenginliği Osmancık üzümünü daha geniş kitlelere...
Başkan Mutlu, gençlerle yapay zeka atölyesinde buluştu
Konak Belediyesi, gençlerin yapay zeka teknolojilerini doğru ve verimli kullanmalarını...
Elektrikli araçta Büyükşehir modeli
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 100 elektrikli araçtan oluşan filosu bugüne kadar 7,5 milyon...
Bornova’da hizmet sokakta şekilleniyor
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Ortak Akıl ve Yerinde Çözüm" ilkesiyle başlattığı saha...