Buca'nın emsal artışı önerisine Meclis'ten ret!
Büyükşehir Meclisi komisyonları tarafından Buca Belediyesi'nin emsal artışı önerisi oy çokluğuyla reddedildi.
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem, 30 Ekim 2020 İzmir depremi sonrası gündeme gelen emsal artışı oldu. Karşıyaka ve Bornova Belediyesinin de emsal artışı talepleri Büyükşehir Meclisi komisyonları tarafından reddedilmişti.
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin ocak ayı toplantısının 3. birleşimi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun idaresinde gerçekleştirildi. Başkanlık makamınca gündeme eklenen komisyon raporları görüşmesinde, Buca Belediyesi Meclisinin kararı ile uygun görülen 30 Ekim 2020 İzmir depremi sonrası 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan notu ilavesi önerisinin , meclisin gündemi oldu.
Büyükşehir Belediye Meclisinde bu karar CHP’nin ret, AK Parti’nin kabul oylarıyla; oy çokluğu ile reddedildi.
BOZTEPE: AYNI MASAYA OTURMALIYIZ
AK Parti’li meclis üyesi Hüsnü Boztepe, “30 Ekim’den sonra emsal artışları ile ilgili birçok kez konuştuk. Bizim ‘Biz iyi yapıyorsunuz, siz kötü yapıyorsunuz’ diye bir kavgamız yok. Nasıl ortak akıl buluruz diye düşünüyoruz. Aynı masaya oturmalıyız. Biz aynı masaya oturamadık. Aynı masaya oturduğumuzda 4 ayda çözdük. Bu kente bir nefes aldırdık. Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, bugün de Buca. Tekrarlıyorum; Karşıyaka ve Bayraklı, Bornova arasında fark yok. Hepsinde depreme dayanıksız binalar var. Gelin aynı masaya oturalım, çözüm bulalım. Bu kenti mutlaka baştan yenilemeliyiz. Gelin 4 siyasi parti ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının olduğu masada oturalım ve bu işi planlayalım.”
Kararın ardından konuşan İmar Komisyonu Başkanı CHP'li İrfan Önal ise, “Büyükşehir’de karar almadık, kendi ilçelerinde alınan kararları değerlendiriyoruz. İzmir’de 30 ilçede deprem sonrasında bir emsal artışına gittik. Orta ve ağır hasarlarla ilgili yüzde 20 emsal artış sağlandı. Bayraklı bu depremi çok ağır hissetti. Bu yüzden Bayraklı’ya özel bir noktaya gidildi. Bunu diğer yerlerle karşılaştırmak olmaz. Biz zaten kentlerin yenilenmesi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Diğer ilçelerle bunu kıyaslamak iyi değil. Gerekli yerlerde emsal zaten fazlasıyla verilebiliyor. Bunu sürekli tartışmayı doğru bulmuyorum” ifadelerine yer verdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Deniz Göktaş için yapılan başvuru reddedildi!
Komedyen Deniz Göktaş'ın tutukluluğuna yönelik gerçekleştirilen itiraz mahkeme tarafından...
Kiraz'da imar planı tartışması: İtirazların büyük...
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı gündeminde yer alan komisyon raporlarında, Kiraz...
Buca Planları'na gelen itirazlara Büyükşehir'den ret!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Buca Güney Planlama Bölgesi 1. Etap...
Yerel Haberleri
TümüZübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği
Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
