Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor
Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g üçlendirmek amac ıyla “Mahallede Eşitlik Var: Kadın Dayanışmasını B üyütüyoruz” bulu şmalarını başlattı. Buca’nın t üm mahallelerinde hayat bulacak çal ışma ile ilgili konuşan Başkan Vekili H üseyin Benzer, “Dayan ışmamızı Buca’nın her k ö şesine yayacak, kadınların g ücüyle kentimizi e şitliğin simgesi haline getireceğiz” diye konuştu.

Buca Belediyesi, kadın dayanışmasını büyütmek ve kadınların kent yaşamındaki rolünü güçlendirmek amacıyla “Mahallede Eşitlik Var: Kadın Dayanışmasını Büyütüyoruz” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında düzenlenen mahalle buluşmalarının ilki 4 Ağustos Salı günü Yeşilbağlar Mahalle Muhtarlığında, ikincisi ise Fırat Mahallesi’nde bulunan Gülşah Durbay Kadın Danışma Merkezinde gerçekleştirildi. Buca Belediyesi, ayda iki kez düzenlenecek olan buluşmalarla Buca’nın tüm mahallelerine ulaşmayı hedefliyor.
“DAYANIŞMAYI BÜYÜTÜYORUZ”
Dayanışmayı Buca’nın her köşesine yayacaklarını, kadınların emeği ve gücüyle Buca’yı eşitliğin simgesi haline getireceklerini ifade eden Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer, şöyle konuştu:
“Mahallede Eşitlik Var projemizle kapı kapı, mahalle mahalle kadın kardeşlerimizle buluşuyor, dertlerine, taleplerine ve gelecekten beklentilerine kulak veriyoruz. Kadın sağlığından aile içi iletişime, toplumsal eşitlikten psikolojik desteğe kadar her konuda uzmanlarımızla yanlarında oluyoruz. Özellikle belirtmek isteriz ki psikolojik destek veya terapi almak bir zayıflık ya da sadece zor zamanların çaresi değil tıpkı beden sağlığımız gibi en doğal, en temel hakkımızdır. Buca Belediyesi olarak yaşanılan her türlü yükü hafifletmek, tabuları ve yanlış bilinenleri birlikte yıkmak için buluşmaları gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz.”
KADINLARIN İHTİYAÇLARI TESPİT EDİLİYOR, UZMANLAR BİLGİLENDİRİYOR
“Mahallede Eşitlik Var: Kadın Dayanışmasını Büyütüyoruz” projesi kapsamında gerçekleştirilen saha çalışmalarında kadınların kentten beklentilerine yönelik kapsamlı bir ihtiyaç analizi uygulanırken uzmanlar eşliğinde bilgilendirici grup çalışmaları yürütülüyor.
Etkinliklerde psikolojik desteğin önemi vurgulanarak toplumda doğru bilinen yanlışların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Psikolojik terapinin yalnızca şiddete maruz kalan bireyler için değil, herkesin erişebileceği doğal ve rutin bir sağlık hizmeti olduğu bilinci aşılanıyor. Kadınların yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen bu buluşmalar, Buca’nın dört bir yanında devam edecek.
Benzer Haberler
Konak’ta dayanışma güçleniyor: Beştepeler Taziye Evi’nin...
Konak’ta dayanışma kültürünü güçlendirecek Beştepeler Taziye Evi’nin temel atma törenine tüm...
Ekonomik krizin ortasında sıcacık bir dayanışma
Buca Belediyesi’nin Kent Lokantaları, sunduğu uygun fiyatlı ve sağlıklı menülerle dar gelirli...
Afetlere karşı dayanışma ağı güçleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı daha güçlü ve koordineli bir mücadele için sivil...
Yerel Haberleri
TümüAkhisar’daki Vahşi Depolama Alanı Lavanta Bahçesi Olacak
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar’da yıllardır çevre ve halk sağlığı açısından sorun...
İtfaiyeciler bu kez sahneye çıktı: Çocuklara yangın ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin ateş savaşçıları, 95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda...
Seferihisar kurtuluşunun 104'üncü yılını coşkuyla kutladı
Seferihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyu süren etkinlikler ve...
Buca Belediyesi’nden 7/24 moloz nöbeti
Buca Belediyesi, Seyhan Mahallesi’nde kaçak moloz dökümlerinin önüne geçmek amacıyla 7 gün 24...
Kemalpaşa'da 804 çocuk yüzme öğrendi
Kemalpaşa Belediyesi Yüzme Havuzlarında 804 öğrenci yüzme eğitimlerini başarıyla tamamladı
Toplu ulaşımda kış dönemi başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda 14 Eylül 2026 Pazartesi günü itibariyle kış düzenini...
Menemen Konutları için çalışmalar hız kesmiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için...
Başkan Eşki’den esnafa ‘Ortak Yaşam’ çağrısı
Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini sağlamak amacıyla Spotçular...
İzmir’in çocuklarına beslenme desteği devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal destek ihtiyacının yoğun olduğu mahallelerdeki...
Akhisar’da 30 Yıllık Sorun Çözüme Kavuşuyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede sürdürdüğü asfalt çalışmalarına Akhisar’da da devam...
Trafiğe nefes aldıracak proje
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafik akışını rahatlatmak ve ulaşımda yaşanan...
Gaziemir’den Dünya Şampiyonası’na 5 sporcu
Geçen yıl Avrupa’da 4 şampiyonluk kazanan Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Taekwondo Takımı, bu...