BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Büyükşehir'den 9 ilçeye hibe otobüs!

Büyükşehir'den 9 ilçeye hibe otobüs!

Tuzlukçu'ya özel tasarım

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen toplu taşıma talebine kayıtsız kalmadı. Büyükşehir Belediyesi, siyasi parti farkı gözetmeden 9 farklı ilçe belediyesine otobüs hibe etti. Araçlar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı son oturumu öncesi Kültürpark’ta düzenlenen törenle belediye başkanlarına teslim edildi.

0Yorumlar
 Büyükşehir'den 9 ilçeye hibe otobüs!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin 9 farklı ilçesinden gelen otobüs talebine olumlu yanıt verdi. Belediye, Malatya'nın Arapgir'li ile Arguvan, Balıkesir'in Edremit, Kahramanmaraş'ın Nurhak, Tunceli'nin Ovacık ve Pertek, Giresun'un Piraziz, Kütahya'nın Simav ve Konya'nın Tuzlukçu ilçelerine birer otobüs hibe etti.

ESHOT Genel Müdürlüğü'nün Gediz Atölyesi’nde bakımları yapılarak yenilenen araçların teslimi için tören düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Ekim ayı son meclis birleşimi öncesi Kültürpark'ta düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arapgir Belediyesi’ni temsilen Abdullah Demirel, Edremit Belediyesi’ni temsilen Engin Keskin'in yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkan Vekili Nilay Kökkılınç, AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kemal Sevinç, MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey ve meclis üyeleri katıldı.

 Büyükşehir'den 9 ilçeye hibe otobüs!

“Parti farkı gözetmeksizin bu tür katkıları yapacağız”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, programda dayanışmanın önemine dikkat çekti. Özuslu, “Bu aslına bizim dayanışma duygumuzun, bizde var olanların değerlendirilerek, ihtiyacı olanlara verilmesi ve onların da işinin görülmesinin aracıdır. Anadolu kültüründe olan yardımlaşma ve destekleme duygularının bir tezahürüdür. Sevindirici bir tören yaptık. Hepsine kazasız belasız yolculuklar temenni ediyorum. Kendi ilçelerindeki vatandaşlarına hizmet etsinler. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak parti farkı gözetmeksizin bu tür katkıları yapacağız” dedi.

 Büyükşehir'den 9 ilçeye hibe otobüs!
 
 Tuzlukçu Belediyesi’ne özel tasarım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tuzlukçu Belediyesi’ne hibe ettiği aracı, kütüphane ve kreşe dönüştürdü. Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, ilçenin 15 mahallesi bulunduğunu söyledi. Akbuğa, “Mahalleye dönüşen yerlerde okuma oranları oldukça düşük. Yaptığımız araştırmalarda çocukların kreş eğitimi de alamadıklarını belirledik. 15 mahalleye 15 kütüphane açma şansımız yok. Onların hepsine öğretmen gönderme şansımız yok. O nedenle bir araçla hem kreş hem kütüphane görevi üstlenecek bu araç sayesinde, sorunu çözüme kavuşturmayı planladık. Çocuklarımızın özlemlerini gidermek, onları okuyan bir nesil haline getirmek istedik. Bu gerçekten bizim için çok önemliydi. Tunç başkana ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu projenin tüm belediye &oum l;rnek olmasını diliyorum” diye konuştu. Törende, Özuslu ve siyasi partilerin grup başkan vekilleri, belediye başkanlarına araçların anahtarlarını teslim etti.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce de Çanakkale’ye bağlı Bayramiç ile Balıkesir’in Gömeç ilçelerine birer otobüs hibe etmişti.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

MASKİ’den Salihli Kemerdamları’nda Taşkınlara Karşı Önlem

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, geçmişte yoğun yağışlar nedeniyle...

9 saat önce

Manisa’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yaşandı

Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla Manisa’da düzenlenen 29 Ekim...

9 saat önce

Menemen'de Cumhuriyet coşkusu, tarihe geçecek görüntülere...

Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümü, Menemen'de on binlerle birlikte kutlandı. Menemen Belediyesi...

15 saat önce

Çiğli’de Cumhuriyet’in 103. yılı coşkuyla kutlandı

Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla...

17 saat önce

Huzurevinde coşkulu 29 Ekim balosu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla...

17 saat önce

Bayraklı-Bornova hattında 5 kilometrelik yenileme

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ile Bornova arasındaki önemli güzergâhlardan Yüzbaşı...

17 saat önce

Efes Selçuk’ta Cumhuriyet Coşkusu Çocukların Sürpriziyle...

Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Çocuk Birimleri tarafından düzenlenen...

17 saat önce

Çocuklar İzmir’in kültürel mirasını sanatla keşfetti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlediği basma ve...

18 saat önce

ADD Bornova’dan Cumhuriyet Bayramı buluşması

Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Bornova Belediyesi’nin...

18 saat önce

Başkan Dutlulu'nda '29 Ekim' mesajı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 103. yıl...

1 gün önce

Cumhuriyet’in 103. yılı Karşıyaka’da gururla kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Karşıyaka’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor....

1 gün önce

Cumhuriyet’in 103. yılı Karşıyaka’da gururla kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Karşıyaka’da büyük bir coşkuyla...

1 gün önce